PC
Czy moglibyście mi pomóc złozyć dość mocnego kompa co ?? takiego na neta, gry, i tworzenie grafiki co ??? Mam tak około 4500 zł wszystko oprócz monitora klawy i myszki głośników!!!
Odpowiedzi: 20
Wiem,źe szkoda ,ale moźe w przyszłości ??A jak płytka była by dobra na athlona 64 3200+ lub 3000+ co ??A ta karta to ile ona kosztuje co ?? czy mógłbyć mi podać linka z jej testem co ??? a ta grafika tez jest w wersjii agp x8???
Twoja kasa :wink:
9500 256 to raczej nie kupisz 9550/9600 bardziej
:wink:
W tym momencie opłaci się radek 9800 pro ja jednak stawiałbym na karty nowej generacji GF 6800,świetne.
Co do reszty konfigu polecam np. zxapoznanie się z tym tematem :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22639&highlight=nf7
Co do Audigy 2.
To zaleźy czy masz zamiar kupić głośniki 5.1 :arrow:
Do zestawu 2.1 trochę jej szkoda :wink:
9500 256 to raczej nie kupisz 9550/9600 bardziej
:wink:
W tym momencie opłaci się radek 9800 pro ja jednak stawiałbym na karty nowej generacji GF 6800,świetne.
Co do reszty konfigu polecam np. zxapoznanie się z tym tematem :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22639&highlight=nf7
Co do Audigy 2.
To zaleźy czy masz zamiar kupić głośniki 5.1 :arrow:
Do zestawu 2.1 trochę jej szkoda :wink:
Wiesz, sorki za ta pomyłke bo kase troche straciłem, bardzo z tego powodu przepraszam!!!!Mam do 2500zł–2700zł I tak jak juź pisałem, procek, grafika, dźwięk,pamięć ddr,płytka główna!!!Ale wiesz dlaczego np jak kupie sobie Ati radeona 9500 z 256mb ddr!! Mi to wystraczy w zupełności!!!
No to ja juź nic nie rozumiem na kompa masz 4500 czy 2500... Nie lubisz nvidii, to jesteś ograniczony. Nie kupuj karty z 256mb na pokladzie bo strata kasy... Na plytach nforce 4 bedzie tylko PCI–E to jezeli koniecznie radeon to mniej wydajny X700 za tą samą cene co 6600GT...
wiesz, ale jest jeden mankament, ja nie nawidze GeForce !!!ale płytka z nforce4 , bedzie na nia mógł wejśc Ati radeon co ?? Myśłe źe jak narazie mi Ati Radeon 9600 256mbddr wystarczy mi :)
Jeszcze takie pytanie a czy taki komp 2000zł–2500zł dałoby się złuźyć, chodzi mi o karte graficzną, dźwiękową, procek mocny, płytka głownai ram ddr co ?? bo taki moj znajomy chce sobie wymienić te rzeczy!! Bo ma tyle kasy!!! chodzi mu taki do grafiki, gierek i neta!!Czy moglibyście podac przykładowe częśc bo ja tak nie wiem co mu moźna byłoby dać???
Jeszcze takie pytanie a czy taki komp 2000zł–2500zł dałoby się złuźyć, chodzi mi o karte graficzną, dźwiękową, procek mocny, płytka głownai ram ddr co ?? bo taki moj znajomy chce sobie wymienić te rzeczy!! Bo ma tyle kasy!!! chodzi mu taki do grafiki, gierek i neta!!Czy moglibyście podac przykładowe częśc bo ja tak nie wiem co mu moźna byłoby dać???
mefisto_k:
wiesz spox, bo ja tylko potrzebyje pamięci ram, płytki głównej, procka,grafiki i k. dźwiekowej!! Wszystko za 3500zł dało buy się gdzies tak za 2–3 tyg, będ emiał kompa nowego!!
To zmienia postac rzeczy. Właśnie za 2–3 tygodnie będą plyty na nforce 4 i Athlon 64 0.09. Myślę ze plyte glowna kupisz z soundsotrmem. Taka dźwiękówka na pewno Ci wystarczy. Do tego 1024 ramu Hynix D43 i gf 6600GT. Zmieścisz się w 3500zł na bank.
wiesz spox, bo ja tylko potrzebyje pamięci ram, płytki głównej, procka,grafiki i k. dźwiekowej!! Wszystko za 3500zł dało buy się gdzies tak za 2–3 tyg, będ emiał kompa nowego!!
