Padł mi system
Po właczeniu komputera i pracy ok 10 min w internecie pokazał mi się BSOD z informacją:
Nie jest moźliwe załadowanie przez Rejestr gałęzi(pliku):\systemRoot\System32\config\Software lub jego dziennika bądz drugiej kopii.Jest on uszkodzony,brak go lub jest nie do zapisania.
Jeszcze jedno jakieś nieistotne (moim zdaniem) zdanie i nic więcej.
Uruchomiłem komp.z konsoli [R] – CHKDSK C: /P i po ponownym uruchomieniu wyskakuje ekran wyboru sposobu ładowania systemu.Po wybraniu "Uruchom normalnie" ekran gaśnie (jakby się ładował) i pozostaje nadal ciemny.Próbowałem równieź na "ostatniej dobrej konfiguracji" i równieź to samo.
Mój sys.to WinXP prof. Pentium 1.6Ghz 512 ram karta grafiki Radeon 7000.
W tej chwili pracuję na drugim dysku z drugim sys(win ME) który jest na stałe podpięty do tego komputera i nie mam problemu n jego uruchomieniem.
Nie jest moźliwe załadowanie przez Rejestr gałęzi(pliku):\systemRoot\System32\config\Software lub jego dziennika bądz drugiej kopii.Jest on uszkodzony,brak go lub jest nie do zapisania.
Jeszcze jedno jakieś nieistotne (moim zdaniem) zdanie i nic więcej.
Uruchomiłem komp.z konsoli [R] – CHKDSK C: /P i po ponownym uruchomieniu wyskakuje ekran wyboru sposobu ładowania systemu.Po wybraniu "Uruchom normalnie" ekran gaśnie (jakby się ładował) i pozostaje nadal ciemny.Próbowałem równieź na "ostatniej dobrej konfiguracji" i równieź to samo.
Mój sys.to WinXP prof. Pentium 1.6Ghz 512 ram karta grafiki Radeon 7000.
W tej chwili pracuję na drugim dysku z drugim sys(win ME) który jest na stałe podpięty do tego komputera i nie mam problemu n jego uruchomieniem.
Odpowiedzi: 9
Wszystko ok wielkie dzięki.Teraz biorę się za robienie nowej płyty. Całe źycie człowiek się uczy.Jeszcze raz dzekuję wszystkim.
tutaj masz link do programu nLite, nim mozesz scalic XP z SP2
Expert:
Henry a próbowałeś programu Registry Mechanic ?? Moźe to coś pomoźe..
I co – ma go odpalić z poziomu ME by rejestr w XP naprawić ?
O tym, źe programy tego typu nie "naprawią" błędów/uszkodzeń w pliku gałęzi juź tylko z obowiązku przypominam.
Henry a próbowałeś programu Registry Mechanic ?? Moźe to coś pomoźe..
henry – scal płytę z SP2 ( poźycz od kogoś ) i dopiero z niej do konsoli wejdź.
Inna sprawa, źe w wypadku rozwalonego rejestru nie ma sensu przerzucanie tych padniętych plików do tempa. Prościej od razu je nadpisywać.
Inna sprawa, źe w wypadku rozwalonego rejestru nie ma sensu przerzucanie tych padniętych plików do tempa. Prościej od razu je nadpisywać.
Mam płytę z winXP Pro. bez SP2 który instalowałem pózniej.Zauwaźyłem źe problem powstał na skutek przepięcia w sieci energetycznej poniewaź przepaliły mi się 2 źarówki jednocześnie w stojącej obok włączonej radiostacji UKF.
Jeszcze poczekam na inne sugestie,a jak nie to chyba pozostanie mi format czego chciałbym uniknąć z uwagi na dane które tam posiadam.
Nie wiem dlaczego winME nie widzi partycji na której jest system winXP –wszystkie dyski Fat32.Ale tak było od początku nawet jak WinXP chodził poprawnie.
Jeszcze poczekam na inne sugestie,a jak nie to chyba pozostanie mi format czego chciałbym uniknąć z uwagi na dane które tam posiadam.
Nie wiem dlaczego winME nie widzi partycji na której jest system winXP –wszystkie dyski Fat32.Ale tak było od początku nawet jak WinXP chodził poprawnie.
henry:
Niestety po wpisywaniu pierwszego wiersza (md tmp}–enter pisze źe "odmowa dostępu"
Czy ja coś źle robię? po załadowaniu nie mam zapytania o hasło administratora(kiedyś to było) tylko po naciśnięciu "R" od razu pokazuje się dosowski ekran zachęty i po wpisaniu jak wyźej jest odmowa dostępu.
A czy przypadkiem nie jest tak, źe masz zainstalowanego sp2 a konsole uruchamiasz z plytki z "czystym" windowsem? Ja miałem podobny problem. Poskutkowało, gdy odpaliłem konsolę z płytki windowsa z od razu zintegrowanym sp2.
Niestety po wpisywaniu pierwszego wiersza (md tmp}–enter pisze źe "odmowa dostępu"
Czy ja coś źle robię? po załadowaniu nie mam zapytania o hasło administratora(kiedyś to było) tylko po naciśnięciu "R" od razu pokazuje się dosowski ekran zachęty i po wpisaniu jak wyźej jest odmowa dostępu.
Przywróć rejestr z kopii wg opisu który wielokronie został juz przytoczony: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
Strona 1 / 1