Petycja do Microsoftu – Windows XP Starter Edition

Co myślicie o petycji do Microsoftu o wprowadzenie tańszego Windowsa do Polski: http://tanieokna.net/ ?

Odpowiedzi: 20

krecik:
Akcja (post EL NINO) – Reakcja (mój post)
Akcja – odniesienie sie do nazwy "piractwo"–"zlodziejstwo" i reakcja – zarzut o to iz podobno nie rozumiem tego co wyczytalem. Udowodnilem Ci kolego zes z lekka niedouczony a szarpiesz sie jak mucha w gownie. Pisze to z pelna swiadomoscia a ponadto gdybym byl niekulturalny, napisalbym jeszcze – menda jestes, z ktorej zupelna tepota wychodzi. Powstrzymam sie jednak z wysuwaniem tych oczywistosci, bom po "Kulturze i Sztuce".

Tym samym koncze te pusta i jalowa wymiane zdan, poniewaz wiem ze tego typu ludzie, chocby im lopata do glowy klasc, pozostana w swym wymyslonym swiatku. Nie beda bowiem nigdy w stanie zauwazyc usmieszkow politowania, goszczacych na twarzach innych ludzi, w odpowiedzi na gloszone z pelna powaga bzdury.
EL NINO
Dodano
31.03.2005 22:17:13
krecik:
Akcja – odniesienie sie do nazwy "piractwo"–"zlodziejstwo" i reakcja – zarzut o to iz podobno nie rozumiem tego co wyczytalem. Udowodnilem Ci kolego zes z lekka niedouczony a szarpiesz sie jak mucha w gownie. Pisze to z pelna swiadomoscia a ponadto gdybym byl niekulturalny, napisalbym jeszcze – menda jestes, z ktorej zupelna tepota wychodzi. Powstrzymam sie jednak z wysuwaniem tych oczywistosci, bom po "Kulturze i Sztuce".

Tym samym koncze te pusta i jalowa wymiane zdan, poniewaz wiem ze tego typu ludzie, chocby im lopata do glowy klasc, pozostana w swym wymyslonym swiatku. Nie beda bowiem nigdy w stanie zauwazyc usmieszkow politowania, goszczacych na twarzach innych ludzi, w odpowiedzi na gloszone z pelna powaga bzdury.
EL NINO
Dodano
31.03.2005 22:17:13
krecik:

Rebe:
to moźe powinien sprawdzić – moźe być słownik języka polskiego – czy moderator i Administrator to aby na pewno to samo

To dla Ciebie jakaś istotna sprawa, czy po prostu teź chciałeś coś napisać?

Mnie to dynda, ale skoro Ty posądzasz innych o brak rozumienia tekstu to wypadałoby byś sam za wzór w dziedzinie tej słuźył i omyłek co do zakresu znaczeniowego słów nie popełniał.
Trochę bowiem to jak "kowal zawinił, Cygana powiesili" wygląda, a trochę ku podejrzeniu, źe za jedno Ci kij i palec, źe eufemizmu* uzyję .

* zanczenie słowa znam.

PS.
Gdybym chciał coś napisać to bym napisał , a co mi tam napiszę :
"coś"
To moźe da Ci asumpt do rozwaźań – z tego co pamiętam początkujący uczeń buddyzmu nad "wu" medytować miał miesięcy parę. "Coś" jest dłuźsze – zmaganie z problemem zrozumienia moźe Ci więc zająć więcej czasu niź "wu" temu adeptowi.
Rebe
Dodano
31.03.2005 21:30:20
Kuba:

Trza było nie zaczepiać admina.

Przeczytaj jeszcze raz i sprawdź kto kogo zaczepia.
Mój pierwszy post nie odnosił się do źadnej wypowiedzi EL NINO. Ja kaźdego traktuję tak samo bez względu na stanowisko.

Damianos:
Jakos wychodzi na to źe ty teź kulturą nie grzeszysz.

