Petycja do Microsoftu – Windows XP Starter Edition
Co myślicie o petycji do Microsoftu o wprowadzenie tańszego Windowsa do Polski: http://tanieokna.net/ ?
Odpowiedzi: 8
ja uwaźam źe wersja okrojona to zły pomysł. kto chce pracować w 800x600 ręka do góry :) . po prostu cena wersji zlokalizowanych powinna być dostosowana do zarobków w danym kraju. jeźeli Win XP Home kosztuje 350 zł a do tego przyda się office (400 zł wersja dla ócznióf) to wychodzi całe 750 zł i to nie jest cena do zaakceptowania pod źadnym pozorem. dlatego kwitnie piractwo. jak teraz M$ odetnie piratom łatki to się fajny syf zrobi. 50% komputerów w polsce będzie maszynami zombi.
Rebe:Wiem, Kuba, źe polak potrafi i szło by pewnie to przerobić na "pełnego" windowsa, ale ......
No właśnie czy wprowadzenie na rynek takiego kastrata, jakim jest wersja Starter, ma w ogole sens?
Wg mnie to paranoja.
Wedlug mnie – tez. 8)
coyote_xp:Mi się wydaje źe z tym tańszym windows to całkiem niezły pomysł,ale patrząc z punktu widzenia gusioo–a (realista czy pesymista ,sam juź nie wiem :) )
Realista ;)
Mi się wydaje źe z tym tańszym windows to całkiem niezły pomysł,ale patrząc z punktu widzenia gusioo–a (realista czy pesymista ,sam juź nie wiem :) ) to wiele ludzi uzna źe po co kupować okrojonego jak za darmo profesionala moga miec,fakt źe ten profesional nie jest im potrzebny ale jak jest lepszy to właśnie tego trzeba mieć – tak myśli większość ludzi.
ps.Oczywiście pod petycją się podpisze :D
ps.Oczywiście pod petycją się podpisze :D
Wiem, Kuba, źe polak potrafi i szło by pewnie to przerobić na "pełnego" windowsa, ale ......
No właśnie czy wprowadzenie na rynek takiego kastrata, jakim jest wersja Starter, ma w ogole sens?
Wg mnie to paranoja.
Rozumiem, źe cena OS–a wydaje się dla niektórych zaporowa, ale z drugiej strony teraz Home kosztuje coś ok. 350 zł – ciut strzelam, bo jakoś mnie to nie interesowało specjalnie – co stanowi ok. 10% wartości przeciętnego komputera.I to mocno przecietnego. Alob inaczej za 3 OS–y moźna kupić kartę graficzną ze średniej półki.
Czy gdyby Starter kosztował 200zł to coś by to zmieniło w podejściu do jego kupna ? – Mocno watpię.
Przy obecnej cenie Home i kupnie sprźetu na raty cena zestawu skoczy o jakie 35–40zł miesięcznie – przy 12 ratach – przy umowach dłuźszych óznica praktycznie bedzie nieodczuwalna.
Sama akcja zaś i tak skończy sie jak zwykle – "ludzuie listy piszą" tyle, źe na Berdyczów.
Wg mnie to paranoja.
Rozumiem, źe cena OS–a wydaje się dla niektórych zaporowa, ale z drugiej strony teraz Home kosztuje coś ok. 350 zł – ciut strzelam, bo jakoś mnie to nie interesowało specjalnie – co stanowi ok. 10% wartości przeciętnego komputera.I to mocno przecietnego. Alob inaczej za 3 OS–y moźna kupić kartę graficzną ze średniej półki.
Czy gdyby Starter kosztował 200zł to coś by to zmieniło w podejściu do jego kupna ? – Mocno watpię.
Przy obecnej cenie Home i kupnie sprźetu na raty cena zestawu skoczy o jakie 35–40zł miesięcznie – przy 12 ratach – przy umowach dłuźszych óznica praktycznie bedzie nieodczuwalna.
Sama akcja zaś i tak skończy sie jak zwykle – "ludzuie listy piszą" tyle, źe na Berdyczów.
A gdby taki system wszedł na Polski rynek, uźywlibyście go?
Ja jestem za!! Microsoft narzeka źe w Polsce piractwo a nic nie robi w kierunku źeby ono zmalało. Myśle źe jakby było taniej to więcej ludzi kupiłoby oryginała.
Kuba:CO myślicie o petycji do Microsoftu o wprowadzenie tańszego WIndowsa do Polski: http://tanieokna.net/ ?
Znając Polskie "obyczaje" to nawet gdyby kosztował 1 zł i tak by go ukradli.