pierwsza instalacja XP na dysk z danymi
Hej
Mam nowy 80Gb (kupiony i oddany od razu do serwisu) dysk ze zgraną partycją z danymi z innego, uszkodzonego dysku. Żaby odpalić komputer musze zainstalować XP. Partycja z danymi ma jakieś 78GB a ok 16 Gb jest na nim wolne. Cześć wolna dysku bez partycji zajmuje 8Mb :((. Chciałem zainstalowac XP na nowej partycji ale jak widac jest to niemoźlliwe. Czy instalacja na partycji z danymi uszkodzi dane? czy istalacja zapełni po prostu wolne miejsce?
pozdro
Yarq
Mam nowy 80Gb (kupiony i oddany od razu do serwisu) dysk ze zgraną partycją z danymi z innego, uszkodzonego dysku. Żaby odpalić komputer musze zainstalować XP. Partycja z danymi ma jakieś 78GB a ok 16 Gb jest na nim wolne. Cześć wolna dysku bez partycji zajmuje 8Mb :((. Chciałem zainstalowac XP na nowej partycji ale jak widac jest to niemoźlliwe. Czy instalacja na partycji z danymi uszkodzi dane? czy istalacja zapełni po prostu wolne miejsce?
pozdro
Yarq
Odpowiedzi: 7
dzieki wielkie za odpowiedzi :)
Wczoraj sobie odpuściłem zabawę z komputerem. Dzisiaj, po przeczytaniu waszych odpowiedzi, siadłem do instalacji na partycji z danymi i następny ekran po wybraniu opcji instaluj było:
"na tym dysku nie ma partycji zgodnej z systemem Win XP".
a następnie instalacja wraca do poprzedniego ekranu wyboru :?
spróbuję podpiąć jakiś inny dysk. postawić tam system a potem podpiąc ten nieszczęsny dysk z danymi i zobaczę czy coś tam uda się na nim znaleźć.
pozdro
yarq
Wczoraj sobie odpuściłem zabawę z komputerem. Dzisiaj, po przeczytaniu waszych odpowiedzi, siadłem do instalacji na partycji z danymi i następny ekran po wybraniu opcji instaluj było:
"na tym dysku nie ma partycji zgodnej z systemem Win XP".
a następnie instalacja wraca do poprzedniego ekranu wyboru :?
spróbuję podpiąć jakiś inny dysk. postawić tam system a potem podpiąc ten nieszczęsny dysk z danymi i zobaczę czy coś tam uda się na nim znaleźć.
pozdro
yarq
a ja dołacze sie do tego co Żółty napisał:
wybierz opcje
Pozostaw system plików bez zmian (lub podobnie brzmiące zdanie bo moge cos przekrecić, opcja na samym dole o ile mnie pamiec nie myli)
wybierz opcje
Pozostaw system plików bez zmian (lub podobnie brzmiące zdanie bo moge cos przekrecić, opcja na samym dole o ile mnie pamiec nie myli)
yarq – do tego co El Nino napisał to dorzucę jeszcze ostrzeźenie – przy instalowaniu uwaźaj abyś nie wybrał formatowania tej partycji z danymi, bo kłopoty będą niemałe ;)
Bo w serwisach pracuja "prawie" fachowcy :P .Żółty:
Pogratulować serwisu :lol:
yarq, jesli to tylko jedna partycja, z pewnoscia bedzie partycja podstawową i nie ma najmniejszego znaczenia czy jest w 100% czy tez w jakiejs czesci pusta.
Pogratulować serwisu :lol:
przeciez mowię ze nie na 8MB. Bez jaj tyle to ja teź wiem 8) Pytam czy instalacja na partycji z danymi nie uszkodzi ich?? Serwis twierdził, źe konieczna jest instalacja na pustej partycji ....
pozdro
Yarq
pozdro
Yarq
Chciales zmiescic system na tych 8 MB ?
Instaluj na partycji z danymi.
Instaluj na partycji z danymi.
Strona 1 / 1