orginalność systemu..

Posiadam oryginalny system operacyjny, Windows XP Home Edition. po kilkukrotnej instalacji i wprowadzeniu poprawnie klucza pojawia, mi się cały czas dwa info koło zegara, (liczba dni pozostałych do aktywacji, oraz kopia nie została aktywowana). Wkurza mnie to, nie chcę dzwonić do (Warszawy) celem pobrania zapasowego klucza aktywacji syst. Powodem tego jest to, że prawdopodobnie czeka mnie powtórna instalacja, poza tym (automat podający ów klucz szybko podaje liczby), no i chodzi przede wszystkim o czas i koszta połączenia. I tu moje zapytanie. Czy istnieje możliwość wyłączenia tych informacji? Jeśli tak to, prosiłbym o informację, co i jak :redface: solex

Odpowiedzi: 3

Poczytaj w necie o programach do tworzenia obrazów partycji/dyskow, np. Norton Ghost, Acronis True Image czy innych.
wojtt
Dodano
10.07.2007 08:45:05
  • solex 10.07.2007 21:50:31

[quote=wojtt]Poczytaj w necie o programach do tworzenia obrazów partycji/dyskow, np. Norton Ghost, Acronis True Image czy innych.[/quote] re; dostosuję się do j/w porady:redface: solex

a najlepiej zrobic sobie obraz tuz po 1 instalacji systemu i jego aktywacji, :) sporo czasu idzie zaoszczedzic no i oczywiscie tylko raz sobie system aktywujemy
SDR
Dodano
25.06.2007 22:53:16
  • solex 09.07.2007 20:03:46

[quote=SDR]a najlepiej zrobic sobie obraz tuz po 1 instalacji systemu i jego aktywacji, :) sporo czasu idzie zaoszczedzic no i oczywiscie tylko raz sobie system aktywujemy[/quote] re; rozumiem, co nieco](*,) Lecz czy mógłbyś mi opisać jaśniej co i jak powinienem zrobić, aby się ustrzec p przed podobnym problemem w przyszłości:redface: solex

Legalnej możliwości nie ma, a w konsekwencji .... Na przysżłość - po aktywacji skopiuj pliki wpa.dbl i ew. wpa bak, a potem - po kolejnym stawianiu systemu je dograj ( warunek - brak modyfikacji sprżetowych ). Koszty ? - Fakt straszliwe - jednego połaczenia - 35 groszy będzie jakieś ( przy przyjęciu standardu z tepsy ). O limitach aktywacji przez internet sobie poczytaj - w archiowum choćby )będziesz wiedział skad się ta koniecnzosć użycia telefonu wzięła.
Rebe
Dodano
25.06.2007 10:00:21
  • solex 25.06.2007 20:08:43

[quote=Rebe]Legalnej możliwości nie ma, a w konsekwencji .... Na przysżłość - po aktywacji skopiuj pliki wpa.dbl i ew. wpa bak, a potem - po kolejnym stawianiu systemu je dograj ( warunek - brak modyfikacji sprżetowych ). Koszty ? - Fakt straszliwe - jednego połaczenia - 35 groszy będzie jakieś ( przy przyjęciu standardu z tepsy ). O limitach aktywacji przez internet sobie poczytaj - w archiowum choćby )będziesz wiedział skad się ta koniecnzosć użycia telefonu wzięła.[/quote] re; wielkie dzięki za poradę. Obecnie już musztarda po obiedzie :lol: Gdybym wiedział o tym przed formatem to, z pewnością zastosowałbym się do wskazówki :rolleyes: solex

solex
Dodano:
25.06.2007 09:37:34
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1