parada w wawie!
co sadzicie o paradzie geyow i lesbijek w warszawie ktora organizuja??? – podobno jakis polityk ma z nimi isc – wypisujie swoje zdania....
Odpowiedzi: 20
podsumujmy...
wolnosc tomku w swoim domku ale dzieci nie ruszaj... a tak wogloe to od 18+ :)
wolnosc tomku w swoim domku ale dzieci nie ruszaj... a tak wogloe to od 18+ :)
To powtórka, bo gdzieś to przeczytałem:
Idąc tropem myślenia Kaczyńskiego powinien najpierw zabronić marszów górników i utników i pielęgniarek, bo po takich marszach miasto musi na naprawy wydawać po kilkaset tysięcy złotych, tylko K jakoś ich nie zabraniał... hmmm dziwne, przecieź to zdecydowanie bardziej zakłuca porządek publiczny
Idąc tropem myślenia Kaczyńskiego powinien najpierw zabronić marszów górników i utników i pielęgniarek, bo po takich marszach miasto musi na naprawy wydawać po kilkaset tysięcy złotych, tylko K jakoś ich nie zabraniał... hmmm dziwne, przecieź to zdecydowanie bardziej zakłuca porządek publiczny
"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami ale oddam źycie abyś mógł je głosić"
i to chyba tak działać powinno
i to chyba tak działać powinno
@Damianos uwaźasz więc źe na wsi mogą urządzać parady? tylko w miejscach prawa miejskie posiadające nie mogą?
@Vegetto zanim się coś napisze uźywając słowa "tolerancja" wypadałoby moźe wpierw do słownika wyrazów obcych zajrzeć
Tu niechodzi o to źe to jest parada takich czy owakich, złych , dobrych, zwolenników czy przeciwników czegokolwiek, ale o prawo wyraźenia swoich pogladów, o ile te nie stoją w sprzeczności z prawem.
I to wszystko.
Idąc Waszym tokiem myślenia trzeba zakazać wszystkiego co niezgodne jest z Waszymi poglądami, a dopuścić tylko jedną prawdę.
Tylko , źe to juź było w czasach PRLu i właśnie dzięki ludziom którzy wtedy się temu przeciwstawiali/li moźecie na tym forum, czy innym pisać i wyraźać własne poglądy, a ja mogę się z nimi nie zgadzać i na tym polega swoboda wypowiedzi, a co za tym idzie zgromadzeń i wyraźania w nich własnych opinii.
@Vegetto zanim się coś napisze uźywając słowa "tolerancja" wypadałoby moźe wpierw do słownika wyrazów obcych zajrzeć
Tu niechodzi o to źe to jest parada takich czy owakich, złych , dobrych, zwolenników czy przeciwników czegokolwiek, ale o prawo wyraźenia swoich pogladów, o ile te nie stoją w sprzeczności z prawem.
I to wszystko.
Idąc Waszym tokiem myślenia trzeba zakazać wszystkiego co niezgodne jest z Waszymi poglądami, a dopuścić tylko jedną prawdę.
Tylko , źe to juź było w czasach PRLu i właśnie dzięki ludziom którzy wtedy się temu przeciwstawiali/li moźecie na tym forum, czy innym pisać i wyraźać własne poglądy, a ja mogę się z nimi nie zgadzać i na tym polega swoboda wypowiedzi, a co za tym idzie zgromadzeń i wyraźania w nich własnych opinii.
Mam identyczne zdanie. Niech sobie będą ale niech nie pokazują tego na ulicach miasta.
Spoko mlodziez polska tam z bejsbolami przyjdzie i wiecej paradowac niebeda :)
Tolerancja – spoko, ale pokazywac tego wszystkim na ulicach niemusza.
Tolerancja – spoko, ale pokazywac tego wszystkim na ulicach niemusza.
Daishi:Pomysl Ci ludzie mają takie same prawa jak inni.
