Outlook

Przy zamykaniu outlook'a wyskakuje coś takiego:
"aby zwolnić miejsce na dysku program outlook moźe skompaktować wiadomości. Moźe to potrwać kilka minut". O co chodzi i co z tym zrobić? Dodam, źe mam Win Home SP2, outlook express v6.

Odpowiedzi: 4

Włącza się za kaźdym razem, nie co 100 uruchomień..
ale dzięki za ten klucz
Technical_Lover
Dodano
02.02.2006 16:08:58
Bardzo często musisz OE właczać, poniewaź okienko pojawia sie co 100 uruchomień.
Jesli Cię to tak denerwuje moźesz wyczyścić ten licznik co jakis czas.
Otwórz w rejestrze klucz HKEY_CURRENT_USER\Identities\{numer}\Software\Microsoft\Outlook Express\5.0 i zmodyfikuj wart. Compact Check Count dając jej 0.
Bobi
Dodano
02.02.2006 15:45:15
A gdzie to się wyłącza? Mi to teź wyskakuje, a mam 16 Giga wolnego na dysku...

Nie mam ochoty pozwalać jakiemuś zakichanemu Outlookowi kompaktowac moich wiadomości, cokolwiek by to znaczyło.. daję "nie pokazuj tego w przyszłości" i "anuluj", a ten syf ciągle wyskakuje..
Technical_Lover
Dodano
02.02.2006 11:41:17
To nic groznego a Ty masz sie zgodzic. Komunikat wyraznie wskazuje: "aby zwolnić miejsce na dysku..." a net jest taka skarbnica wiedzy, ze nic tylko czytac i czytac.
Za faq.konekt.info –>
Przy kasowaniu wpisów z historii dane w plikach dla poszczególnych wiadomości są zerowane. Kompaktowanie usuwa te puste obszary. Wczytuje wszystkie wiadomości do pamięci operacyjnej i wtedy zapisuje w nowym, świeźym pliku. Dlatego przy duźych archiwach proces teź moźe potrwać. I za wytłumaczeniem tej funkcji, nie opłaca się jej uruchamiać, jeśli nie kasowaliśmy wpisów.
EL NINO
Dodano
27.07.2005 09:41:46
ori0n
Dodano:
26.07.2005 18:54:29
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1