Otrzesiny kotów
siema. jako ze bede prowadzącym otrzesiny pierwszoklasistów w naszej szkole (szkoła średnia), zwracam sie do was z prośbą:
podawajcie tutaj pomysły na rózne konkursy (zawody) które mogłyby być wykorzystane podczas otrzęsin.
Za kaźdy pomysł bardzo dziękuje, bo ja niestety wystarczającą inwencją by wymyślić cos nie dysponuje a obeznany w tych sprawach nie jestem zbytnio. :wink:
podawajcie tutaj pomysły na rózne konkursy (zawody) które mogłyby być wykorzystane podczas otrzęsin.
Za kaźdy pomysł bardzo dziękuje, bo ja niestety wystarczającą inwencją by wymyślić cos nie dysponuje a obeznany w tych sprawach nie jestem zbytnio. :wink:
Odpowiedzi: 20
Mam podobne zdanie jak Mrowek ale moze to wynika z tego ze za moich czasow to przyjete bylo ze starsze klasy raczej staraly sie pomoc pierwszakom zaaklimatyzowac sie w nowych warunkach. Nie do przyjecia bylo
Ten kretynski zwyczaj (otrzesiny kotow) przeniesony zostal z wojska tylko ze zapominamy (a czesc osob zapewne nie wie) ze narodzil sie on wtedy gdy do armii trafiala scisle okreslona grupa osob.
.kocia przysiega (przysiegali ze beda uslugiwac starszym klasom itp itd)
Ten kretynski zwyczaj (otrzesiny kotow) przeniesony zostal z wojska tylko ze zapominamy (a czesc osob zapewne nie wie) ze narodzil sie on wtedy gdy do armii trafiala scisle okreslona grupa osob.
mamy rozne zdania na ten temat.
gieras:dlaczego zaraz gowniarskich ? czy w szkole nie moze byc jednego lajtowego dnia, na
O ile ktoś chce to robić ;) Bo zmuszanie do mierzenia zapałką, sypanie w kogoś kredą – by tylko kogoś ośmieszyć, pobrudzić i upokorzyć uwaźam za gówniarstwo ;)
No chyba, źe z grupką kumpli i ktoś z nich zgadza się na mierzenie, bo to dla niego spoko rzecz.. oderwanie od rzeczyswistości. To wtedy nie moźna tego uznać za gówniarstwo.
jak czytam niektóre posty to TAK
dlaczego zaraz gowniarskich ? czy w szkole nie moze byc jednego lajtowego dnia, na ktorym wszyscy sie fajnie bawia ?Mrówek:U mnie w szkole nie ma takich gówniarskich zabaw ;) U nas by się za to wyleciało, bo poszedł by cynk do trenera ;)
Pozdrawiam :)
i co w zwiazku z tym ?zuku:wiem, źe Wasz świato–pogląd teraz podupadnie ale skończyłem juź szkołe, począwszy na zerówce skończywszy na L.O ;) co dalej? nie będe się chwalić :lol:
ps. pewnie nadgorliwi jeszcze by mnie do niej wysłali (czyt. szkoły, a złośliwi do podstawóki), więc uprzedzam juź tym PS inne, następne posty;)
p.s rzeczywiscie jest sie z czego cieszyc
U mnie w szkole nie ma takich gówniarskich zabaw ;) U nas by się za to wyleciało, bo poszedł by cynk do trenera ;)
u nas rzucali sie maka
karmili sie jogurtem (mieli zawiazane oczy)
rozwijali supel z wloczki
tor przeszkod (taki dprincink przez plotki, tarzanie sie po ziemi)
kocie karaoke (jakies tam piosenki o kotach)
kocia przysiega (przysiegali ze beda uslugiwac starszym klasom itp itd)
karmili sie jogurtem (mieli zawiazane oczy)
rozwijali supel z wloczki
tor przeszkod (taki dprincink przez plotki, tarzanie sie po ziemi)
kocie karaoke (jakies tam piosenki o kotach)
kocia przysiega (przysiegali ze beda uslugiwac starszym klasom itp itd)
no to ci przeciez mówiłem...
no to ja kurna cały czas pytam własie o jakies zadania na taką "legalną" nie majaca zwiazku z hamstwem i agresją akademie :) :wink:
Seeker:Tak sobie czytam i widzę źe wszystkie te posty o "kotach " stanowiące , to nic innego jak przyznanie się do popełnienia przestępstwa. IP delikwentów nei trudne do poznania i sądze źe nie było by problemu z zaproszeniem na rozmowę na Policję i uświadomienie co grozi za takie a nie inne czyny.
