Otwierania dowolnego pliku w Wordzie - DLA WYTRWAŁYCH.
Do konca nie jestem pewien czy to wlasciwe miejsce dla tego rebusu ale mysle ze rozwiazanie bedzie bardziej zwiazane z systemem niz z samym Wordem. A zagadka brzmi nastepujaco:
Przypuscmy ze stworzymy sobie plik tekstowy "test.txt" zmienimy jego rozszerzenie na jakies zupełnie nieznane np. "test.oo2" i celem naszym jest aby po podwojnym kliknieciu w owy plik otworzył się on w programie Word. Nie chodzi mi bynajmniej o dodawanie danego rozszerzenia, a ustawienie programu Word jako domyslnej przeglądarki (czyli w przypadku zmiany test.oo2 na test.yy5 dalej bedzie sie otwierac w Wordzie)
Jak dokonac takiego czynu...
Za wszelkie podpowiedzi z gory dziekuje i obiecuje ciezarowke zlota.
Przypuscmy ze stworzymy sobie plik tekstowy "test.txt" zmienimy jego rozszerzenie na jakies zupełnie nieznane np. "test.oo2" i celem naszym jest aby po podwojnym kliknieciu w owy plik otworzył się on w programie Word. Nie chodzi mi bynajmniej o dodawanie danego rozszerzenia, a ustawienie programu Word jako domyslnej przeglądarki (czyli w przypadku zmiany test.oo2 na test.yy5 dalej bedzie sie otwierac w Wordzie)
Jak dokonac takiego czynu...
Za wszelkie podpowiedzi z gory dziekuje i obiecuje ciezarowke zlota.
Odpowiedzi: 2
ale jeśli nie oto chodzi poszukaj w rejestrze... kiedyś to mi się udało zrobić... ale wtedy sie strasznie nagrzebałe w rejestrze i musiałem często przywracać kopie...:/
Łatwe...wystarczy prawym przyciskiem myszy kliknąć znaleźć właściwości i tam jest "otwieranie za pomocą:" klikasz zmień i znajdujesz "Microsoft Office Word" i tera hulaj dusza:)
Strona 1 / 1