Padl wista xp profesional

Witam, zanim zacznę to powiem ze zrobil sie matrix z systemem i całym komputerem. Wiec po koleji. Wczoraj wieczorem na komputerze stacjonarnym z systemem XP Profesional Multilingue słyszę wewnątrz obudowy trzask jakby co spadło i komputer sie wyłączył. Włączam ponownie komputer ładuje sie i działa kolejne 10 minut i to samo trzask i sie wyłącza. Za parę chwil ponownie włączam komputer i widze czarny ekran i zaznaczony na biało komunikat WINDOWS NORMAL STARTEN - ponieważ w tym czasie klawiatura nie dawała znaku życia pod spodem było odliczanie ze uruchomi sie za parę sekund sam. Czas odliczania sie skończył wyskoczyło okno ładowania Systemu i sie wyłączył. Tak było piec razy i dwa raz bez reakcji zupełnej. Teraz dien dzisiejszy poniedziałek. Zabieram komputer do firmy sprawdzam czy karta graficzna jest oki jest oki pamięć i procesor tez. Podłączam dysk twardy z tego komputera do mojego komputera w pracy ustawiam dysk jako slave. W pracy mam XP Home i po włączeniu system znajduje jakieś błędy sprawdza naprawia i uruchamiam dysk na komputerze firmowym. Odnajduje dane które mi sa potrzebne odłączam dysk i wstawiam spowrotem. Po tej operacji po włączeniu przycisku zasilania system albo nie ma reakcji od momentu uruchomienia albo za chwile pojawia sie czarne tlo z napisem: Boot Failure Insert Boot diskiete in A Prest any key when ready. Po wejściu do biosu wogole system nie widzi dysku twardego i CD-romu i albo sie rozłącza albo resetuje. Prosze o wskazanie pomocy Pozdrawiam Marcin jakby co prosze o kontakt na maila nc-koladaga@netcologne.de

Odpowiedzi: 0

marcinkol
Dodano:
10.03.2008 18:44:56
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0