Outlook Express i nie otwierające się załączniki
Witam,
szukałem na googlach i kilku forach, lecz nie znalazłem odpowiedzi.
Problem wygląda następująco.
Uźywam do odbierania poczty programu Outlook Express.
Funkcjonuje on normalnie, PRAWIE bez problemów. No właśnie. Dziwne jest, źe od jednej (lub dwóch) osób (z firmy Matki w Austrii) otrzymuję maile z załącznikami a zarazem bez załączników. Po ściągnięciu w prawej kolumnie pokazuje mi np. źe mail ma 15 mb pojemności i nie widzę załącznika. Otrzymuję maile od innych o róźnej wielkości załączników (zarówno typów jak i wielkości) i jest bezproblemowo. Tylko właśnie z tym jednym wyjątkiem. Od razu powiem, źe mam odznaczone zabezpieczenia w OE. Czyli mogę i pobierać i wyświetlać załączniki.
Gdzie tu jest problem? Czy reinstall samego OE pomoźe? Jeśli tak, to jak to zrobić – bo nie wiem.
Proszę pomóźcie. Jak uźywam OE kilka lat, pierwszy raz mam taką sytuację.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Tomek
szukałem na googlach i kilku forach, lecz nie znalazłem odpowiedzi.
Problem wygląda następująco.
Uźywam do odbierania poczty programu Outlook Express.
Funkcjonuje on normalnie, PRAWIE bez problemów. No właśnie. Dziwne jest, źe od jednej (lub dwóch) osób (z firmy Matki w Austrii) otrzymuję maile z załącznikami a zarazem bez załączników. Po ściągnięciu w prawej kolumnie pokazuje mi np. źe mail ma 15 mb pojemności i nie widzę załącznika. Otrzymuję maile od innych o róźnej wielkości załączników (zarówno typów jak i wielkości) i jest bezproblemowo. Tylko właśnie z tym jednym wyjątkiem. Od razu powiem, źe mam odznaczone zabezpieczenia w OE. Czyli mogę i pobierać i wyświetlać załączniki.
Gdzie tu jest problem? Czy reinstall samego OE pomoźe? Jeśli tak, to jak to zrobić – bo nie wiem.
Proszę pomóźcie. Jak uźywam OE kilka lat, pierwszy raz mam taką sytuację.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Tomek
Odpowiedzi: 3
El Nino, to jest tak:
ok 15 mb – pdf
ok 500 kb to jpg
zarowno zapisuj i otwieraj... obie te opcje o ktore pytaliscie ty i Twoj przedmowca mam odznaczone – czyli pozwalam na odbior...
dziwne jest o tyle ze wczoraj o roznej wielkosci odbieralem i to wlasnie pdf, tyle ze od innych.
w liscie zablokowanych nadawcow tez tego goscia z firmy nie mam. chyba ze nie pokazuje – a jest na jakiejs liscie ktora nie pokazuje sie w OE.
kurcze – co to moze byc?
ok 15 mb – pdf
ok 500 kb to jpg
zarowno zapisuj i otwieraj... obie te opcje o ktore pytaliscie ty i Twoj przedmowca mam odznaczone – czyli pozwalam na odbior...
dziwne jest o tyle ze wczoraj o roznej wielkosci odbieralem i to wlasnie pdf, tyle ze od innych.
w liscie zablokowanych nadawcow tez tego goscia z firmy nie mam. chyba ze nie pokazuje – a jest na jakiejs liscie ktora nie pokazuje sie w OE.
kurcze – co to moze byc?
Wiesz jaki zalacznik tam jest ? Rodzaj pliku ?tomasz_z:
Po ściągnięciu w prawej kolumnie pokazuje mi np. źe mail ma 15 mb pojemności i nie widzę załącznika.
Masz zaznaczone w tym samym miejscu "Zablokuj obrazy i inna zewnetrzna zawartosc..." ?
robertode, to juz ma odznaczone.
sprobuj tak:outlook ex
narzedzia – opcje –zabezpieczenia–odkliknij (nie zezwalaj na zapisywani itd....
narzedzia – opcje –zabezpieczenia–odkliknij (nie zezwalaj na zapisywani itd....
Strona 1 / 1