p2p i źródła nasłuchu w XP
Podczas uźywania p2p otwierają się porty np. eMule TCP klienta 4662 kazza 1214 itd. Po dłuźszym uźywaniu p2p pojawiają się źródła nasłuchu związene z np.eMule.exe na 4662, lub z kazza.kpp na 1214, nawet zauwaźyłem do 30 źródeł nasłuchu na jednym porcie (potem mój firewall się wykłada), i następne 40 połączeń TCP przychodzących na tym samym porcie. Po wyłączeniu programu p2p źródła nasłuchu nadal są aktywne i związane z plikiem rozruchwym np. eMule.exe lub kazza.kpp lub innym p2p, a zródła nasłuchu po wyłaceniu programu powinny zniknąć i nic nie powinno nawiązywać do plików eMule.exe.
Po 12h system ma nasłuchy na prawie kaźdym porcie z przedziału ok. 1000 do ok. 5000 :shock:
Czy jest jakiś program który pozwoli ręcznie te źródła nasłuchu zlikwidować :?:
System ma zainstalowany sp1 dla xp oraz ta nakładkę na blastera
W windows?ie ME/98 po pierwsze niema tle źródeł nasłuchu a po drugie jak są to kilka i po wyłączeniu programu p2p źródła nasłuchu znikają
Komputer był odłanczony przez te 13h od LAN'u a tylko działała neostrada+
czy ktoś ma/miał podobny problem ???
uffff, chyba wystarczajaco to wyjaśniłem
Po 12h system ma nasłuchy na prawie kaźdym porcie z przedziału ok. 1000 do ok. 5000 :shock:
Czy jest jakiś program który pozwoli ręcznie te źródła nasłuchu zlikwidować :?:
System ma zainstalowany sp1 dla xp oraz ta nakładkę na blastera
W windows?ie ME/98 po pierwsze niema tle źródeł nasłuchu a po drugie jak są to kilka i po wyłączeniu programu p2p źródła nasłuchu znikają
Komputer był odłanczony przez te 13h od LAN'u a tylko działała neostrada+
czy ktoś ma/miał podobny problem ???
uffff, chyba wystarczajaco to wyjaśniłem
Odpowiedzi: 5
Z kazą instaluje się około 5 dodatkowych programów "nasłuchujących" jak to nazywacie czyli szpiegów i nie mają one nic wspólnego z kazą. podobnie jest w imeshu i emule. Takźe nic nie da zamknięcie programów p2p.
A potem u drzwi stanie załoga gi.
i za kaźdy udostepniony plik mp3 6$ a film 10$ (chyba tak było nie pamiętam), a było to w Toruniu lub w Bydgoszczy.
Miłego ściągania.
A potem u drzwi stanie załoga gi.
i za kaźdy udostepniony plik mp3 6$ a film 10$ (chyba tak było nie pamiętam), a było to w Toruniu lub w Bydgoszczy.
Miłego ściągania.
Mat:
zródła nasłuchu po wyłaceniu programu powinny zniknąć i nic nie powinno nawiązywać do plików eMule.exe.
Nie. Jeszcze przez jakis czas beda sie pojawiac zapytania.
A slyszales o roznistych syfach ktore instaluja sie razem z programami p2p ? To miedzy innymi i one lacza sie z netem w momencie odpalania tych programow. Nie ma nic za darmo.
ok. to sie zgadza jak bym miał właczony p2p to niech nasłuchuje, ale czemu po wyłaczeniu prgramu p2p nasłuchy nadal są aktywne ?? i to do tej pory az nie zrestartuje komputera.
No przeciez skoro Ty od kogos sciagasz, to i inni chca sciagnac cokolwiek od Ciebie. Sadze, ze to wlasnie stad biora sie te polaczenia do Ciebie. A ze az tyle ? Moze w kolejce czekaja az sie cos zwolni ? :wink:
Strona 1 / 1