Piknięcie biosu
1 długie i 2 krótkie piknięcia biosu AWARD. Co to oznacza??
Odpowiedzi: 11
Poprostu wyjmij wszystkie karty oprócz graficznej, docisnij ją dokładnie do slotu. Jeśli to karta PCI to masz sporo slotów to kombinowania.
Jakby plyta byla walnieta to nie byłoby źadnych bipnięć
?? Jak moźna we złe wejście włoźyć?? Musiałbym chyba młotkiem walić!
Modem z ISA Wyjąłem i włoźyłem –––INNY––– modem pod PCI Do portu ––––PCI–––!!! Moźe mam walniętą płytę główną!!!
Modem z ISA Wyjąłem i włoźyłem –––INNY––– modem pod PCI Do portu ––––PCI–––!!! Moźe mam walniętą płytę główną!!!
?? Jak moźna we złe wejście włoźyć?? Musiałbym chyba młotkiem walić!
A w dobre ty wogole wejście włozyłeś?????? :shock: :shock: :D
Karta jest napewno dobrze włoźona. Było tak: Wyjąłem modem z portu ISA i włoźyłem inny Modem do PCI. Karte grficzną do PCI. Tak więc moźliwe źe mam uszkodzoną płytę główną??
1 dlugi i dwa krotkie oznacza problem z karta graficzna i bios nie moze zaladowac zadnych informacji na ekran
Moźna na polski??
http://www.phoenix.com/en/customer+services/bios/awardbios/award+error+codes.htm:Beep Codes
The only AwardBIOS beep code indicates that a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information. This beep code consists of a single long beep followed by two short beeps. Any other beeps are probably a RAM (Random Access Memory) problems.
Strona 1 / 1