Ps. mam nadzieję , źe ktos wreszcie skończy z tym, – nie wiem kto Ministerstwo, Policja, prokuratorzy i dla przykładu dopieprzy solidną karę, – tak dla przykładu
Ale np. u mnie w szkole otrzesiny nie są obowiązkowe. Jest taki jeden dzień po południu , gdzie się poprostu dobrze bawimy, nauczyciele nadzorują (dyrektorzy teź) i wszystko jest zachowane przyzwoicei, nikt nikogo nie bije. Kto chce to przychodzi , a kto nie to nie. Nnie w kaźdej szkole otrzęsiny to przymusowy koszmar dla pierwszaków, wszystko to zaleźy od dyrekcjii w danej szkole...
Tak sobie czytam i widzę źe wszystkie te posty o "kotach " stanowiące , to nic innego jak przyznanie się do popełnienia przestępstwa. IP delikwentów nei trudne do poznania i sądze źe nie było by problemu z zaproszeniem na rozmowę na Policję i uświadomienie co grozi za takie a nie inne czyny.
Ps. mam nadzieję , źe ktos wreszcie skończy z tym, – nie wiem kto Ministerstwo, Policja, prokuratorzy i dla przykładu dopieprzy solidną karę, –
Ps. mam nadzieję , źe ktos wreszcie skończy z tym, – nie wiem kto Ministerstwo, Policja, prokuratorzy i dla przykładu dopieprzy solidną karę, –
gusioo:mrsit:A teraz taki Zuczek wsadzilby Ci glowe do kibla a potem jeszcze kazal udawac trabanta i uznalby to za dowcip wszechczasow.
A moim skromnym zdaniem jakby tatus mu pupe spral to moze by mu cos do glowy sie nalalo :)
Tatuś to pewnie zajęty, ale gdyby tak koledzy łomot w szatni spuścili to napewno skutek byłby pozytywny.
taaa. za pewne nie. Później wszyscy sie dziwia z kąd ta agresja u młodziezy,
mrsit:A teraz taki Zuczek wsadzilby Ci glowe do kibla a potem jeszcze kazal udawac trabanta i uznalby to za dowcip wszechczasow.
A moim skromnym zdaniem jakby tatus mu pupe spral to moze by mu cos do glowy sie nalalo :)
Tatuś to pewnie zajęty, ale gdyby tak koledzy łomot w szatni spuścili to napewno skutek byłby pozytywny.
zuku:"boooźe, wy macie głowy po to abym wam się deszcz nie lał do środka" :twisted:
kto powiedział, źe to śmieszne? słyszałem i tyle.
Po emotikonie jaki zamiesciles po tych kiblach i trabantach.
"boooźe, wy macie głowy po to abym wam się deszcz nie lał do środka" :twisted:
Zapalka!
Dopoki "kot" nie stwierdzi ze to Linijka, lamiesz ciagle na pól :D
Dopoki "kot" nie stwierdzi ze to Linijka, lamiesz ciagle na pól :D
A teraz taki Zuczek wsadzilby Ci glowe do kibla a potem jeszcze kazal udawac trabanta i uznalby to za dowcip wszechczasow.
mrsit:gusioo:
I szkoła podobno ma być ostoją bezpieczeństwa.
Byla gusioo byla... kiedys...
Dobrze wiem, kiedyś nawet piórnik mogłem zostawić w klasie i jak wróciłem to był :mrgreen: . A dziś...
gusioo:
Byla gusioo byla... kiedys...
mrsit:zuku:głowa do kibla albo udawaj trabanta i zapier***** dookoła szkoły :D
przerazajaco smieszne...