Partycja Systemowa I Programy

Instalacja Programów
Które programy muszą byc instalowane na partycji systemowej 15GB
a które na innej partycji ( na dysku 120GB SATA mam 3 partycje ) i 2
dodatkowe dyski.
Sterowniki ATI–Płyty Głównej–Drivery dźwięku–OFFICE–AWAST–ADVARE–Mouse
to musza byc instalowane na partycji systemowej a teraz to co chcę zainstalować i mogę to zrobić na innej partycji–dysku
1.TuneUp Utilities 2004
2.WinTools.net Professional–to są programy do czyszczenie rejestru dysku
3.WinRAR
4.Karta TV AVER 303
5.Tlen
6.Power Defragmenter
7.JAVA i Azureus
8.HIJACK THIS
9.STYLE XP
10.NERO+komponenty
11.I jeszcze ze 20 programów ale czy wszystkie wpisywać
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 2

Partycje
1.C:\WIN XP 10 GB
2.D:\XXX 60 GB
3.E:\XXX 50 GB
OSOBNY DYSK 40 GB F:\XXX
OSOBNY DYSK 40 GB I:\XXX taka lirerę sam win XP bo pod G I H nagrywarka i DVDROM
J:\Alcochol
Czy taka kolejność jest dobra to znaczy czy na jednym dysku SATA pod rząd mogą byc partcje C/D/E
I teraz jak miałem zainstalowany system Win98 to w biosie musiałem przestawiac PATA–SATA
czy teraz po wyrzuceniu (Win98 muszę zmienić w biosie na samo SATA i dopiero instalować Win XP.
Poradźcie z tymi partycjami
Pozdrawiam
Amator
Dodano
27.08.2005 19:31:29
Wszystkie programy powinny być instalowane na partycji systemowej. Przyczyna prosta – partycja systemowa znajduje się na początku dysku, a więc transfery na niej są zdecydowanie lepsze... System pracuje sprawniej. Ponadto – więkzość tych programów mymaga ponownej instalacji wraz z nową instalacją systemu. No moźe nie wymaga... ale pewne funkcje przestaną działać.
Generalnie – ja instaluje wszystko na partycji systemowej. Gdy robię reinstalkę systemu – instaluje teź na nowo wszystkie programy (bo często zmieniam sobie jakiegos proga na inny lub nowszą wersję) – tak jest wygodniej. Na innych partycjach mam tylko własne pliki (dokumenty, muzyka, filmy) oraz... gry (nie che mi się instalować zawsze od nowa Q3A, w którego trzepie juź ładnych kilka lat, czy Age of Empires II)
evil44
Dodano
27.08.2005 16:28:53
Amator
Dodano:
27.08.2005 15:56:56
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1