Panel LCD i ATI x1600

Witam Mam 2 nastepujace problemy: podczas korzystania z Windows XP oraz Vista (na OS X i Ubuntu nie zaobserwowalem problemu) kazdy element widoczny na pulpice (okna, ikony etc.) posiada 'rozmycie' po prawej strony siegajace krawedzi ekranu. jest to dosc uciazliwe... i chcialbym sie tego jakos pozbyc. gdy loguje sie do obu systemow, podniesiony jest poziom gammy w CCC. za kazdym razem musze klikac 'reactive ati color controls'. czy to tez da soe jakos naprawic? Sterowniki GPU sa najnowsze, oba Windowsy z najnowszymi aktualizacjami, nie mam zainstalowanego sterownika panelu. czy K-lite Codecs Pack i ffdshow moze miec z tym cos wspolnego? prosze o pomoc.

Odpowiedzi: 8

Ha. To faktycznie cos z kablem - zmienilem jego polozenie i wszystko wrocilo do normy... sprobuje podlaczyc panel na innym, zeby sprawdzic czy wciaz jest ten sam problem.
AsabielMokusei
Dodano
08.07.2007 14:04:58
W natywnej; probowalem.. nic nie pomaga. Wyglada na to, ze wraz z czasem pracy rozmycie przybiera na silach...
AsabielMokusei
Dodano
03.07.2007 07:24:44
  • Endrju 03.07.2007 09:37:25

[quote=AsabielMokusei]Wyglada na to, ze wraz z czasem pracy rozmycie przybiera na silach...[/quote] Wygląda na problem sprzętowy, karta grafiki, monitor, kabel łączący? Stawiałbym na to drugie lub trzecie. Jeśli masz możliwość podstawienia na chwilę ww. komponentów... to do dzieła.

A jak wygląda sprawa rozdzielczości? Panel pracuje w swojej natywnej? Próbowałeś już bawić się ustawieniami panelu?
Bobi
Dodano
01.07.2007 11:34:17
Nikt juz nie ma zadnego pomyslu? To jakis forumowy zwyczaj - 2 odpowiedzi i ciach? Juz 3 raz mi sie to zdarza O_o
AsabielMokusei
Dodano
01.07.2007 03:36:09
coz, dzieki za pomoc rysiu.. napewno mi to pomoze w rozwiazaniu problemu ;/
AsabielMokusei
Dodano
24.06.2007 18:58:33
[quote][/quote]A co ma piernik do wiatraka? Tyle samo liter w wyrazie.
rysiek50
Dodano
24.06.2007 16:16:08
wiatrak > mlyn > mielenie maki > maka > ciasto > piernik :P nie mialem innego pomyslu na zrodlo problemow; na obu systemach zainstalowana jest ta paczka kodekow... *** sprawdzilem w trybie awaryjnym na obu systemach; wszystko w porzadku. zainstalowalem sterowniki ATI bez CCC - problem z kontrolkami kolorow mam z glowy.
AsabielMokusei
Dodano
24.06.2007 03:22:44
[quote=AsabielMokusei]czy K-lite Codecs Pack i ffdshow moze miec z tym cos wspolnego?[/quote] A co ma piernik do wiatraka? Tak na serio to nie ma to żadnego związku z kodekami bo one służą do dekodowania wideo/audio a nie do wyświetlania obrazu. Zobacz czy sytuacja się powtarza np w trybie awaryjnym.
AndrewSpec
Dodano
24.06.2007 00:22:06
AsabielMokusei
Dodano:
23.06.2007 21:52:56
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1