Późcie...XP sie zawiesza na LOGO
Witam.Mam problem z właczeniem sie XP...a otówrz problem wyglada tak:
nieraz jak wlaczam kompa to komp mi sie zawiesza i staje na logo ZAPRASZAMY i wtedy musze kompa od pradu odlaczyc ustawic w biosie cos na 133Mhz i dziala na kilka razy wlaczenia nroa,nie a potem dalej to samo...
prosze o szybką pomoc...mam Xp profesional i zainstalowame wersjie 2002 z servis packiem 2 ktory byl razem z winem...
nieraz jak wlaczam kompa to komp mi sie zawiesza i staje na logo ZAPRASZAMY i wtedy musze kompa od pradu odlaczyc ustawic w biosie cos na 133Mhz i dziala na kilka razy wlaczenia nroa,nie a potem dalej to samo...
prosze o szybką pomoc...mam Xp profesional i zainstalowame wersjie 2002 z servis packiem 2 ktory byl razem z winem...
Odpowiedzi: 4
Tak zmienia sie wartośc na 100Mhz i tak jak pisalem musze znowu na 133Mhz ustawic
Samo się nie powinno przestawiać. Ktoś robi Ci kawał, jest to robota jakiegoś badziewia albo ustawienia się resteują: sprawdzałeś czy bateryjka jest OK :?: , a moźe przycisk "reset" na obudowie jest podpięty pod clear CMOS na płycie :?:
Pzdr.
PS. A moźe masz jakiś program do overclockingu, który to zmienia :?:
Tak zmienia sie wartośc na 100Mhz i tak jak pisalem musze znowu na 133Mhz ustawic:(:(
Spróbuj na początek przywrócić domyślne ustawienia BIOSU.
Jeźeli nie pomoźe to proponuje uruchomić winde w trybie awaryjnym i zobaczyć czy wstanie.
Jeźeli nie pomoźe to proponuje uruchomić winde w trybie awaryjnym i zobaczyć czy wstanie.
piszesz źe źeby wszystko działało musisz włączyć na 133 Mhz. Czyli po tych kilku uruchomieniach kompa ta opcja w Bios'ie się sama przestawia z powrotem na inną wartość??
Strona 1 / 1