Parę problemów...
Witam, mam następujący problem, od jakiegoś czasu sypie mi się system, mam zainstalowany SP2 i pracuję na XP Pro. Oprócz tego, że wyraźnie spadła wydajność systemu (i działających w nim programów) to dzieją się takie dziwactwa jak np. ikony, które same znikają. Przykładowo tak po prostu zniknęły mi Mój komputer i Moje dokumenty, czy niektóre aplikacje po prostu się nie uruchamiają, gdyż występują błędy krytyczne, których do tej pory nigdy nie widziałem. Sprawdzam komputer pod kątem obecności wirusów, trojanów etc. lecz może problem leży w samym systemie. Pozdrawiam!
Odpowiedzi: 1
SP2 masz zainstalowany "od tak" (czyt. ściągnąłeś z netu i kliknąłeś 2x myszką), czy zintegrowany z instalką windowsa?
Strona 1 / 1
Jeśli mnie pamięć nie myli, to miałem zintegrowany z instalatorem.<br>
przywróć system sprzed 'od jakiegos czasu'
Wolałbym nie, bo za każdym razem kiedy przywracam tracę coś ważnego ;) . Jeśli jednak nie znajdę lepszego rozwiązania, tak właśnie zrobię.<br>
Najpierw zrób porządek na dysku. Powywalaj tempy , błędne wpisy rejestru itp., itd, etc. Użyj np EasyCleaner`a, on wszystko to zrobi. Potem zapodaj chkdsk /f na błędy i zobacz co się będzie działo.<br>