otwieranie folderów

Dzień dobry pułkowniku Aves ! XP:Avast:Ad Aware Było tak : na systemie córki "zajrzałem" do :opcje folderów>folder i folder plików (tylko ! do tych dwóch ) >zaawansowane i się poknociło . Potem na systemie żony (duży błąd) otworzyłem opcje folderów i jw. ale tylko chciałem porównać z ustawieniami u córki - niczego nie zmieniałem ! i potem usłyszałem ...to ty mi musiałeś tu coś zmienić...zrób tak jak było...więcej mi tu...etc. Zrób tak jak było ... dobre. O zgrozo na moim systemie jest dobrze (nie zaglądałem hihi). I tak : część folderów otwiera się normalnie (np. programy ) ale folder ze zdjęciami czy audio to już >wyszukaj Ucórki przy niektórych folerach podwójny lewy otwiera winampa (???). To mój dziewiczy post na forum jakimkolwiek ale to miłe uczucie gdy KTOŚ wydatkuje swój czas na mój problem ( jaki by on nie był ) Pozdrawiam serdecznie i zazdroszczę wiedzy !

Odpowiedzi: 6

Dzięki BOBI! regsvr..... zrobiło swoje a odpalanie winampa przy otwieraniu części folderów zlikwidowałem: - przy "mieszaniu" w opcjach folderów>typy plików>zaawansowane>akcje>dodaj wpisałem "open 1" i przypisałem status "domyślny". Usunąłem ten status i problem zniknął . Nie wiem tylko jak usunąć 'OPEN 1"- pole "usuń" jest nieaktywne .
IDEM
Dodano
01.12.2008 01:02:58
Gwoli przypomnienia. Mamy przyklejony FAQ w tym dziale, a w nim plik rejestru, który poprawia do wart. standardowych zmodyfikowane akcje prawokliku dla folderu/folderu plików.
Bobi
Dodano
22.11.2008 14:30:16
Ave Aves! Ze spacjami mam zawsze problem - zwłaszcza przy krótkich graficznie znakach(i,I,1j...) Dobrze, faktycznie zadziałało ale zlikwidowało sekwencję >podwójny lewy>wyszukaj (ok) pozostawjając tą z otwieraniem Winampa. Chyba zrobiłem wir przy mieszaniu ! I tak sukces - na systemie żony było tylko >podwójny..>wyszukaj(...) Dziękuję i zdrowia życzę !
IDEM
Dodano
22.11.2008 01:04:08
Cześć ! Ad Aves : uruchom>regsvr32/i shell32.dll>system nie może odnaleźć pliku Jakieś propozycje ?? Nie mam pojęcia w jaki sposób sekwencja : opcje folderów>typy plików>folder (potem folder plików)>zaawansowane>ok zmieniła ustawienia otwierania Pozdrawiam :-k
IDEM
Dodano
19.11.2008 01:50:15
  • Aves81 19.11.2008 15:03:43

[quote=IDEM]uruchom>regsvr32/i shell32.dll>system nie może odnaleźć pliku[/quote] Nie może odnaleźć pliku wyskoczy jeśli rzeczywiście wpisałęś to tak jak napisałeś w powyższym cytacie. Jedna spacja robi różnicę: regsvr32/i shell32.dll - źle regsvr32 /i shell32.dll -poprawnie Zapewne w tym problem. A co do opcji folderów - tam można sp....yć wszystko. Sam się o tym przekonałem. regsvr32 /i shell32.dll mnie uratowało. Pozdro

"Wyszukaj zamiast otwórz" można naprawić wpisując w START > Uruchom następującą rzecz: regsvr32 /i shell32.dll Jeśli o to chodziło to powinno daać skutek po restarcie.
Aves81
Dodano
17.11.2008 23:09:38
Fajnie by było jakbyś podał trochę więcej szczegółów. Jak to się stało, coś grzebałeś w rejestrze, zainstalowałeś jakiś program, jaki masz system, czy masz antywirusa. Nie jesteśmy jasnowidzami.
pulkownik
Dodano
17.11.2008 14:28:12
IDEM
Dodano:
17.11.2008 00:19:31
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1