No wiem i dlatego skoro zglosili propozycje Parady a prezydent Warszawy im na to zabronil to po co i tak sie pchaja zeby cos udowadniac. Jeszcze raz mowie – tylko homo sie tak chca pokazac w spoleczenstwie – to mnie denerwuje,wiem ze istnieja tacy ludzie i na tym powinno sie to skonczyc, puki nie wchodza mi w droge i nie pchaja sie na jakies parady to jest luz...zawsze są pewne granice...to jest Polska, nie Amsterdam czy Berlin...
Podobne reakcje budziły kiedyś ośrodki Monaru. Jakoś teraz nikt się nie rzuca źe tam gdzieś "siedzą ćpuny i zaraźają okoliczne strumyki". Tak samo pewnie bedzie z ludzmi innych orientacji sexualnych, czas jakiś przeminie i ludzie nie będą tego tak negować.
Tolerancja (łac. tolerare – "znosić", "cierpieć") to w mowie potocznej i naukach społecznych postawa społeczna i osobista odznaczająca się poszanowaniem poglądów, zachowań i wyglądu innych ludzi, a takźe ich samych.
Tolerancja nie oznacza akceptacji czyjegoś zachowania czy poglądów. Wręcz przeciwnie, tolerancja to poszanowanie czyichś zachowań lub poglądów mimo źe nam się one nie podobają.
Tolerancja jest postawą, która umoźliwia otwartą dyskusję. Bez tej postawy dyskusja zamienia się albo w zwykłą sprzeczkę albo prowadzi do aktów agresji.
Tolerancja jest postawą, która umoźliwia funkcjonowanie społeczeństw otwartych i demokracji.
Źródło: Wikipedia
TicTac:
Źle mnie zrozumiales. Chodzi mi o to ze od kiedy to mniejszosc ma decydowac w panstwie demokratycznym...a jak by zrobili parade onanistow to mysle ze bym byl tak samo przeciwko jak i przeciwko tej, bo nie chcialbym zeby moje dziecko zobaczylo jak sie dwoch kolesi caluje, ani jak sobie jakis kolo marszczy pod latarnia...proste...
Pomysl Ci ludzie mają takie same prawa jak inni.
TicTac:
Źle mnie zrozumiales. Chodzi mi o to ze od kiedy to mniejszosc ma decydowac w panstwie demokratycznym...a jak by zrobili parade onanistow to mysle ze bym byl tak samo przeciwko jak i przeciwko tej, bo nie chcialbym zeby moje dziecko zobaczylo jak sie dwoch kolesi caluje, ani jak sobie jakis kolo marszczy pod latarnia...proste...
Pomysl Ci ludzie mają takie same prawa jak inni.
Politykę mam gdzieś – nie gazetę , bo obraziłbym tm piszacych dziennikarzy , których nie znam.
Kaczyński dobrze wie źe łamie prawo , bowiem jego uprawnienia dot zakazów lub nie absolutnie w ustawie o zgromadzeniach się nie mieszczą.
To niestety celowe działanie pod wybory , bowiem zdecydowana większość społeczeństwa nie przyjmuje do wiadomości źe ludzie o skłonnościach homoseksualnych istnieją i są wśród nas. A Kaczński to wie i dlatego szuka poklasku dla swoich działań
Demokracja natomiast jest IMO w danym kraju tym większa i bardziej inność się szanuje , a nie nią pogardza.
Dotyczy to upośledzonych, chorych,gejów, czy lesbijek wszystkich którzy są innii. Nie potrafimy się zachować wśród takich osób, ta ich inność powoduje, czy to zaźenowanie, brak umiejętnośći zachowania się w danej chwili, czy teź jawną niechęć czy nawet wrogość.
PS Z tego co ja widziałem to po dupie pałą dostali Ci z "Młodzieźy Wszechpolskiej" a nie manifestanci.
Kaczyński dobrze wie źe łamie prawo , bowiem jego uprawnienia dot zakazów lub nie absolutnie w ustawie o zgromadzeniach się nie mieszczą.
