Padajaca płyta??
Hmmm. Mam taki mały problem. A mianowicie zaczyna mi się komp wieszać, i nie wiem jaka jest tego przyczyna :( Wiesza się praktycznie przy wszystkim. Przy grach, ogladaniu filmów. Wydaje mi się, źe jest to płyta. Kiedyś była akcja, źe straciła widocznośc wszystkich urządzeń, zt. napedu i dysku. I trzeba było wszystko odłaczać i podłączać jedno po drugim. To samo ostatnio przy podłaczeniu dysku 120 GB stracił widoczność pozostałych podzespołów, tzn. dysku i cd. Od czasu do czasu wystepuje, błąd o tym, ze nie moze odnaleźć źródła, z którego ma odpalić system. Ostatnio była opcja, źe po wsadzeniu do niego SB liva zresetował się trzy razy z rzedu, tak od niczego. Co się później okazało, płyta się spaliła. teraz wszystko niby jest ok, ale widac, źe go strasznie muli i zaczyna się wieszać. No i ostatnia sprawa jest taka, źe strasznie długo wykrywa drukarkę. Za pierwszym razem do szczału, później coraz gorzej a ostatnio prawie w ogóle. Co do sterów to nam wszystko nowe, system xp z service packiem. System był stawiany wczoraj a zwiesił się juź kilka razy bez zbednego obciąźenia. :( Płyta to ESC P4XVAD.
Odpowiedzi: 1
po pierwsze moze to byc
procesor (zle chlodzenie lub sam proceror)
plyta uszkodzona (moze)
zasialacz (moze jest niestabilny sprawdz napiecia w biosie) jaki masz 250, 300 i ile urzadzen masz podlaczonych :?:
moze uktualizacja biosu cos by pomogla
w ostatecznosci ramy
karte nie wliczam
wiec sprawdz swoj zasilacz na innym sprzecie
potem ramy
zaktualizuj bios (jaka plyta :?: )
sprawdz wiatrak na procesorze (sprwdz w bisie jakie temperatury, moze za bardzo podkrecasz)
z tymi urzadzeniami to ja mialem podobnie wszystko mi padlo ale rozebralem go na czesci przeczyscilem wymienilem tasmy na nowe i wszystko gra juz ponad rok
jest duzo mozliwosci poprobuj sprawdz
procesor (zle chlodzenie lub sam proceror)
plyta uszkodzona (moze)
zasialacz (moze jest niestabilny sprawdz napiecia w biosie) jaki masz 250, 300 i ile urzadzen masz podlaczonych :?:
moze uktualizacja biosu cos by pomogla
w ostatecznosci ramy
karte nie wliczam
wiec sprawdz swoj zasilacz na innym sprzecie
potem ramy
zaktualizuj bios (jaka plyta :?: )
sprawdz wiatrak na procesorze (sprwdz w bisie jakie temperatury, moze za bardzo podkrecasz)
z tymi urzadzeniami to ja mialem podobnie wszystko mi padlo ale rozebralem go na czesci przeczyscilem wymienilem tasmy na nowe i wszystko gra juz ponad rok
jest duzo mozliwosci poprobuj sprawdz
Strona 1 / 1