Tak jest. Tak wogóle to jeźeli moźesz poczekać to czekaj na Athlony 64 na socket 939 produkowane w technologi 0.09 mikrona i mobo na nforce4, jak nie moźesz czekać to w sumie moźesz teraz kupować athlona 3200+ 64, mobo DFI i pamięci dobre to podkręcisz mocno. Jak uwaźasz.
Czyli co za 1400 zł mam procka 3500+ i płytka do niego tak??
Powiadasz źe nie ma sensu kupować grafiki za 1000zł a zastanawiasz się nad Creative Audigy 2... Co do mobo to jeźeli nie bedziesz proca podkręcał to Gigabyte Gigabyte K8VT800, będziesz podkręcał to DFI LanParty UT nForce3 250Gb. Nie wiem teź czy nie będziesz pózniej źałował źe się w socket 754 wpakowałes, nigdy nie wiadomo co tam w przyszłości AMD wymysli.
Mam problem bo okazało się, źe moge wydac tylko 3500 zł :(
Ale jaką płytke proponujecie co ??? Myśłe źe jakąc z gigabyte co ??? a Athlona to jednak wezme :] Ale myśle źe 3200+ to mi wystarczy, a kartre za 1000 zł kupić to naprawde trzeba być troche po... wracając do tematu Czy Creative Aduigi 2 5.1 na głośniki creative 2.1 2400 mogło by być czy nie??? bo zastawiam się nad zakupieniem tej karty, czy to moźe być wporzo wybór co ???
Ale jaką płytke proponujecie co ??? Myśłe źe jakąc z gigabyte co ??? a Athlona to jednak wezme :] Ale myśle źe 3200+ to mi wystarczy, a kartre za 1000 zł kupić to naprawde trzeba być troche po... wracając do tematu Czy Creative Aduigi 2 5.1 na głośniki creative 2.1 2400 mogło by być czy nie??? bo zastawiam się nad zakupieniem tej karty, czy to moźe być wporzo wybór co ???
Nie nie Ty tak powiedziales, pozatym moim zdnaiem istnieje wieksze prawdopodobienstwo ze PCI–E sie wysypie szybciej niz AGP poniewaz jest techologia nowa, nie przetestowana jeszcze zbytno w bojowych warunkach ^^, a takie eksperymenty lubia sie mscic.
o0:
darek_dade:
W tym momencie najwydjaniejsza karta graficzna do 1000zł to właśnie gf 6600 GT na PCI–E.
ktos kiedys powiedzial: "Nowe technologie są zawodne i droźsze."
=]
ja tak powiedziałem??!! niektóre technologie tak, a jak widać PCI–E nie jest droźsza skoro jest wydajniejsza od kart za tą samą cenę na AGP.
ten pentium w porównania do tego athlona jset słaby i droźszy, o to mi chodziło, fanatykiem nie jestem :]
darek_dade:
(...) Pentium sucks.(...)
Przystopuj proszę. Za fanatyka od tej pory mam uwaźać Cię? Dobrze.
darek_dade:
W tym momencie najwydjaniejsza karta graficzna do 1000zł to właśnie gf 6600 GT na PCI–E.
ktos kiedys powiedzial: "Nowe technologie są zawodne i droźsze."
=]
a) standardowo w obudowie byly 3 wiatraczki 3 inne dostalem od znajomego to je wrzucilem do obudowy. Coś nie tak??!! S a strasznie glosne bede musial sie tych dodatkowych pozbyć... Nie wiem o co Ci chodzi...
No tak ale i z 200 zl zostaw sobie na wiatraczki bo mamy na forum takiego DAREK_DADE Co jakis Soldo maso jest w tych sprawach :roll: Hymm ile tam bylo tych wiatraczkow ––Chieftec Big tower@ 6 fans :shock: :D :wink: [/i]
Jak masz tyle kaski na kompa to bierz athlona na socket 939, nie ma sensu pakowac się w starsze sockety. Pentium sucks... no i p co Ci na grafice takiego poziomu 256mb?? :roll:
o0 – W tym momencie najwydjaniejsza karta graficzna do 1000zł to właśnie gf 6600 GT na PCI–E.
o0 – W tym momencie najwydjaniejsza karta graficzna do 1000zł to właśnie gf 6600 GT na PCI–E.
co do darka_dade, wiesz ja mam tyle pomysłów na kompa !!!I tak z ciekawości chciałem wiedzieć co wy saproponujecie!!! codzi mi tak zastatawiam się czy Athlon 64 3200+ czy teź Intel Pentium 4 z HT 3,2 GhZ, bo karte to chciałbym spphire Ati radeon 9600 256mb ddr :) obudowe to ja będe miła thremeltake!!!