PILNE!! Obejście hasła w XP!!

Jeszcze raz chciałabym poruszyc temat obejścia hasła w Xp przy logowaniu.
Po usunięciu SP2 i ponownym uruchomieniu kompa system zarządał hasła do systemu. Podanie hasła jakie zostało ustalone przy formatowaniu nie pomogło. Czy jedyny sposób na uruchomienie komputera to formatowanie XP??
Chciałabym zaznaczyć, źe nie jestem informatykiem i nie znam sie za bardzo za kompach, ale za pomoc w stylu "obejść monitor, aby obejść hasło" , z góry dziekuje.
Bardzo proszę o rzetelna i szybka pomoc. Mam na dysku C waźne informacje!!!! Pilne!!!

Odpowiedzi: 11

Własnie o to sie rozchodzi Seeker
Sam bym tego artykułu nie napisał i nie podałbym nazwy programu gdybym nie zaufał Ani
Jeśli sama by chciała znalazłaby, poniewaz jest ogolnie dostępny
Gdyby ktos wprost napisał jak zresetowac hasło bo brat/ciocia/ojciec... mu je załozył to nie dostalby tej odpowiedzi, tak samo gdyby ktos sypał ogolnikami co do okolicznosci zapomnienia/samoistnej zmiany hasła
Mysle ze argumentacja nie jest z ksiezyca, wybaczcie ale do łamania haseł reki wiecej nie przykładam
Bobi
Dodano
06.02.2005 10:06:12
O łamaniu hasła nie napiszę nic, przedpiscy juź to zrobili wcześniej.
Poza tym czy to śliski temat? – myślę źe jeśli jest podany ogólnie dostępny przepis jak to zrobić /zresetować hasło/, to IMO nielegane nie będzie jeśli
to podam :
http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_89899.html
Seeker
Dodano
06.02.2005 01:39:13
Sorki za błędy, ale juź mnie głowa od tego rozbolała:)
Ania981
Dodano
06.02.2005 01:14:42
Moźe to i jest śliski temat, ale Mocrosoft powinno wymyśleć sposób odzyskiwania hasła dla osób które go zapomniały !! A prawdziwi hakerzy na pewno na tym forum nie beda sie dowiadywać jak omijac hasła w windows'ie, bo ju to umieja ;)
Tylko tacy "uzytkownicy XPeków" jak ja moga mieć z tym problemy :oops:
Tym bardziej dziekuje za pomoc i ostrzegam przed usówaniem SP2 z kompa bo skończy sie padem systemy jak u mnie:(
Ania981
Dodano
06.02.2005 01:13:08
Ale umieszczając takie tematy ułatwiamy tym osobom znalezienie tych informacji. Nie pomyślałes o tym? A tak wogóle to duźo ludzi przegląda to forum a takim topiciem moźna zachęcić kogoś do skorzystania z tej porady. Jak to napisał Bobi_robert temat bardzo śliski.
Pozdrawiam
Damian
Damianos
Dodano
06.02.2005 01:01:27
Bobi_robert:
madej:
nie rozumiem dlaczego temat sliski...co w tym dziwnego ze ktos zapomnial hasla, albo bez jego wiedzy ktos namieszal...

Bo moze jeszcze mało rozumiesz

Dlaczego śliski ??, a nie przyszło Ci na myśl ze ktos moze go uzyc w złej wierze etc. ??

wychodzac z takiego zalozenia nie odpowiadaj na zadne pytanie...
troche zaufania , a i tak skoro ktos bedzie chcial to znajdzie, pozatym program nie jest latwy sa prostsze...

wychodzac z takiego zalozenia kazda kobieta ktora ma pochwe to jest potencjalna dziwka...
madej
Dodano
06.02.2005 00:13:04
Bardzo wszytkim dziekuje za źyczliwość i pomoc!!
Fajnie źe Was znalazłam. DZIĘKI!! :D
Ania981
Dodano
05.02.2005 23:55:27
madej:
nie rozumiem dlaczego temat sliski...co w tym dziwnego ze ktos zapomnial hasla, albo bez jego wiedzy ktos namieszal...

Bo moze jeszcze mało rozumiesz

Dlaczego śliski ??, a nie przyszło Ci na myśl ze ktos moze go uzyc w złej wierze etc. ??
Bobi
Dodano
05.02.2005 22:15:31
to jest program, nie rozumiem dlaczego temat sliski...co w tym dziwnego ze ktos zapomnial hasla, albo bez jego wiedzy ktos namieszal...
madej
Dodano
05.02.2005 21:08:15
Hasła są zapisywane w pliku o nazwie SAM . Są one kodowane przez usługę syskey mocnym szyfrowaniem nieodwracalnym, takźe odczytanie klucza nie wchodzi w rachubę.
1. Zwykle w XP są instalowane 2 konta o uprawnieniach admina: Administrator i drugie wpisane zaraz po zakończonej instalacji
2. dostęp do k. Administrator jest po naciśnięciu alt+ctrl+del i wpisaniu uźytkownika: Administrator i hasła ustalonego w procesie instalacji
3. jak to nie działa to jedynie pomogą dystrybucje resetujące hasło w winxp – jest ich mało i nieraz potrafią roztrzepać system... uźytek na własną odpowiedzialność.
A co do informacji na dysku: są narzędzia do odczytu partycji NTFS, lub zrób sobie PEBuilder–a
( na innym kompie).Jak masz 2 partycje primary to zainstaluj drugą winde na innej... masz wtedy pełny dostęp do partycji c:
leon1313
Dodano
05.02.2005 20:44:18
Temat ogolnie śliski wiec napisze tylko "NT Password & Registry Editor"
Bobi
Dodano
05.02.2005 18:54:48
Ania981
Dodano:
05.02.2005 18:50:40
Komentarzy:
11