pagefile.sys zdecydowanie inaczej

1.czy jesli mam skompresowana partycje ntfs i na niej nieskompresowany pagefile.sys to jesli go usune z dysku (oczywiscie nie pod windowsem) to przy rozruchu windows zrobi nowy pagefile.sys ale skompresowany?

2.teraz troche utopijne pytanie...:) czy ktos kiedys myslal nad hackiem na cos takiego?:

–pierwszy pagefile normalnie na dysku
–drugi pagefile w pamieci jakiegos urzadzenia usb (np aparat)

Odpowiedzi: 3

– Napisałeś "przeciez dekompresja plikow pod ntfs to nie dekompresja calych plikow tylko wybranych jego czesci." – kompresja teź tyle, źe obie dotyczą danych, a swap to nie dane, a wydzielony obszar dysku przeznaczony dla ich umieszczania dla celow bieźących – choćby po dekompresji :)

– Widać, nie widać – a bo ja wiem? Skoro moźna takim sprźetom litery stałe przypisać – jakie subst itp. to zapewne troblem z widzeniem daje się obejść.

PS.
"Jakieś urządzenie USB" to nie tylko aparat, ale równieź dysk nie zawęźaj więc, proszę, rozumowania do przykładu, który sam podałeś, bo to tylko ...przykład.
Rebe
Dodano
23.10.2005 19:10:06
2.tak, ale traktowane jako nosniki wymienne,ktorych nie widac podczas przydzielania dyskom pamieci wirtualnej (np dyskietki tam nie widzisz :) ).
druga sprawa to ze pewnie sterowniki np aparatu laduja sie pewnie pozniej niz jest sprawdzana pamiec wirtualna?,ktora jak wniskuje jest sprawdzana przy samym poczatku rozruchu...?

1.a ja sobie dokladnie wyobrazam! bo jak mam czasem do czynienia z 3d studio to uzycie wirtualnej dochodzi nawet do 2,2gb – mieli dyskiem a uzycie procesora 20%. ten czas moglby byc spozytkowany na dekompresje i by bylo mniej danych do odczytu [krotszy czas mielenia]

a przeciez dekompresja plikow pod ntfs to nie dekompresja calych plikow tylko wybranych jego czesci.
Świerk
Dodano
23.10.2005 13:24:04
2. toz w NT "od zawsze" istniała moźliwość ustawiania swapa na ilu partycjach się chce – oczywiście dostępnych w systemie – o urządzenia podane, przez Ciebie, jako przykład to przecieź kolejne dyski/partycje.
1. Jakoś nie wyobrźam osbie "skompersowanego" pliku pamięci wirtualnej, ale..... to zapewne swiadvczy wyłącznie o ograniczeniach mojej wyobraźni.
Zabrakło RAM–u : Plik skompresowany rozkompresowuje – celem uźycia – do skompresowanego swapa. Tak więc by pliku tego uźyć naleźy ..rozkompresować swapa .... . ciekawe gdzie(?).
Rebe
Dodano
23.10.2005 10:30:55
Świerk
Dodano:
23.10.2005 01:36:39
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1