panel sterowania i inne problemy

witam ponownie jak zwykle dziwne problemy mnie dotykaja .brak mozliwosci rozmowy przez mikrofon (musze blisko trzymac przy ustach mikrofon)wtedy slysze sam siebie, cos niecos ktos inny tez uslyszy, niby wszystko gra ale ... cos nie tak .2)Panel sterowania– nie ma zakladki widok w nim , dokladnie klasyczny, o to mi najbardziej chodzi jak to naprawic?. 3 problem to brak cd–roma, stacji dyskietek, kurcze wszystko po kolei sie sypie poradzcie co mam z tym poczac bo mnie to juz zaczyna draznic pomalu :(

Odpowiedzi: 4

Co do tego widoku w panelu sterowania to moźna to tez zmienic modyfikując rejestr.
Klucz: HKEY_USERS\S–1–5–21–xxxxx–xxxx....*\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\WebView\BarricadedFolders
Wartośc shell:ControlPanelFolder
Za dane daj jej 0

* S–1–5–21–xxxxx–xxxx.... czyli SID, zamiast xxxx występują zmienne cyfry, w kazdym systemie inne.
Dodam tylko ze jest to przedostatni klucz w głównym HKEY_USERS
Bobi
Dodano
07.08.2005 21:33:24
jeźeli chodzi o stacje dyskietek cd rom itd, to:
start –> uruchom –> regedit –> OK
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer.
Jeźeli w tym kluczu jest wartość NoDrives to trza ją usunąć i problem powinien zniknąć po restarcie kompa (moźe nawet od razu)
MetaVirus
Dodano
07.08.2005 21:14:04
witam teźmam ten problem–wkładam dyskietke do napedu, chce otworzyć dyskietkę więc klikam na ikone "Mój komputer", a tam na liście nie ma takiego napedu... o co chodzi? W Biosie w miejscu "Floppy" jest ustawione na A 1,44 ale w miejscu "Boot" nie mozna nigdzie wpisać Floppy 1,44 bo nie ma takiego wyboru, a przecieź sa dyskietki startowe( nie tylko w formacie CD) Prosze pomóźcie
paker1970
Dodano
07.08.2005 11:32:31
2 Zobacz w kluczu HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer czy nie masz wpisu ForceClassicControlPanel – jak tak to go wywal lub wartość zmień na 0
3. Z CDROMami to rzuć okiem do przyklejonego tematu o często zadawanych pytaniach – jest tam coś o ich znikaniu. Z stacją dyskietek to o co chodzi ?? Nie widać jej w oknie Mój komputer ?? Czy jak próbujesz wejść na nią to komunikat jakiś się pojawia ??
Żółty
Dodano
12.07.2005 02:00:42
Rafa
Dodano:
12.07.2005 01:46:31
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1