Partycje NTFS
Cze!
Jest taki problem – zainstalowny Win2000 na ntfs'ach, kolega chciał sformatowac i zainstalowac WinXP. Jedak instalka XP wiesza się po wgraniu sterowników i informuje o jakims błędzie. Postanowił Win2000 uaktualnić XP z pulpitu, ale tez zaczął instalowac, zrobił restart i źe nie chciała dalej ruszyć instalka. Teraz w dodatki Win2000 się zepsuł i się mu nie odpala. Pytanie brzmi, czy da się jakoś zdjąc te ntfs'y zeby zaistalowac 98?
Jest taki problem – zainstalowny Win2000 na ntfs'ach, kolega chciał sformatowac i zainstalowac WinXP. Jedak instalka XP wiesza się po wgraniu sterowników i informuje o jakims błędzie. Postanowił Win2000 uaktualnić XP z pulpitu, ale tez zaczął instalowac, zrobił restart i źe nie chciała dalej ruszyć instalka. Teraz w dodatki Win2000 się zepsuł i się mu nie odpala. Pytanie brzmi, czy da się jakoś zdjąc te ntfs'y zeby zaistalowac 98?
Odpowiedzi: 8
Faktycznie tylko jak pisałem post to nie wchodziłem na link.
O czym pisze w podanym wyzej linku.wagonus:
Moźna teź "diskpart" z Cd XP`eka
Moźna teź "diskpart" z Cd XP`eka działa bez zarzutów :)
Tylko podstawowa. Rozszerzonej i logicznej juz nie. No i po to jest delpart.fije:
Czyli mam rozumieć, źe Fdisk mi zdejmie partycje NTFS?
Po prostu "Usun partycje spoza DOS" czy cos w tym stylu 8)
EL NINO:
(...)jesli nie poradzisz sobie z FDISK.EXE.
Czyli mam rozumieć, źe Fdisk mi zdejmie partycje NTFS?
Da sie. Wpisz "delpart" i mojego nicka. Znajdziesz temat w ktorym jest link do DELPART.EXE jesli nie poradzisz sobie z FDISK.EXE.
Update
O tym wlasnie pisalem. Z tym ze ja nie wyszukiwarka :P .
Update
O tym wlasnie pisalem. Z tym ze ja nie wyszukiwarka :P .
Strona 1 / 1