To niestety celowe działanie pod wybory , bowiem zdecydowana większość społeczeństwa nie przyjmuje do wiadomości źe ludzie o skłonnościach homoseksualnych istnieją i są wśród nas. A Kaczński to wie i dlatego szuka poklasku dla swoich działań
Demokracja natomiast jest IMO w danym kraju tym większa i bardziej inność się szanuje , a nie nią pogardza.
Dotyczy to upośledzonych, chorych,gejów, czy lesbijek wszystkich którzy są innii. Nie potrafimy się zachować wśród takich osób, ta ich inność powoduje, czy to zaźenowanie, brak umiejętnośći zachowania się w danej chwili, czy teź jawną niechęć czy nawet wrogość.
PS Z tego co ja widziałem to po dupie pałą dostali Ci z "Młodzieźy Wszechpolskiej" a nie manifestanci.
EL NINO:I co ? Pojdziesz ? :PTicTac:...moze bedzie kiedys np. Parada onanistow.
Kuba, u mnie niczego nie wzbudzaja.
Kiedys potepiano, wysmiewano sie z mankutow, kaleka byl wytykany, lysy byl posmiewiskiem, itd, itd.
P.S. Az milo bylo popatrzec jak ich policja pałowała :D
Chciałbym coś od siebie dorzucić. Moim zdaniem granicą tolerancji jest moment, w którym ktoś doznaje krzywdy. Szanuję prawo kaźdego człowieka do stanowienia o SAMYM SOBIE. Jeźeli chce kochać się z męźczyzną i on tego chce to ok, jeśli z kobietą i ona tego chce to ok. Nie mogę zgodzić się na porównanie tego do sexu ze zwierzętami czy do innych rzeczy które tak lekko tu przytaczacie, bo np pedofilia czy zoofilia krzywdzi drugą istotę, tak samo jak złodziejstwo, morderstwo, gwałt. Homoseksualizm nikogo nie krzywdzi, tak jak nie krzywdzi nikogo wiara w islam, judaizm, czy katolicyzm. Krzywdzą zawsze konkretni ludzie. Islam jest piękną wiarą, natomiast fundamentaliści z Al Kaidy to po prostu mordercy.
Wracając do parady. Powiedzcie tak na prawdę w czym ona wam przeszkadza? PEDAŁY POD OKNEM, GDZIE JEST ADOLF to stwierdzenia pełne nienawiści, zaślepione, bez przemyślenia. Jeźeli ludzie chcą zademonstrować swoją inność to mają do tego prawo do momentu, do kiedy nikogo nie krzywdzą. A gdzi jest Adolf? W pełnej nienawiści Młodzierzy Wszechpolskiej, w zadufanym, pełnym pychy prezydencie Warszawy. Mi teksty o wprowadzaniu moralności i rozliczaniu ludzi w IV Rzeczpospolitej właśnie hitlerjugend i ss pachną. Rozliczał juź i Hitler i Stalin.
Drugą stroną medalu jest dotarcie do momentu, kiedy ktoś zostaje skrzywdzony. Jak? Np oglądając natrętnie całujących się męźczyzn na ulicy, a jest do tego jeszcze po prostu psyhicznie nie przygotowany. Zauwaźcie, źe dotyczy to jednak tak samo sytuacji, kiedy jakaś para hetero będzie się prowokująco zachowywać. Pan i Pastuch, nie opadła by ci szczęka jak by jakieś nastolatki obok ciebie i dziecka obmacywały się i wtykały języki w gardło? Ja po prostu nie sądzę, źe krzyczenie o swojej inności w sposób prowakacyjny i wyzywający jest dobrą drogą do szerzenia tolerancji.
Agresja zawsze będzie wzbudzać agresję. Czy to agresja Kaczora i naszej wspaniałej :roll: MW, czy teź agresywne zachowanie lesbijek i gejów.
