P.O.M.O.C.Y. !!!
OTO MOJ KOMP:
PLYTA GLOWNA:KT6DELTA(MSI)
PROCESOR:ATHLON 2500+
DDR RAM KINGSTON:512
KARTA GRAFIKI:RADEON 9200 EXCALIBUR 128 DDR 128 BIT
DYSK TWARDY:SEAGATE 80GB
DO MIERZENIA TEMPERATURY CPU UZYWAM PROGRAMU CORE CENTER FIRMY MSI.PRZY OTWARTEJ OBUDOWIE KIEDY WLACZONY JEST SAM WINDOWS I NIC NA NIM NIE ROBIE (CZYLI NIE GRAM W GRY NIE OGLADAM FILMOW)TEMPERATURA CPU WYNOSI OKOLO 50 STOPNI.A KIEDY GRAM W GRY I WSZYTKO JEST BARDZIEJ OBCIAZONE I PRACUJE TEMPERATURA DOCHODZI DO 65 STOPNI.I W TYM MOMENICIE JEST PROBLEM BO PO 15 MIN GRANIA LUB OGLADANIA FLIMU KIEDY TEMP CPU DOCHODZI DO 65C. KOMP MI SIE ZAWIESZA I NIE POZOSTAJE NIC INNEGO JAK TYKLKO RESET I TAK WKOLKO.ZIMĄ TEGO PROBLEMU NIE BYLO BO MAKS TEMP DOCHODZILA DO 58C ALE TERAZ LATO WRACA I PROBLEM TEZ WRACA.BYLO OKAZJA ZE MIALEM PRZEZ TYDZIEN KARTE GRAFICZNA GE FORCE FX 5200 128MB (Z WMONTOWANYM WIATRACZKIEM,MOJ RADEON TEGO WIATRACZKA NIE MA)
I MOGLEM GRAC OGLADAC FILMY I PRZY TEMP 65C NIGDY MI SIE NIE ZAIWESIL.CO MOZE POWODOWAC ZAWIESZANIE SIE KOMPA BRAK WIATRACZAKA W KARCIE RADEON CZY MOZE Z CZYMS SIE GRYZIE TA KARTA PRZY WYSOKIEJ TEMPERATURZE.
NIE MAM PODKRECONYCH SPRZETOW.CZY MOZE TO NIE JEST WINA KARTY GRAF?PLZ POMOZCIE :x
PLYTA GLOWNA:KT6DELTA(MSI)
PROCESOR:ATHLON 2500+
DDR RAM KINGSTON:512
KARTA GRAFIKI:RADEON 9200 EXCALIBUR 128 DDR 128 BIT
DYSK TWARDY:SEAGATE 80GB
DO MIERZENIA TEMPERATURY CPU UZYWAM PROGRAMU CORE CENTER FIRMY MSI.PRZY OTWARTEJ OBUDOWIE KIEDY WLACZONY JEST SAM WINDOWS I NIC NA NIM NIE ROBIE (CZYLI NIE GRAM W GRY NIE OGLADAM FILMOW)TEMPERATURA CPU WYNOSI OKOLO 50 STOPNI.A KIEDY GRAM W GRY I WSZYTKO JEST BARDZIEJ OBCIAZONE I PRACUJE TEMPERATURA DOCHODZI DO 65 STOPNI.I W TYM MOMENICIE JEST PROBLEM BO PO 15 MIN GRANIA LUB OGLADANIA FLIMU KIEDY TEMP CPU DOCHODZI DO 65C. KOMP MI SIE ZAWIESZA I NIE POZOSTAJE NIC INNEGO JAK TYKLKO RESET I TAK WKOLKO.ZIMĄ TEGO PROBLEMU NIE BYLO BO MAKS TEMP DOCHODZILA DO 58C ALE TERAZ LATO WRACA I PROBLEM TEZ WRACA.BYLO OKAZJA ZE MIALEM PRZEZ TYDZIEN KARTE GRAFICZNA GE FORCE FX 5200 128MB (Z WMONTOWANYM WIATRACZKIEM,MOJ RADEON TEGO WIATRACZKA NIE MA)
I MOGLEM GRAC OGLADAC FILMY I PRZY TEMP 65C NIGDY MI SIE NIE ZAIWESIL.CO MOZE POWODOWAC ZAWIESZANIE SIE KOMPA BRAK WIATRACZAKA W KARCIE RADEON CZY MOZE Z CZYMS SIE GRYZIE TA KARTA PRZY WYSOKIEJ TEMPERATURZE.
NIE MAM PODKRECONYCH SPRZETOW.CZY MOZE TO NIE JEST WINA KARTY GRAF?PLZ POMOZCIE :x
Odpowiedzi: 2
Nie krzycz ( Caps Lock ).
Najprawdopodobniej problem powoduje u Ciebie przegrzewająca się karta graficzna.
Spróbuj zapewnić lepsze chłodzenie GPU jak i pamięci na karcie grafiki.
Temp CPU jest w tym przypadku w normie ( specyfikacja AMD CPU Temp ).
Najprawdopodobniej problem powoduje u Ciebie przegrzewająca się karta graficzna.
Spróbuj zapewnić lepsze chłodzenie GPU jak i pamięci na karcie grafiki.
Temp CPU jest w tym przypadku w normie ( specyfikacja AMD CPU Temp ).
A tak nie jest lepiej :?:
Tym postem otwierającym strzeliłeś sobie samobója... Na szczęście mam dzisiaj dobry humor i postanowiłem pomóc Ci w osiągnięciu odpowiedzi na problem, bo wątpię, źe ktoś miałby ochotę czytać taki wrzask.
Do mierzenia temperatury CPU uzywam programu Core Center firmy MSI. Przy otwartej obudowie kiedy wlaczony jest sam Windows i nic na nim nie robie (czyli nie gram w gry nie ogladam filmow) temperatura CPU wynosi okolo 50 stopni. a kiedy gram w gry i wszytko jest bardziej obciazone i pracuje temperatura dochodzi do 65 stopni.i w tym momenicie jest problem bo po 15 min grania lub ogladania flimu kiedy temp cpu dochodzi do 65c. Komp mi sie zawiesza i nie pozostaje nic innego jak tyklko reset i tak wkolko.zimą tego problemu nie bylo bo maks temp dochodzila do 58c ale teraz lato wraca i problem tez wraca.bylo okazja ze mialem przez tydzien karte graficzna GEFORCE FX5200 128MB (z wmontowanym wiatraczkiem,moj radeon tego wiatraczka nie ma)
i moglem grac ogladac filmy i przy temp 65C nigdy mi sie nie zaiwesil.co moze powodowac zawieszanie sie kompa brak wiatraczaka w karcie Radeon czy moze z czyms sie gryzie ta karta przy wysokiej temperaturze.
Nie mam podkreconych sprzetow.czy moze to nie jest wina karty graf?plz pomozcie
Tym postem otwierającym strzeliłeś sobie samobója... Na szczęście mam dzisiaj dobry humor i postanowiłem pomóc Ci w osiągnięciu odpowiedzi na problem, bo wątpię, źe ktoś miałby ochotę czytać taki wrzask.
Strona 1 / 1