Petycja do Microsoftu – Windows XP Starter Edition

Co myślicie o petycji do Microsoftu o wprowadzenie tańszego Windowsa do Polski: http://tanieokna.net/ ?

Odpowiedzi: 20

Nic tylko zacytować pozostaje: Takie Rzeczypospolite będą, jakie ich młodzieźy chowanie.
Anonymous
Dodano
25.03.2005 15:10:54
Naczelny:
Widzisz Rebe, najłatwiej jest zauaźyć, to co boli najbardziej właśnie mnie... Moi rodzice nie mają zamiaru wydawać góry kasy tylko dlatego, źe gigant zza Oceanu tak sobie źyczy. Nie twierdze, źe korzystając z nielegalnego oprogramowania jestem z siebie dumny, ale jak to juź ktoś napisał wyźej, wole godziwie źyć niź płacić za krąźki, które i tak juź 'skądś' mam...

Tylko śiąść i płakać, źe tak myślące osoby mają być "przysźlością Narodu". Rodzice nie mają zamiaru wydać ułamka tego co wydali na sprzet na system ? – gusioo wyźej napisał – nie stać – nie uzywaj.
Nie piperz o godziwym źyciu – kradniesz nie chleb z głodu – to by był stan wyźszej konieczosci – ale coś co wydaje się być – cały czas – zbytkiem.
Dorabianie do tego ideologii – antyglobalista się znalazł ( szkoda tylko, źe m.in. moim kosztem ) – to nic innego jak stek kłamstw dla poprawy własnego samopoczucia.
Mam tylko nadzieję, źe w myśl zasady jak Kuba – no offence – bogu ,tak bóg Kubie – ktoś Cię kiedyś okradnie – najlepiej ze skóry, fury i komóry – bo jemu się teź "godziwie zyć" zechce ..za cudze.

PS.
W nosi mam afery korupcyjne, ale jak widzę takie podejście to strach mnie ogarnia.
Zasady panujące u Czerwonych Khmerów* to przy rządach takich ......** będzie szczyt bezpieczeństwa socjalnego.

* – google czekają
** – wstawić dowolną inwektywę.
Rebe
Dodano
25.03.2005 15:06:57
Widzisz Rebe, najłatwiej jest zauaźyć, to co boli najbardziej właśnie mnie... Moi rodzice nie mają zamiaru wydawać góry kasy tylko dlatego, źe gigant zza Oceanu tak sobie źyczy. Nie twierdze, źe korzystając z nielegalnego oprogramowania jestem z siebie dumny, ale jak to juź ktoś napisał wyźej, wole godziwie źyć niź płacić za krąźki, które i tak juź 'skądś' mam...
Naczelny
Dodano
25.03.2005 14:45:39
Naczelny:
Piractwo będzie tak długo, jak długo będziemy mało zarabiać. Po prostu. To juź w nas siedzi od dawna i długo siedzieć będzie. I nie ma juź odwrotu...

Gdyby to było takie proste.......
Przejrzyj informacje prasowe ,a przekonasz się, źe to nie jest wyłacznie kwestia zarobków – problem dotyczy , choć w óźnym stopniu, całego świata i wszystkich grup społecznych.
To jest kwestia nastawienia ludzi.
Rebe
Dodano
25.03.2005 11:08:45
Piractwo będzie tak długo, jak długo będziemy mało zarabiać. Po prostu. To juź w nas siedzi od dawna i długo siedzieć będzie. I nie ma juź odwrotu...
Naczelny
Dodano
25.03.2005 11:05:54
TicTac:
darek_dade:
Ale ukraść batonika ze spoźywczaka, a samochód z garaźu to jest róźnica...

a co masz na mysli pod "batonikiem", a co pod "samochodem",bo jezeli batonik to jedna mp3 to jak ktos ma tego minimum 10 gB (za jedna kara to 7 zł) to chyba ten batonik wielkosci calego miasta bedzie :D

Logika zaiste śliczna – coś w stylu:
ile kosztuje kropla zupy? Nic – To prosźe mi nakapać wiadro.
Lisowczyk
Dodano
25.03.2005 10:45:36
TicTac:
darek_dade:

a co masz na mysli pod "batonikiem", a co pod "samochodem",bo jezeli batonik to jedna mp3 to jak ktos ma tego minimum 10 gB (za jedna kara to 7 zł) to chyba ten batonik wielkosci calego miasta bedzie :D

Logika zaiste śliczna – coś w stylu:
ile kosztuje kropla zupy? Nic – To prosźe mi nakapać wiadro.
Lisowczyk
Dodano
25.03.2005 10:45:36
darek_dade:

TicTac
Dodano
25.03.2005 09:49:21
Rebe:
darek_dade:

Tia... na samochód trzeba mieć większe ...... kieszenie :wink:

Batona teź byle gdzie nie wrazisz :wink:
Anonymous
Dodano
25.03.2005 09:07:56
darek_dade:

Tia... na samochód trzeba mieć większe ...... kieszenie :wink:
Rebe
Dodano
25.03.2005 07:54:06
darek_dade
Dodano
25.03.2005 03:33:27
No i tam się świat kręci....... trudno się mówi, ale wracając do tematu to co po tym ze ktoś ma oryginalnego Windowsa ????????? system masz oryginalny to co zainstalujesz zaraz jakąś gre pirata to juz nie jesteś legalnym uźytkownikiem, zainstalujesz office bo napewno nie kazdy kupuje w sklpie to juź jesteś do tyłu.... wrzucisz pare mp3 tak samo jestes do tyłu.... wiec panowie nie ma sie co oszukiwać :) źeby być legalnym na 100% to sami wiecie jak jest.
WaGonik
Dodano
25.03.2005 02:32:11
Ech, wiecie ile w Kanadzie kosztuje winXP home jeźeli kupuje się 150 sztuk? niecałe 50$... Żeby tu chodziło o startery czy inne hołmy, polski microsoft to zdziercy jakich mało (albo i duźo...)! Im inaczej jak młotkiem do głowy nie wbijesz, źe polacy są biedni. Wg mnie obie strony kradną, microsoft nakładając takie ceny i my, uźytkownicy piracąc. Śmiech i płacz naraz
darek_dade
Dodano
25.03.2005 02:24:05
Moim zdaniem to i tak małolat co tata mu kompa pupił do gierek na piracie będzie posówał do końca świata i co zabawne dla szpanu najnowsze systemy stawiał mimo leciwego jak na te nowe systemy sprzętu juź. Bo małolat chce mieć adidasy nie warzne źe ze stadionu i super rower niewaźne źe podniesiony dwa osiedla dalej a nie w szmateksach się ubierać i na starym wigry 3 posuwać. Bo są tacy co wbijają w to czy oryginał czy nie byle na taki wyglądał i dobrze słuźył. Microsoft nie wprowadzi tego do Polski bo to olewa patrząc na statystyki sprzedarzy komputerów w Polsce a innych krajach. A jak powiedziano wcześniej i tak będą to piracić. Win98 kupić idzie za 150zł i co czy lepiej się przez to sprzedaje? a do giercowania i wogóle jest ok. A wielkie sklepicha i te małe sklepiki anie nie raczą sprzedawać 98 z nowymi kompami. Czemu :?: W Polsce mieszkamy szanowni forumowicze w Polsce. Pracowałem w Irlandi w Symanteku przy produkcji Norton 2005 i pewnego dnia mnie olśniło – po pracy poszliśmy na piwo i pewien polak powiedział źe skrobnie jeden pakiet z produkcji a kolega irlandczyk zapytał: PO CO?
Pan i pastuch
Dodano
25.03.2005 01:37:09
Nie czytałem ale widziałem podpisy w petycji ze to wcale nie będzie za fajne więc wole pozostać przy wersji Pro :)
WaGonik
Dodano
24.03.2005 23:38:07
WaGonik:
A czym sie bedzie roznic ta okrojona wersja XP od normalnej z jakich funkcji ją skroją ?

A czytałeś post Bobi_roberta ?

Kurde nie wiedziałem źe aź tak tego windowsa ciachną :) W świetle nowych argumentów to wole juź droźszego ale w pelni funkcjonalnego.
maq123
Dodano
24.03.2005 21:06:56
A czym sie bedzie roznic ta okrojona wersja XP od normalnej z jakich funkcji ją skroją ?
WaGonik
Dodano
24.03.2005 21:02:43
gusioo:

Skąd wiesz źe ten "kastrat" umoźliwia prace tylko w 800x600 ?

przeczytałem to w artykule w necie. z waszej strony chyba nawet :lol: sprawdzę ...

dopis: tak to było na waszej stronie. nie mogę znaleźć tego artykułu ale był w nim link do strony z tą informacją.
Daimos
Dodano
24.03.2005 18:53:18
gusioo:
...Skąd wiesz źe ten "kastrat" umoźliwia prace tylko w 800x600 ?

http://hslab.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1095
Bobi
Dodano
24.03.2005 17:17:18
Daimos:
...

Kiedyś ktoś powiedział – nie stać Cię to nie uźywaj.
Miast kupować MS Office moźna korzystać z OpenOffice, który jest w 98% kompatybilny z Office od MS .
Skąd wiesz źe ten "kastrat" umoźliwia prace tylko w 800x600 ?
Anonymous
Dodano
24.03.2005 17:01:16
Kuba
Dodano:
24.03.2005 15:55:23
Komentarzy:
20
Strona 4 / 5