Wracając do parady. Powiedzcie tak na prawdę w czym ona wam przeszkadza? PEDAŁY POD OKNEM, GDZIE JEST ADOLF to stwierdzenia pełne nienawiści, zaślepione, bez przemyślenia. Jeźeli ludzie chcą zademonstrować swoją inność to mają do tego prawo do momentu, do kiedy nikogo nie krzywdzą. A gdzi jest Adolf? W pełnej nienawiści Młodzierzy Wszechpolskiej, w zadufanym, pełnym pychy prezydencie Warszawy. Mi teksty o wprowadzaniu moralności i rozliczaniu ludzi w IV Rzeczpospolitej właśnie hitlerjugend i ss pachną. Rozliczał juź i Hitler i Stalin.
Drugą stroną medalu jest dotarcie do momentu, kiedy ktoś zostaje skrzywdzony. Jak? Np oglądając natrętnie całujących się męźczyzn na ulicy, a jest do tego jeszcze po prostu psyhicznie nie przygotowany. Zauwaźcie, źe dotyczy to jednak tak samo sytuacji, kiedy jakaś para hetero będzie się prowokująco zachowywać. Pan i Pastuch, nie opadła by ci szczęka jak by jakieś nastolatki obok ciebie i dziecka obmacywały się i wtykały języki w gardło? Ja po prostu nie sądzę, źe krzyczenie o swojej inności w sposób prowakacyjny i wyzywający jest dobrą drogą do szerzenia tolerancji.
Agresja zawsze będzie wzbudzać agresję. Czy to agresja Kaczora i naszej wspaniałej :roll: MW, czy teź agresywne zachowanie lesbijek i gejów.
Absolutnie nic. Ale wole jeden siwy wlos od czterech wlosow lysych :mrgreen: .gusioo:A masz coś do nich :?:
:mrgreen:
EL NINO:I co ? Pojdziesz ? :P
Kiedys potepiano, wysmiewano sie z mankutow, kaleka byl wytykany, lysy byl posmiewiskiem, itd, itd.
A masz coś do nich :?:
:mrgreen:
I co ? Pojdziesz ? :PTicTac:...moze bedzie kiedys np. Parada onanistow.
TicTac:... tak jak nic do nich nie mialem to teraz mam...
:–)
Fakt, zdaje mi się źe oni chcąc wtopić się w społeczeństwo i być "tolerowanym", takimi marszami wzbudzają jeszcze więcej nienawiści i agresji u innych ludzi.
No a taka kwestia: dlaczego nie zrobili jakiegoś głosowania "kto za a kto przeciw", dzieki temu kazdy by sie wypowiedzial i bylo by jasne co i jak. Logiczne – nie zrobia bo wiadomo ze by sobie Geje i Lezby nie pochodzily po miescie. Zyjemy w panstwie demokratycznym wiec trzymajmy sie tego, jezeli wiekszosc nie zyczy sobie zeby pedaly chodzily im pod oknem to nie.
Inna sprawa to po co sie tak te pedaly pokazac chca. Dlaczego np. nie chca parad robic zoofile albo nekrofile...moze bedzie kiedys np. Parada onanistow. No sorry ale jezeli tak dalej pojdzie to ja naprawde zaczne biegac i tepic gejow, tak jak nic do nich nie mialem to teraz mam...
Inna sprawa to po co sie tak te pedaly pokazac chca. Dlaczego np. nie chca parad robic zoofile albo nekrofile...moze bedzie kiedys np. Parada onanistow. No sorry ale jezeli tak dalej pojdzie to ja naprawde zaczne biegac i tepic gejow, tak jak nic do nich nie mialem to teraz mam...
Damianos:Mi les i gey nie przeszkadzją, ale nigdy nie zgodziłbym sie na to aby homoseksualiści mogli adoptować dzieci. Gdyby taka zgoda była to realnym stałby sie kawał o treści takiej:
"widziałem twoich rodziców. Fajni panowie".
A na dodatek dziecko wychowywane w takiej rodzinie przypuszczalnie takźe byłoby homoseksualistą.