Rebe:
to moźe powinien sprawdzić – moźe być słownik języka polskiego – czy moderator i Administrator to aby na pewno to samo

To dla Ciebie jakaś istotna sprawa, czy po prostu teź chciałeś coś napisać?
krecik
Dodano
31.03.2005 21:05:06
Miałem ten wątek juź "mimo oczu" puścic, ale ..... jeźeli juź o czytaniu ze zrozumieniem w nim mowa to warto by było by pewnien z adwersarzy nim kolejny raz gafę palnie myląc "stanowiska"
chodzi o moderatora
to moźe powinien sprawdzić – moźe być słownik języka polskiego – czy moderator i Administrator to aby na pewno to samo. W przeciwnym bowiem razie mozna wniosek wysnuć, iź z czytaniem to moze i źle nie jest, ale za to w pisaniu uźywa się słów, których znaczenia się nie rozumie.
EL NINO – nie bądź wiśnia i zmień – w Twoim wyjaśnieniu – "pirata" na "korsarza" :wink:

PS.
Damianos – daruj sobie i Ty dywagacje o kulturze innych, a na samokształceniu w tej dziedzinie sie skup.
Rebe
Dodano
31.03.2005 12:53:16
krecik:
Juź prościej nie potrafię ci tego wyjaśnić. Jeśli nie pojmujesz to i nie pojmiesz. Okulary tu nic nie pomogą. Bardziej przydała by ci się terapia.

Przykro mi, źe taki człowiek jest moderatorem na takim forum.

Do Kuby: chyba powinieneś bardziej pilnować kultury na forum zwłaszcza jeśli chodzi o moderatora. Ale nie spodziewam się, źe EL NINO zostanie "ukarany", bo to juź nie pierwszy raz i nie tylko w stosunku do mnie tak się zachowuje i nie ponosi źadnych konsekwencji.

Jakos wychodzi na to źe ty teź kulturą nie grzeszysz. Przpraszam źe sie wtrącam ale 20 pompek juź zrobiłem :mrgreen: (to tak źebys nie musiał sie powtarzać EL NINO) Wszyscy czasami przesadzamy z adminami i moderatorami włącznie ale o tym to juz nie bede dyskutował
Damianos
Dodano
31.03.2005 12:50:56
Kuba:
Bylo sie nie odzywac Kuba, bo teraz Ty bedziesz tym ktory sugeruje, źe krecik nie uwaza piractwa za zlo.
Wez se od razu walnij 20 pompek za kare :wink: .
EL NINO
Dodano
31.03.2005 01:38:49
krecik:
Czy ty czytać nie umiesz, czy masz problemy ze zrozumieniem?

Kuba
Dodano
30.03.2005 23:35:10
Juź prościej nie potrafię ci tego wyjaśnić. Jeśli nie pojmujesz to i nie pojmiesz. Okulary tu nic nie pomogą. Bardziej przydała by ci się terapia.

Przykro mi, źe taki człowiek jest moderatorem na takim forum.

Do Kuby: chyba powinieneś bardziej pilnować kultury na forum zwłaszcza jeśli chodzi o moderatora. Ale nie spodziewam się, źe EL NINO zostanie "ukarany", bo to juź nie pierwszy raz i nie tylko w stosunku do mnie tak się zachowuje i nie ponosi źadnych konsekwencji.
krecik
Dodano
30.03.2005 23:19:40
EL NINO:
.... Bardzo Cie prosze. Moze pora mi okulary kupic ?
.

