PC Anti XP !

Witam Wszystkich ! Problem jak w temacie,a mianowicie od piątku (06.06.2008) pragnę zrobić reinstalkę XP Pro. No i wielkie mhm... Otóż po prawidłowym starcie biosu znalezieniu płyty i po komunikacie o dowolnym klawiszu,po wciśnięciu owego stacja dysków mruga wesoło (#-o ) ok.3x i pojawia się ....nic-czarny ekran. Dzieje się tak z dowolną płytką,z dowolną modyfikacją XP-ka. Czy to jest XP Pro SP2,czy Home,MX,TXP, obojętnie jaka modyfikacja bazująca na XP zawsze to samo:po wciśnięciu DOWOLNEGO klawisza DVD mrugnie ze 3x (trwa to ok. sekundy) i (tu cytat): Ciemność widzę!Widzę ciemność! Mało tego!!! Dowolny,naprawdę dowolny LInux-czy to żywy (live),czy umarły (install)>>to moje tłumaczenie<<, czy to w95(poważnie!),w98,ME,Vista,(przepraszam,ale 2000,2003 nie miałem już skąd pożyczyć do testu)- te wszystkie systemy jakże różne-instalowały się bez problemu! Mało tego!!! Kilka dni wcześniej dla sprawdzenia co potrafi zainstalowałem jako drugi system XP Mini Plus 2007 i było cacy. No i co Wy na to??? Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Kombinowałem hard:inne taśmy,grafa,pamięci,napęd-nic;soft-czyli ponowne wgranie biosu-w moim przypadku nie ma nowszego jak 2.80-pozostawał tylko wciąż ten sam dysk WD800BB,płyta i procek. A oto konfiguracja mojej torpedy -AsRock K7S41,Sempron2200+,512MB,FX5200 128MB,DVD-RW DL LB Samsung. Całe życie (3 rok)chodzi na fabrycznych a pamięci nawet poniżej,bo są na 200 a chodzą z prockiem na 166. No i muszę nadmienić,że Vista biznesowa wypożyczona do testu określiła torpedę na 2.0 (grafa) a śmigała nie najgorzej-instalka trwała 25min.-dysk zajęty na 6G,a przy XP Pro sp2 24min.-dysk zajęty na 1,7G! Oczywiście w czasach jak się dało XP zainstalować. Reasumując>>>czy złapałem jakieś CUŚ? Czy wie ktoś na ten temat CUŚ? PLISSSSSS!!!! ](*,) ](*,) ](*,) Dodawam,iż jest zainstalowany XP Pro sp2+wszystkie aktualizacje ale tak przymulony przez bratowe walenie w bannery i inne pierdoły że nie ma co! THX

Odpowiedzi: 4

No i porobiło się tak:płyta wystartowała ze starego systemu,odpalił się instalator,wgrał kilka plików po czym zrestartował kompa.Ale za to pojawił się po restarcie ekran wyboru-stary system i pod spodem instalator systemu.Dalej poleciało już normalnie. Tylko w dalszym ciągu nie mam pojęcia dlaczego tak się działo. Może ktoś inny trafi na coś podobnego. Pozdrawiam. The end.
darcon25
Dodano
16.06.2008 00:52:17
Nie pisąłem o innnej partycji, a tylko o rozruchu instalatora w systemie. Inna wersja - dyskietki startowe i odaplenie przez nie instalacji. Próbowałeś z inną grafiką ?
Rebe
Dodano
10.06.2008 08:48:33
Ano właśnie,dopóki nie będę miał "czystego" odpalenia z płyty instalacyjnej to nie chcę pozbywać się tego,co mam.Muł bo muł,powoli ale idzie.Owszem,mógłbym spróbować z poziomu "mułowatego" systemu zainstalować na innej partycji świeży jak te wszystkie przetestowane systemy ale to nie rozwiązuje problemu - WHY tak się dzieje???Chociaż i ja jestem ciekawy co to wyjdzie... O wynikach poinformuję niebawem. Pozdrawiam
darcon25
Dodano
09.06.2008 22:14:44
Pominąłeś - nie chce mi się wymyślac niczego nt. przyczyn opisanego przez Ciebie zachowania - próbę instalacji z poziomu systemu ( sam jestem ciekaw co po restarcie będzie ). PS. Może bym sobie po BIOS-ie popatrzył, ale to luźny pomysł bo sam nie wiem czego w nim szukać.
Rebe
Dodano
09.06.2008 21:15:17
darcon25
Dodano:
09.06.2008 20:03:22
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1