Pentium 4 i overclocking

Witam!
Mam Pentium 4 2.8GHz, płytę główną ECS L4VXA2L i pamięci no name 2x 512MB DDR 400MHz. Moja płyta nie ma moźliwości podkręcenia procesora, dlatego myślę o wymianie jej na inną, ale chciałbym się dowiedzieć, czy jeźeli podkręcałbym procesor przez podniesienie FSB, to czy musiałbym wymienić pamięci na inne?? Czy jest jeszcze inny sposób podkręcenia mojego procka?? Proszę o pomoc

Odpowiedzi: 3

Z chęcią bym wymienił płytę i pamięci, ale nie specjalnie mi to się opłaca, bo i tak za jakieś 13–14 miesięcy będę musiał wymienić cały komputer. Gdydy teraz nie wprowadzili socket 775 to jeszcze byłyby jakieś szanse, źe nowa płyta się jeszcze do czegoś przyda, a tak to kupię nową i za kilka miesięcy następną.
Anonymous
Dodano
01.07.2004 17:08:59
Czy się podkręcą, czy nie to tego wiedziec nie moźesz, póki nie sprawdzisz to się nie dowiesz, a pamięci no name niejednokrotnie są bardzo dobrej jakości i dobrych tyle, źe mniej znanych firm (faktem jest, źe tych pamięci do 400 to chyba raczej nie dasz rady podkręcić, ale pare procent, kto wie). Natomiast pewne obawy budzi płyta, którą masz, niestety nie jest to demon jakości i wydajności :)
Hipcio
Dodano
01.07.2004 16:59:16
pamięci i płyta do wymiany jeźeli chcesz podkręcać proca. No name się nie podkręcą... kup od razu 400 to będzie bezpieczniej
darek_dade
Dodano
01.07.2004 16:04:41
Anonymous
Dodano:
01.07.2004 14:44:10
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1