Albo soczewki kontaktowe :lol:
Przemeksik
Dodano
30.03.2005 17:21:02
krecik:
Twój brak zrozumienia mojego posta zupełnie mnie nie dziwi (juź od dawna masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego).
Jak pozytywka – ciagle ta sama spiewka. Szkoda tylko, ze zarzucasz komus swoje ulomnosci.
krecik:
I w tym problem, źe zacytowałeś tylko wybrany fragment,sugerując źe ja nie uwaźam piractwa za zło.
Moze zaczne do Ciebie pisac drukowanymi literkami ? Rozbijmy ten powyzszy fragment na dwie czesci, zebys dal rade pojac o co chodzi:
1. czesc dotyczaca mojego cytowania
2. czesc dotyczaca mojej podobno sugestii

Ad.1
Moze ja za tepy jestem aby zrozumiec Twoj tok rozumowania ? Wedlug Ciebie, jesli chce sie odniesc do jakiegos fragmentu Twojej wypowiedzi, to co mam zrobic ? Zacytowac Pana Tadeusza ?
Jesli chcialem napisac co sadze o zlodziejach, zacytowalem fragment wlasnie ze zlodziejem w tle. To pewnie zle zrobilem ? Zaiste, Twoja inteligencja jest porazajaca krecik. Moze przyjalbys mala rade ? Przestan brnac w idiotyzmy i tym samym sie osmieszac.

Ad.2
Abys nie musial sie wracac do tylu, bo nie wiadomo gdzie wyladujesz, jeszcze raz moj post:
EL NINO:
krecik:
odpowednie słowo – piractwo – i nie wymyślajmy nowych typu złodziej bo to juź przesada.
Oczywiscie piraci byli szlachetnymi morskimi rycerzami ktorzy wcale nie łupili okretow czy nawet miast ? Co prawda w dzisiejszych czasach nie uzywa sie juz slowa "łupić" poniewaz zastapilo je slowo "kraść", "okradać", ale czlowieka ktory dokonuje takich czynow rowniez nie nazywa sie "szlachetnym morskim rycerzem" a po prostu "zlodziejem". Oczywiscie – jak mozna tak nazwac biednego uzytkownika kradzionego systemu ? Sam sie dziwie. To naduzycie.
Czy gdzies tutaj SUGERUJE w ktorymkolwiek miejscu, ze nie uwazasz piractwa za zlo ? Pokaz mi odpowiedni fragment, bo chyba osleplem. Bardzo Cie prosze. Moze pora mi okulary kupic ?
Natomiast jesli nie ma takiej sugestii, przestan juz pier...dzielic, bo dajesz tylko swiadectwo swojego matolectwa.
EL NINO
Dodano
30.03.2005 01:21:10
Daimos:
Damianos:
A ile osób kupuje oryginalnego windowsa?? Naprawde zalew kasy mają źe szok. Aź mi sie kurna kupe zachciało od tych pierdół :mrgreen:

i dlatego bill jest najbogatszym człowiekiem na ziemi.

nie jest :wink:
darek_dade
Dodano
29.03.2005 19:11:17
Daimos:
ja proponuje cenę xp home oem za 200 zł. to jest jakieś 66$. to tak mało? gdy od kaźdego nowego kompa wezmą tyle to będzie się opłacać. firmy produkujące programy antywirusowe biorą za nie mniej niź 200 zł i jakoś źyją. a przecieź sprzedają mniej niź M$
No to fajnie, ze proponujesz, ale jak troche poszukasz to znajdziesz tego swojego xpeka OEM za 200 – 250zł ;)

W sumie to cała dyskusja jest troche bez sensu bo źadna strona nie przekona drugiej. Piractwo było i bedzie i nikt tego nie zmieni....
kietek
Dodano
29.03.2005 19:08:22
Damianos:
A ile osób kupuje oryginalnego windowsa?? Naprawde zalew kasy mają źe szok. Aź mi sie kurna kupe zachciało od tych pierdół :mrgreen:

i dlatego bill jest najbogatszym człowiekiem na ziemi.
Daimos
Dodano
29.03.2005 16:50:21
box w granicach 1000zl wiec o wiele za duzo, chwalic sie nie chce ale mam dwie licencje na win98se :lol:
Przemeksik
Dodano
29.03.2005 16:29:00
Damianos
Dodano
29.03.2005 16:24:41
a co ile wychodzi windows? i ile kosztuje wersja box? to daje mage zalew kasy. a z płatnych antywirusów korzysta naprawdę mało osób.
Daimos
Dodano
29.03.2005 16:21:08
Ale co roku jest odnowienie licencji czy nawet częściej
Damianos
Dodano
29.03.2005 16:11:29
EL NINO:
krecik:
Czy ty czytać nie umiesz, czy masz problemy ze zrozumieniem?
No tak. Czytac to moze jeszcze potrafie, ale rozumiec to rozumiem tylko czasami. Szczegolnie takie posty jak ten Twoj ostatni. Jak to zwykle z Toba bywa krecik, piszesz aby tylko napisac ? Moze skup sie nad moim postem ? Pozamykaj okna, wylacz TV, radio, powiedz zeby Ci nie przeszkadzano. No i przeczytaj powolutku, moze z piec, szesc razy.

Dla ulatwienia ponownie ten sam tekst:
EL NINO:
krecik:
odpowednie słowo – piractwo – i nie wymyślajmy nowych typu złodziej bo to juź przesada.
Oczywiscie piraci byli szlachetnymi morskimi rycerzami ktorzy wcale nie łupili okretow czy nawet miast ? Co prawda w dzisiejszych czasach nie uzywa sie juz slowa "łupić" poniewaz zastapilo je slowo "kraść", "okradać", ale czlowieka ktory dokonuje takich czynow rowniez nie nazywa sie "szlachetnym morskim rycerzem" a po prostu "zlodziejem". Oczywiscie – jak mozna tak nazwac biednego uzytkownika kradzionego systemu ? Sam sie dziwie. To naduzycie.

Odnosilem sie gdzies do slowa "przestepstwo" ? A moze do Twojej propozycji, sugestii aby nie nazywac nikogo "zlodziejem" ? Porownaj prosze te dwa slowa:
– przestepstwo
– zlodziej
Ktory fragment zacytowalem ? Z przestepstwem czy zlodziejem ? Jesli masz IE, uzyj prosze CTRL+F a przegladarka wyszuka Ci odpowiedni wyraz w moim poscie. Zreszta zwroc uwage rowniez i na to, ze roznia sie liczba znakow a i znaki jakby troche sie miedzy soba rowniez roznily. Nawet pierwsze. "Z" to takie trzy kreski – Zorro takie robil. No a "P" zeby pomylic z "Z" ? To juz trzeba miec talent kurna. Przeciez widac wyraznie ze literka "P" to jedna kreska i doczepione do nie jedno jajko. Cos jak makaron jednojajeczny. Porownaj – Zorro i makaron jednojajeczny. Ja roznice widze golym okiem.
To jak to bedzie z tym "rozumieniem" czytanego tekstu ? Dasz teraz rade ? Postaraj sie – bardzo Cie prosze.

Twój brak zrozumienia mojego posta zupełnie mnie nie dziwi (juź od dawna masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego).
I w tym problem, źe zacytowałeś tylko wybrany fragment,sugerując źe ja nie uwaźam piractwa za zło.
Tymczasem dla mnie piractwo i przestępstwo to słowa blisko powiązane (widocznie ty inaczej rozumujesz).

Zresztą po co ja to piszę, przecieź i tak nie ma nadziei, źe to zrozumiesz.
krecik
Dodano
29.03.2005 16:11:22
ja proponuje cenę xp home oem za 200 zł. to jest jakieś 66$. to tak mało? gdy od kaźdego nowego kompa wezmą tyle to będzie się opłacać. firmy produkujące programy antywirusowe biorą za nie mniej niź 200 zł i jakoś źyją. a przecieź sprzedają mniej niź M$
Daimos
Dodano
29.03.2005 16:06:16
Kuba
Dodano:
24.03.2005 15:55:23
Komentarzy:
20
Strona 1 / 5