Padł mi system
Dzisiaj jakoś mój system wziął i padł tzn. podczas uruchamiania (gdy xp się ładuje) wyskakuje niebieskie okno "błąd krytyczny, bla bla bla, dalsze działanie grozi uszkodzeniem" (jakoś tak to było). Do niebieskiego okna jestem przyzwyczajony, jak by ktoś wiedział co z tym zrobić to wielkie dzięki. Gdy się poddałem i doszedłem do wniosku że z oknem nie wygram postanowiłem skopiować dane na drugiego kompa i zainstalować jeszcze raz system. Podłączyłem dysk, wszystko ładnie chodzi, tylko mam mały problem tzn. jak mam przykładowo: C:/Documents and Settings/user to nie mogę do tego folderu user się dostać, wyświetla mi "błąd - odmowa dostępu" (nigdy go nie zabezpieczałem w jakikolwiek sposób). Co zrobić - jak się do niego dostać, a dokładnie do danych w nim? Pierwszy raz mi się takie coś przytrafia, bo zawsze kopiowanie danych było najprostszą czynnością.
Odpowiedzi: 2
W dołączonym w tym forum FAQ, drugi temat: Przejmowanie uprawnień.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Strona 1 / 1
Dzięki za pomoc. Narazie od 20 minut "przejmuje własność". Pzdr.
Mam kolejny problem. W biosie dałem żeby kolejność: floppy, cdrom, hdd-0. Zawsze przy bootowaniu pokazywał się komunikat "dowolny klawisz spowoduje rozruch z CD", nie ma tego. Przechodze wstępny proces instalacji (niebieskie okno) i zawsze jest to samo - komp się restartuje i znowu bootuje z płyty ale od nowa czyli cały czas niebieskie okno, nie przechodzi do dalszej instalacji. Co zrobić?