Outlook
Przy zamykaniu outlook'a wyskakuje coś takiego:
"aby zwolnić miejsce na dysku program outlook moźe skompaktować wiadomości. Moźe to potrwać kilka minut". O co chodzi i co z tym zrobić? Dodam, źe mam Win Home SP2, outlook express v6.
"aby zwolnić miejsce na dysku program outlook moźe skompaktować wiadomości. Moźe to potrwać kilka minut". O co chodzi i co z tym zrobić? Dodam, źe mam Win Home SP2, outlook express v6.
Odpowiedzi: 4
Włącza się za kaźdym razem, nie co 100 uruchomień..
ale dzięki za ten klucz
ale dzięki za ten klucz
Bardzo często musisz OE właczać, poniewaź okienko pojawia sie co 100 uruchomień.
Jesli Cię to tak denerwuje moźesz wyczyścić ten licznik co jakis czas.
Otwórz w rejestrze klucz HKEY_CURRENT_USER\Identities\{numer}\Software\Microsoft\Outlook Express\5.0 i zmodyfikuj wart. Compact Check Count dając jej 0.
Jesli Cię to tak denerwuje moźesz wyczyścić ten licznik co jakis czas.
Otwórz w rejestrze klucz HKEY_CURRENT_USER\Identities\{numer}\Software\Microsoft\Outlook Express\5.0 i zmodyfikuj wart. Compact Check Count dając jej 0.
A gdzie to się wyłącza? Mi to teź wyskakuje, a mam 16 Giga wolnego na dysku...
Nie mam ochoty pozwalać jakiemuś zakichanemu Outlookowi kompaktowac moich wiadomości, cokolwiek by to znaczyło.. daję "nie pokazuj tego w przyszłości" i "anuluj", a ten syf ciągle wyskakuje..
Nie mam ochoty pozwalać jakiemuś zakichanemu Outlookowi kompaktowac moich wiadomości, cokolwiek by to znaczyło.. daję "nie pokazuj tego w przyszłości" i "anuluj", a ten syf ciągle wyskakuje..
To nic groznego a Ty masz sie zgodzic. Komunikat wyraznie wskazuje: "aby zwolnić miejsce na dysku..." a net jest taka skarbnica wiedzy, ze nic tylko czytac i czytac.
Za faq.konekt.info –>
Za faq.konekt.info –>
Przy kasowaniu wpisów z historii dane w plikach dla poszczególnych wiadomości są zerowane. Kompaktowanie usuwa te puste obszary. Wczytuje wszystkie wiadomości do pamięci operacyjnej i wtedy zapisuje w nowym, świeźym pliku. Dlatego przy duźych archiwach proces teź moźe potrwać. I za wytłumaczeniem tej funkcji, nie opłaca się jej uruchamiać, jeśli nie kasowaliśmy wpisów.
Strona 1 / 1