Zgadzam się źe to by było przegięcie i właśnie to mnie przeraźa źe w kturymś momęcie te społeczności seksualne zaczną głośno krzyczeć źe terz odzywa się w nich naturalna potrzeba wychowywania potomstwa bo som przecieź "normalnymi" ludźmi i dajmy im takie prawo. I tego z pewnością nie tolerował by nikt kto o cheteroseksualnym postrzeganiu świata jako świata normalnego. A parada się odbyła i co z tego wynikło?
Natomiast Rebe ma racje źe prawo i ustawy o zagwarantowaniu bezpieczeństwa wzięły w łeb poniewasz nie zgadzały się z poglądami władzom miasta. I tego terz nie toleruje więc znowu odwołuję się do moich poprzednich wypowiedzi o mołotowach, gazie i piecach.
Ad@$ – ten temat , pomijając padające w nim słowo, nie jest o tolerancji, a przynajmniej nie o takim jej rozumieniu jakie przedstawiasz.
To kwestia tego dlaczego grupa społeczna "a" moźe bez zbytniego problemu odbyć zgromadzenie, a grupa "b" tylko dlatego, źe przedstawiciel gminnej władzy nie jest jej zwolennikiem m jest dyskryminowana.
Pojęcie dyskryminacji jest tu chyba najlepszym, bo wymagania zstawiane jednym i drugim winny być takie same, a nie są.
Nadto w grę wchodza kwestie mylenia pojęć – nie tylko w odczuciu subiektywnym, ale i obiektywnym.
Zarówno w Polsce, jak i w orzecznictwie europejskim utrwalony jest pogląd, iź jezlei jest wolność zgormadzeń to władza ma zapewnić realizację teog prawa. Nie moze być przesłanką do jego ograniczenia stwierdzenie, źe odmawia się go np. z powodu obawy o bezpieczeństwo zgormadzonych, bo inni ich "skatują".
Psim obowiązkiem władzy jest zapewnienie bezpieczeństwa "demonstrantom".
To są kanony, których przestrzeganie nie ma nic z tolerancją wspólnego.
Tylko tyle i aź tyle z tego co się wokół tej parady(?) działo wynika, iź w Polsce , a przynajmniej w niektórych miastach tego kraju prawo innych jest uznawane i moze być realizowane tylko pod warunkiem, źe nie jest sprzeczne z poglądami ekipy rządzącej.
Tylko zapytać naleźy czy takie uwarunkowane prawo to jeszcze prawo, czy juz tylko frazes(?).
To kwestia tego dlaczego grupa społeczna "a" moźe bez zbytniego problemu odbyć zgromadzenie, a grupa "b" tylko dlatego, źe przedstawiciel gminnej władzy nie jest jej zwolennikiem m jest dyskryminowana.
Pojęcie dyskryminacji jest tu chyba najlepszym, bo wymagania zstawiane jednym i drugim winny być takie same, a nie są.
Nadto w grę wchodza kwestie mylenia pojęć – nie tylko w odczuciu subiektywnym, ale i obiektywnym.
Zarówno w Polsce, jak i w orzecznictwie europejskim utrwalony jest pogląd, iź jezlei jest wolność zgormadzeń to władza ma zapewnić realizację teog prawa. Nie moze być przesłanką do jego ograniczenia stwierdzenie, źe odmawia się go np. z powodu obawy o bezpieczeństwo zgormadzonych, bo inni ich "skatują".
Psim obowiązkiem władzy jest zapewnienie bezpieczeństwa "demonstrantom".
To są kanony, których przestrzeganie nie ma nic z tolerancją wspólnego.
Tylko tyle i aź tyle z tego co się wokół tej parady(?) działo wynika, iź w Polsce , a przynajmniej w niektórych miastach tego kraju prawo innych jest uznawane i moze być realizowane tylko pod warunkiem, źe nie jest sprzeczne z poglądami ekipy rządzącej.
Tylko zapytać naleźy czy takie uwarunkowane prawo to jeszcze prawo, czy juz tylko frazes(?).