otwieranie folderów
Dzień dobry pułkowniku Aves !
XP:Avast:Ad Aware
Było tak : na systemie córki "zajrzałem" do :opcje folderów>folder i folder plików (tylko ! do tych dwóch )
>zaawansowane i się poknociło .
Potem na systemie żony (duży błąd) otworzyłem opcje folderów i jw. ale tylko chciałem porównać
z ustawieniami u córki - niczego nie zmieniałem ! i potem usłyszałem ...to ty mi musiałeś tu coś
zmienić...zrób tak jak było...więcej mi tu...etc. Zrób tak jak było ... dobre.
O zgrozo na moim systemie jest dobrze (nie zaglądałem hihi).
I tak : część folderów otwiera się normalnie (np. programy ) ale folder ze zdjęciami czy audio to już
>wyszukaj
Ucórki przy niektórych folerach podwójny lewy otwiera winampa (???).
To mój dziewiczy post na forum jakimkolwiek ale to miłe uczucie gdy KTOŚ wydatkuje swój
czas na mój problem ( jaki by on nie był )
Pozdrawiam serdecznie i zazdroszczę wiedzy !
Odpowiedzi: 6
Dzięki BOBI!
regsvr..... zrobiło swoje a odpalanie winampa przy otwieraniu części folderów zlikwidowałem:
- przy "mieszaniu" w opcjach folderów>typy plików>zaawansowane>akcje>dodaj
wpisałem "open 1" i przypisałem status "domyślny".
Usunąłem ten status i problem zniknął . Nie wiem tylko jak usunąć 'OPEN 1"-
pole "usuń" jest nieaktywne .
Gwoli przypomnienia. Mamy przyklejony FAQ w tym dziale, a w nim plik rejestru, który poprawia do wart. standardowych zmodyfikowane akcje prawokliku dla folderu/folderu plików.
Ave Aves!
Ze spacjami mam zawsze problem - zwłaszcza przy krótkich graficznie znakach(i,I,1j...)
Dobrze, faktycznie zadziałało ale zlikwidowało sekwencję >podwójny lewy>wyszukaj (ok)
pozostawjając tą z otwieraniem Winampa. Chyba zrobiłem wir przy mieszaniu !
I tak sukces - na systemie żony było tylko >podwójny..>wyszukaj(...)
Dziękuję i zdrowia życzę !
Cześć !
Ad Aves :
uruchom>regsvr32/i shell32.dll>system nie może odnaleźć pliku
Jakieś propozycje ??
Nie mam pojęcia w jaki sposób sekwencja :
opcje folderów>typy plików>folder (potem folder plików)>zaawansowane>ok
zmieniła ustawienia otwierania
Pozdrawiam :-k
-
[quote=IDEM]uruchom>regsvr32/i shell32.dll>system nie może odnaleźć pliku[/quote] Nie może odnaleźć pliku wyskoczy jeśli rzeczywiście wpisałęś to tak jak napisałeś w powyższym cytacie. Jedna spacja robi różnicę: regsvr32/i shell32.dll - źle regsvr32 /i shell32.dll -poprawnie Zapewne w tym problem. A co do opcji folderów - tam można sp....yć wszystko. Sam się o tym przekonałem. regsvr32 /i shell32.dll mnie uratowało. Pozdro
"Wyszukaj zamiast otwórz" można naprawić wpisując w START > Uruchom następującą rzecz:
regsvr32 /i shell32.dll
Jeśli o to chodziło to powinno daać skutek po restarcie.
Fajnie by było jakbyś podał trochę więcej szczegółów. Jak to się stało, coś grzebałeś w rejestrze, zainstalowałeś jakiś program, jaki masz system, czy masz antywirusa. Nie jesteśmy jasnowidzami.
Strona 1 / 1