Padł mi XP – a nie chce robic format c
1.System plikow NTFS na jednym dysku z trzema partycjami na C mam system,
2.FAT32 na drugi z dwoma partycjami,
3.Program Norton AtiVirus 2005, MKS 2005
4.Karta dzwiekowa zintegrowana z plyta glowna
5.Riva TNT 64 Mb 400 mmx
6.1,2Giga DURON, 512 mega Ramu
Przez pewien czas komp mi sie sam wylaczal i pozniej mi pisal ze odzyskal pelna stabilnosc systemu po naprawieniu powaznego bledu w katalogu TEMPMIDI i jakis tam ciag cyfr. Po czym wszystko bylo OK. Teraz zrobil tak samo jak zawsze z tym ze juz sie nie wlaczyl, tylko napisal mi tak: Nie mozna uruchomic systemu WINDOWS, poniewaz nastepujacy plik nie zostal znaleziony lub jest uszkodzony:WINDOWSSYSTEM32CONFIGSYSTEM
Mozesz podjac probe naprawy tego pliku. W tym celu uruchom Instalatora systemu WINDOWS z oryginalnego dysku CD–ROM i wybierz "r" na pierwszym ekranie aby rozpoczac naprawe.
Po nacisnieciu przycisku robi restart, ja wkladam plyte i leci z plyty win XP. Standardowo nacisnij F6 aby zainstalowac sterownik SCSI lub RAID innej firmy i tu nic zrobic nie moge bo nie mam takich dyskietek. Pozniej nacisnij F2 aby uruchomic automatycznie odzyskiwanie systemu i tu tez nie mam takiej dyskietki automatycznego odzyskiwania systemu (WIEM moj blad moglem to zrobic). Instalator idzie dalej, az do momentu kiedy moge wcisnac "r" i uruchamia mi sie program instalacyjny systemu, wciskam ENTER i mam c:windows na czarnym tle. Moge jeszcze uruchomic HELPA,ktory pokazuje mi cala liste polecen jakich mozna tu uzywac, typu:
ATTRIB
BATCH
BOOTCFG
CD
CHDIR
i tak dalej i tak dalej nie bede tu wypisywal calej listy bo i tak juz sie za bardzo rozpisuje, ale chodzi mi tu o to aby ktos mi pomogl.MAM wazne pliki i foldery, ktorych nie moge stracic. NIE MAM nikogo kto ma XP na NTFS, czyli odpada podlaczenie dysku systemowego do innego kompa, a na fat32 nie wchodzi w gre– to zrozumiale. Poza tym w Outlooku Expressie mam wazna poczte nie back–opowana wiec tez ja utrace.
JAK uruchomic moj system pomozcie.
JAK odzyskac poczte z Outlooka nie wchodzac do systemu.
Z uwagi na waznosc dla mnie problemu i danych prosilbym o pomoc.
Korzystam z uprzejmosci kolegi i jego komputera.
2.FAT32 na drugi z dwoma partycjami,
3.Program Norton AtiVirus 2005, MKS 2005
4.Karta dzwiekowa zintegrowana z plyta glowna
5.Riva TNT 64 Mb 400 mmx
6.1,2Giga DURON, 512 mega Ramu
Przez pewien czas komp mi sie sam wylaczal i pozniej mi pisal ze odzyskal pelna stabilnosc systemu po naprawieniu powaznego bledu w katalogu TEMPMIDI i jakis tam ciag cyfr. Po czym wszystko bylo OK. Teraz zrobil tak samo jak zawsze z tym ze juz sie nie wlaczyl, tylko napisal mi tak: Nie mozna uruchomic systemu WINDOWS, poniewaz nastepujacy plik nie zostal znaleziony lub jest uszkodzony:WINDOWSSYSTEM32CONFIGSYSTEM
Mozesz podjac probe naprawy tego pliku. W tym celu uruchom Instalatora systemu WINDOWS z oryginalnego dysku CD–ROM i wybierz "r" na pierwszym ekranie aby rozpoczac naprawe.
