Pierwsza gra w źyciu :D
Witam. Jaka była wasza pierwsza gra w źyciu, w która zagraliscie na Pc. Moja to byla Dyna Blster...Chodzilo sie takim malym ludzikiem i stawialo bombki..Bylo okolo 100 leveli :D, ale warto bylo pykac :)...podawajcie swoje typy..pozdrawiam :D
Odpowiedzi: 19
ooo ...tez pamietam ta gierke...chodzilo sie ludzikiem i nawalalo do innych :Pdamiancore:jedna z najbardziejj wciągających gierek "Fade To Black"
jedna z najbardziejj wciągających gierek "Fade To Black"
brtx:River Raid i Galaxy na Atari 2600 (rok 1988)
bartek89:Jaka była wasza pierwsza gra w źyciu, w która zagraliscie na Pc
To skoro jeszcze o poprzedników PC–ta zahaczyć to...:
– "sensible world of soccer" na amige
– na c–64 jeszcze wcześniej "giana sisters".
ooo i bylbym zapomnial o settlers 2 :]
River Raid i Galaxy na Atari 2600 (rok 1988)
Na PC: Demko Age of empires I. Pamiętam te nieprzespane noce (:.
a i teraz mis się przypomniało. na commodore była gra robocop.gałem w to.była bez sensu.chodziłeś i strzeleałeś a wyjścia nie było.ale najlepsza była tarcza do strzelnia na plecach robocopa :D
gusioo:Pasjans i saper.
Jeźeli chodzi o PC to u mnie teź. Wcześniej pykałem jeszcze w coś na C64.
Mario które chodziło na Win9x i niźej :wink:.
Heroes III
Gierki DOS....
DOOM1 i DOOM2, DUKE3D, WOLFENSTEIN...
Ale najbardziej pierwsza była STUNTS3D (czy jakoś tak.. nie pamiętam dokładnie). TO były wyścigi samochodowe. Moźna było wybrać sobie kilka tras, kilka samochodów.. Był widok zza kierownicy... Moźliwość budowy własnych tras... Eh... Ta gierka miała u mnie ogromną grywalność.
DOOM1 i DOOM2, DUKE3D, WOLFENSTEIN...
Ale najbardziej pierwsza była STUNTS3D (czy jakoś tak.. nie pamiętam dokładnie). TO były wyścigi samochodowe. Moźna było wybrać sobie kilka tras, kilka samochodów.. Był widok zza kierownicy... Moźliwość budowy własnych tras... Eh... Ta gierka miała u mnie ogromną grywalność.
Virtua Cop 2
Pasjans i saper.
moja pierwsza gra na komputerze pc – death rally
klonpiotr:Sonic był niezły.
zgodze się teź w to zaciupywałem moim zdaniem to najlepsze było:)
To jeszcze "zaciup" rozmiar awatara do zgodnego z normą.
Rebe
..a moja pierwsza to Unreal Tournament...gram w nia do dzisiaj ;)...
moja pierwsza to była na kosoli Sega przywieziona z niemiec.grałem dopóki nie padł joystick ,a u nas takich nie było. Sonic był niezły.przeszedłem ze dwa razy
z tego co pamiętam to był to Prehistoric :D
Demo Speedy Blupi albo jakos tak :P a zaraz potem Diablo 1 i Megablaster. :wink: