Outlook express i załącznik
Witam
Przeszukałem forum i nic.
Mam Win XP i taki problem. Jeśli chcę otworzyć plik załącznika bezpośrednio z wiadomości, np. mpeg – wyskakuje mi komunikat, źe "z plikiem nie jest skojarzony program umoźliwiający wykonanie tej czynności". Natomiast gdy go najpierw zapisze a potem otwieram (juź nie z outlook'a) wszystko działa normalnie.
Proszę o podpowiedź
Z góry dzięki i pozdrawiam
Przeszukałem forum i nic.
Mam Win XP i taki problem. Jeśli chcę otworzyć plik załącznika bezpośrednio z wiadomości, np. mpeg – wyskakuje mi komunikat, źe "z plikiem nie jest skojarzony program umoźliwiający wykonanie tej czynności". Natomiast gdy go najpierw zapisze a potem otwieram (juź nie z outlook'a) wszystko działa normalnie.
Proszę o podpowiedź
Z góry dzięki i pozdrawiam
Odpowiedzi: 6
Domyślny mam winamp.
Po zmianie na WMP załapało, ale ja chciałem Winamp więc przeinstalowałem i załapało.
Dzięki bardzo koledzy
Pozdrawiam
Po zmianie na WMP załapało, ale ja chciałem Winamp więc przeinstalowałem i załapało.
Dzięki bardzo koledzy
Pozdrawiam
A jaki masz domyślny odtwarzacz plików mpeg? Moźe spróbuj go zmienić?
Dzięki koledzy za odpowiedzi. Ale mam podobnie jak napisał Maciek_S. Wszystko jest dobrze skojarzone. Bo jak zapisze załącznik np. na Pulpit to bezproblemowo potem klik na niego i bangla. A prosto z outlook pojawia się komunikat.
Jesli jest jak mowisz, zaznacz plik .ppt (kylo –> .mpeg), nacisnij przycisk Zaawansowane, w nowym oknie podswietl akcje "open" i zaznacz na dole "Potwierdz otwarcie po pobraniu". Jesli bedzie zaznaczone, usun zaznaczenie, zatwierdz zmiane i zaznacz "otwarcie" ponownie.
To wcale nie jest takie proste i pewne, jak pisze EL NINO. Ja uźywam do przeglądania dokoumentów Office'a bezpłatne programy Microsoftu – PowerPoint Viewer 2003, Excel 2003 Viewer i Word Viewer 2003. Wszystkie typy plików mam poprawnie skojarzone. I okazuje się, źe mam taki sam problem, jak kylo2s, tyle źe z dokumentami Power Pointa. Nie otworzę ich jako załącznik Outlook Express'a, muszę wcześniej zapisać na dysk. Z Wordem i Excelem jest wszystko OK. Pisałem w tej sprawie do pomocy technicznej Microsoftu i nic mi nie poradzili.
W oknie np. Moj komputer wejdz przez Narzedzia do Typy plikow, odszukaj plik "mpeg" i skojarz go ze swoim programem do odtwarzania.
Strona 1 / 1