Po nacisnieciu przycisku robi restart, ja wkladam plyte i leci z plyty win XP. Standardowo nacisnij F6 aby zainstalowac sterownik SCSI lub RAID innej firmy i tu nic zrobic nie moge bo nie mam takich dyskietek. Pozniej nacisnij F2 aby uruchomic automatycznie odzyskiwanie systemu i tu tez nie mam takiej dyskietki automatycznego odzyskiwania systemu (WIEM moj blad moglem to zrobic). Instalator idzie dalej, az do momentu kiedy moge wcisnac "r" i uruchamia mi sie program instalacyjny systemu, wciskam ENTER i mam c:windows na czarnym tle. Moge jeszcze uruchomic HELPA,ktory pokazuje mi cala liste polecen jakich mozna tu uzywac, typu:
ATTRIB
BATCH
BOOTCFG
CD
CHDIR
i tak dalej i tak dalej nie bede tu wypisywal calej listy bo i tak juz sie za bardzo rozpisuje, ale chodzi mi tu o to aby ktos mi pomogl.MAM wazne pliki i foldery, ktorych nie moge stracic. NIE MAM nikogo kto ma XP na NTFS, czyli odpada podlaczenie dysku systemowego do innego kompa, a na fat32 nie wchodzi w gre– to zrozumiale. Poza tym w Outlooku Expressie mam wazna poczte nie back–opowana wiec tez ja utrace.
JAK uruchomic moj system pomozcie.
JAK odzyskac poczte z Outlooka nie wchodzac do systemu.
Z uwagi na waznosc dla mnie problemu i danych prosilbym o pomoc.
Korzystam z uprzejmosci kolegi i jego komputera.
Odpowiedzi: 8
Teraz juz moge odpisac ze swojego kompa. Chcialem podziekowac za pomoc. Dane odzyskalem i zrobilem niestety format bo komp sie bardzo mulil. Jeszcze raz dziekuje wszystkim.
Dzieki WIELCY LUDZIE zaczynam dzisiaj kombinowac, dam znac czy sie udalo.
I dzieki Mateuszpi za poprawke teraz wszystko widze. Dzieki jeszcze raz.
Pozdrawiam wszystkich
I dzieki Mateuszpi za poprawke teraz wszystko widze. Dzieki jeszcze raz.
Pozdrawiam wszystkich
Zastosuj sie do rady Bobi_roberta, mi pomoglo, chociaz myslalem, ze trzeba bedzie robic format. Przedrukuj sobie artykol MS i rob jak napisane, 15 min i powinno grac.
Cygaro1:
cytat:
listy z programu pocztowego są zapisane w twoich ustawieniach na dysku
C:Documents and SettingsurzytkownikUstawienia lokalneDane aplikacjiMicrosoftOutlook
skopiuj zawarte tam pliki i problem z pocztą rozwiązany.
Idac ta droga w microsoft nie znalazlem outlooka
wybacz pomyłka dotyczy to office i jego outloka
a sprawdź tą ścieźke (tylko niejestem jej pewien)
C:Documents and SettingsurzytkownikUstawienia lokalneDane aplikacjiIdentities{5B07E8D6–7827–4923–8733–03AD8B924E2B}MicrosoftOutlook Express
cytat:
C:Documents and SettingsurzytkownikUstawienia lokalneDane aplikacjiMicrosoftOutlook
Masz uszkodzony rejestr systemowy
Swego czasu pisałem co nalezy po kolei zrobic aby go przywrocic, EL NINO tez podawał link do strony supportu MS gdzie jest instrukcja
Link do supportu >> http://support.microsoft.com/kb/307545/PL/
Post z forum >> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=24403
Swego czasu pisałem co nalezy po kolei zrobic aby go przywrocic, EL NINO tez podawał link do strony supportu MS gdzie jest instrukcja
Link do supportu >> http://support.microsoft.com/kb/307545/PL/
Post z forum >> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=24403
start/programy/Akcesoria/narzędzia systemowe/przywracanie systemu
Aby naprawić windowsa rozpoczynasz normalną procedure instalacji i w pewnym momencie instalator wykrywa zainstalowane systemy wtedy naciskasz opcje napraw zmiast instaluj odnowa. Moźesz równiesz zainstalować drugi ras windowsa "na źywca" tzn. instalować od nowa na stary system. Ta metoda działałą na starszych wersjach windowsa to powinna zadziałać tesz na XP.
Aby naprawić windowsa rozpoczynasz normalną procedure instalacji i w pewnym momencie instalator wykrywa zainstalowane systemy wtedy naciskasz opcje napraw zmiast instaluj odnowa. Moźesz równiesz zainstalować drugi ras windowsa "na źywca" tzn. instalować od nowa na stary system. Ta metoda działałą na starszych wersjach windowsa to powinna zadziałać tesz na XP.
Strona 1 / 1