pilne!! braki plików :(

wiec od jakiegos nie calego tygodnia mam nowego kompa z system xp. Polecono mi antywirusa Kaspersky'ego, lecz on znalazl na moim kompie ponad 300 wirusów (nie wiem jakim cudem) w tym zakazony plik svchost.exe z katologu windows usunąl mi calkowicie na dobre. moje pyt. czy ta sytuacja wplynie mi jakos istotnie na dzialanie komputera, co sie stanie jak wył. teraz kompa?? ja sie w ogóle nie znam. Jakies rady, co zrobić?? prosze...

Odpowiedzi: 7

Po pierwsze nie pisz 2 postów jeden pod drugim. Jesli chcesz cos dopisać to w prawym górnym rogu kaźdego posta jest "zmień"

ewa3x:
serio mialam jakis antywirus z firewallem i u mnie chodzil net a tam nie :| przed instalka tego bylo spoko, i jak wykasowalam tez bylo spoko, wiec taki moral wywnioskowalam ze to blokuje :P

No i dobrze bo tak ma być, firewall nie wie co ty chcesz zeby on blokował a czego nie i ty przez konfiguracje musisz mu to wskazać.
I powaźnie zainstaluj jakiegos firewalla bo prędzej czy później (raczej prędzej) mozesz sie z lekka zdziwić, szczególnie jeśli masz publiczne ip (np. neostrada)
wojtt
Dodano
28.12.2005 00:05:37
ok cos pomysle !! dzieki wielkie, duuuzy buziak serio serio :)
ewa3x
Dodano
27.12.2005 23:08:21
serio mialam jakis antywirus z firewallem i u mnie chodzil net a tam nie :| przed instalka tego bylo spoko, i jak wykasowalam tez bylo spoko, wiec taki moral wywnioskowalam ze to blokuje :P
ewa3x
Dodano
27.12.2005 23:06:57
ewa3x:
hehhe jak fajnie, ze to nic takiego bo starsi by mnie zabili (choc jeszcze sie boje) nie moge miec zadnych firewalli itp bo mam 2 kompy polaczone sieciowo i to net blokuje itp wiec :|... ale reszta spoko, dobra wielkie dzieki, mam nadzije ze moge spac spokojnie ;P

Jak tak podchodzisz do sprawy to wcześniej czy póxniej coś złapiesz. Poszukaj w google jak skonfigurować firewalla zeby Ci tego netu nie blokował.
wojtt
Dodano
27.12.2005 23:05:18
ewa3x:
(...)nie moge miec zadnych firewalli itp bo mam 2 kompy polaczone sieciowo i to net blokuje itp wiec :|...

Kto Ci takich bajek naopowiadał ??
Żółty
Dodano
27.12.2005 23:04:57
hehhe jak fajnie, ze to nic takiego bo starsi by mnie zabili (choc jeszcze sie boje) nie moge miec zadnych firewalli itp bo mam 2 kompy polaczone sieciowo i to net blokuje itp wiec :|... ale reszta spoko, dobra wielkie dzieki, mam nadzije ze moge spac spokojnie ;P
ewa3x
Dodano
27.12.2005 23:01:07
Przeskanuj się jeszcze czymś – profilaktycznie, dla pewności. W archiwum forumowym trochę programów jest wymienionych. Jeźeli usunięty svchost.exe był z katalogu \Windows a nie \Windows\system32 to nie masz się czym martwić bo to na pewno syf był. A co do działania systemu – IMO będzie .... lepiej ;)

PS Firewalla masz ?? Jeźeli nie to zaopatrz się w jakiegoś lub włącz ochronę systemową. System masz zaktualizowany ?? Jeźeli nie to zaktualizuj go –> korzystając z WindowsUpdate lub włącz automatyczne aktualizacje.
Żółty
Dodano
27.12.2005 22:49:01
ewa3x
Dodano:
27.12.2005 22:43:28
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1