Otoczenie sieciowe
Nie mam pomysłu jak podziałać źeby były widoczne komputery mojej grupy roboczej.Zakładka się otwiera,ale komputerów nie widać.Nie mogę stwoźyć przez to dysków sieciowych serwera mojej sieci.Myślę źe przez to nie mogę teź wysylać e–maili. :shock: Jak Ktoś ma chęć to niech coś podsunie.Ja jestem za mały.Do wysyłania poczty uźywałem kilku programów.Zasze to samo.Nie moźna połączyć się z serwerem lub serwer odrzuca.
Odpowiedzi: 9
Mam komunikat serwr niedostępny lub moźe odrzuać wiadomości.Wyczytałam coś o zablokowanym porcie 25??
To moźe jakieś bliźsze informacje podasz – moźe jakiś błąd podczas wysyłania poczty.
Dzięki ludziska.Z otoczeniem sieciowym juź jest OK,ale nie rozwiązało to problemu z wysyłaniem e–mail z programu pocztowego.Zmieniłem juź serwer i teź nic.Ustawienia pasują a dostępu do serwera SMTP dalej nie ma.Czytałem juź kilka postów,ale dla mnie to czarna magia.Właściciel serwera(interia.pl)twierdzi źe problem jest w moim kompie.
hej,tutaj http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=27775
w szczególności sprawdz czy masz włączony netbios
w szczególności sprawdz czy masz włączony netbios
Czyli tylko program pocztowy nie działa poprawnie? Zobacz czy nie szkodzi ci na to jakiś program, który blokuje odpowiednie porty. Jeśli to nie to to juź nie wiem.
W tym sęk źe necik chulabez zaźutu[/url]
Sprawdź konfigurację swoją, przede wszytskim nazwę grupy roboczej i te wszystkei adresy, które mają wpływ na działanie sieci
Internet działa? Moźe kable uszkodzone?
Internet działa? Moźe kable uszkodzone?
Ja nie widze kompów wcale,a
one mnie??
one mnie??
Moźe przypadkiem źle skonfigurowałeś komputery? Nie widać tych kompów w ogóle? Czy one widzą Twój? Czy nazwa grupy roboczej nie jest inna na kaźdym komputerze?
Strona 1 / 1