Pamięć....zła?
:D
Witam wszystkich serdecznie.Proszę fachowców o poradę.1/Czy Kerio Personal Firewall jest duźo gorszy od Norton Personal Firewall i czy Norton mocno spowalnia system?
2/miałem 128 MB pamięci.Dołoźyłem 256 MB,bo przy 128 komputer pracował cały czas, prawie,na dysku.Wył i wieszał.Teraz jest jak honda...Czy nie wyjmując kości z kompa,mogę sprawdzić jakimś programem/skąd go ściągnąć?/sprawność pamięci?
3/Mam AntiVirenKit 11 Proffesionall.Bardzo spowalniał mi system.Zamieniłem na NOD32.Jest ogromna róźnica.O co chodzi?
Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.
Witam wszystkich serdecznie.Proszę fachowców o poradę.1/Czy Kerio Personal Firewall jest duźo gorszy od Norton Personal Firewall i czy Norton mocno spowalnia system?
2/miałem 128 MB pamięci.Dołoźyłem 256 MB,bo przy 128 komputer pracował cały czas, prawie,na dysku.Wył i wieszał.Teraz jest jak honda...Czy nie wyjmując kości z kompa,mogę sprawdzić jakimś programem/skąd go ściągnąć?/sprawność pamięci?
3/Mam AntiVirenKit 11 Proffesionall.Bardzo spowalniał mi system.Zamieniłem na NOD32.Jest ogromna róźnica.O co chodzi?
Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.
Odpowiedzi: 13
Dzięki wszystkim za porady.Dołoźyłem Kerio.Jest OK.
ZoneAlarm jest trochę "upierdliwy".
DZIĘKI WSZYSTKIM–UWAZAM TEMAT ZA ZAKOŃCZONY!!!
ZoneAlarm jest trochę "upierdliwy".
DZIĘKI WSZYSTKIM–UWAZAM TEMAT ZA ZAKOŃCZONY!!!
Generalnie z programami np firewallami jest tak ze jesli jest to kombajn typu nortona PF to bedzie na 100% spowalnial sprzet poniewaz bardzo sie integruje z systemem. Inaczej mowiac im bardziej program stara sie byc 'przyjazny' dla uzytkownika tym bardziej spowalnie system – nie ma jednego pakietu ktory zalatwia wszystkie problemy. Jestem zwolennikiem uzywania programow dedykowanych konkretnie do obslugi danego zadania: jesli firewall to zone, jesli antywir to NOD32, inoculate itd.
do sprawdzania pamieci sluzy program memtest. zassij go z sieci, utworz specjalna dyskietke i odpal z niej kompa. program automatycznie ruszy i sprawdzi pamiec.
jednak nie sugerowalbym sie tym, ze na 128 sie slimaczyl – to nie jest wina ramu, tylko (sorry) XP.
pozdroofki
jednak nie sugerowalbym sie tym, ze na 128 sie slimaczyl – to nie jest wina ramu, tylko (sorry) XP.
pozdroofki
leopold:
Ja uźywam Norton PF 2003
a czy ten nie ma dziur???? :)
lezio111:
To juź mój dwusetny post
czego chcesz tym dowiesc??
leopold:
Ja uźywam Norton PF 2003
a czy ten nie ma dziur???? :)
lezio111:
To juź mój dwusetny post
czego chcesz tym dowiesc??
Ja uźywam Norton PF 2003 i jestem bardzo zadowolony (nie zauwaźyłem duźego spowolnienia). Polecam Kerio PF, podobno bardzo dobry. Zone Alarm ma duźo dziur i nie polecam go.
Moźna mieć nawet 100000 postów, ale po co pisać takie pierdoły?!
Lezio111:
To juź mój dwusetny post.
Moźna mieć nawet 100000 postów, ale po co pisać takie pierdoły?!
Dołączam się do pochwał dot. ZoneAlarm. Programik jest super, łatwy w obsłudze przedewszystkim.
Dołączam się do pochwał dot. ZoneAlarm. Programik jest super, łatwy w obsłudze przedewszystkim.
Ja równierz jade na ZoneAlarm.Po prostu jest the best.
P.S.
To juź mój dwusetny post. Chyba ide po zgrzewe piwa za róg do sporzywczego(wymagają sporzycia na miejscu, przecierz to sporzywczy :D :D )
P.S.
To juź mój dwusetny post. Chyba ide po zgrzewe piwa za róg do sporzywczego(wymagają sporzycia na miejscu, przecierz to sporzywczy :D :D )
co do firewalli te ktore wymieniles nie sa zbyt dobre – nie uzywam firewalli lecz moge ci spokojnie polecic jeden z najlepszych software'owych firewali – Zonealarm
Powim Ci to:na 128 mb ramu na xp mi z AniVirenKitem 11 śmigał jak ulał a zamieniać się chyba nie opłacało(AVK ma dwa skanery)A cena 2,5 mg ramu mniej to tak jak iła w stogu siana.[/i]
Po to sprawdzać RAM,źe komp je na gwarancji.A 256 włoźyłem prywatnie.Więc czy 128 było ok? HGW...
NOD32 to l;egendarny program antywirusowy!
Pozdówka.... :D
NOD32 to l;egendarny program antywirusowy!
Pozdówka.... :D
Hohoh tak zes namieszał ze musiałem niezle wytęzyc umysł aby cos zrozumieć :lol: ale sie udało rozszyfrowac o co chodzi :D
Po pierwsze moim zdaniem Norton Internet Firewal jest najlepszym programem :D
Nie wiem o co ci chodzi
A skoro dołozyłes ram i chodzi jak Honda to po co ci sprawdzac ramy :D
Nie wiem o co dokładnie chodzi w tym zdaniu i objasnij ten skrut NOD32
Sorki ale jak na razie nie wiele moge ci powiedziec bo niewiele zrozumiałem :D
Po pierwsze moim zdaniem Norton Internet Firewal jest najlepszym programem :D
bo przy 128 komputer pracował cały czas, prawie,na dysku.Wył i wieszał.
Nie wiem o co ci chodzi
A skoro dołozyłes ram i chodzi jak Honda to po co ci sprawdzac ramy :D
Bardzo spowalniał mi system.Zamieniłem na NOD32.Jest ogromna róźnica.O co chodzi?
Nie wiem o co dokładnie chodzi w tym zdaniu i objasnij ten skrut NOD32
Sorki ale jak na razie nie wiele moge ci powiedziec bo niewiele zrozumiałem :D
Strona 1 / 1