opis kierunków na studia

Witam zna ktoś moźe jakąś stronkę , która zawiera informacjęco moźna robić po danych studiach i jak one wyglądają (np. co moźna robić po studiach – stosunki międzynarodowe)???

Odpowiedzi: 6

Powiem Ci tak :
Złoźyłem papiery na :stosunki międzynarodowe, prawo, filologię angielską (wrocław) oraz na filologię angielską w moim mieście(Nysa)
U mnie juź wiem, źe się dostałem a co z wrockiem to się jutro okaźe :D
Hunter86
Dodano
14.07.2005 22:25:15
no i co? wybrałeś SM ?
Kuba
Dodano
14.07.2005 22:14:14
Dziękówa ale juź trochę po czasie bo termin składania podań był do 11 lipca, a juź jutro wyniki(na większości uczelni) :D
Hunter86
Dodano
14.07.2005 22:09:50
To jest ze strony WWW mojej uczelni:

Kierunek kształci specjalistów w dziedzinie stosunków międzynarodowych, ze znajomością problematyki: gospodarczej, prawnej, ekologicznej, politycznej i społeczno–kulturowej. Procesy integracyjne w obrębie polityki i gospodarki oraz rozwój współpracy międzynarodowej stwarzają coraz większe moźliwości zatrudnienia absolwentów tego kierunku na wysokich szczeblach administracji państwowej kształtującej politykę zagraniczną i gospodarczą oraz w administracji samorządowej.

Studia na tym kierunku umoźliwiają między innymi poznanie takźe instytucji, narzędzi ekonomicznych, rozwiązań i zwyczajów obowiązujących w Unii Europejskiej.

Umiejętność kierowania przedsiębiorstwem działającym na rynku światowym połączona ze znajomością prawa międzynarodowego, finansów i rozliczeń międzynarodowych oraz teorii i praktyki podejmowania decyzji przez organizacje międzynarodowe zapewnia absolwentom kierunku atrakcyjne oferty pracy. Absolwenci będą przygotowani do pracy w instytucjach szeroko pojętego obrotu międzynarodowego i dyplomacji, w organizacjach i instytucjach międzynarodowych, przedsiębiorstwach rozwijających współpracę zagraniczną. Ponadto mogę rozpocząć karierę w instytucjach badawczych i eksperckich, zajmujących się stosunkami międzynarodowymi, w wydawnictwach, prasie, radiu i telewizji
Kuba
Dodano
14.07.2005 21:55:17
nie wiem gdzie to mozna znalezc ale proponuje wybrac konkretny kierunek zwiazany z zawodem a nie np te stosunki.Szczerze mowiac nie wiem co po tym sie robi tylko chyba kazdemu sie wydaje ze ambasadorem zostanie:D no bez jaj.Tymbardziej ze znajdziesz ten kierunek na co drugiej prywatnej uczelni.

mala poprawka na chybil trafil wpisalem w IE uczelnie.pl i dziala :) wiec tam zerknij
Fala
Dodano
14.07.2005 21:22:47
Obracać tirówki.

Wpisanie w google stosunki międzynarodowe studia wyrzuca przerózne wyniki, w tym i link do tego furum: http://www.stosunki.pl/forum/index.php?sid=342a07e2f3026b318d57d86c3abb7e1a
Moźe tak samemu popatrzeć i poczytać?

Moźna równieź zmywać w knajpie statki, zostać pracownikiem PGM na stanowisku "załogant śmieciarki" i wiele innych rzeczy – tylko nie wiem czy w takim wypadku dyplomu nie naleźy chować, bo podobno magistrów w niektórych "gałęziach gospodarki" dyskryminują.

PS.
Uźycie cudzysłowu wydatnie zmniejsza listę wyników"
Lisowczyk
Dodano
30.06.2005 11:35:55
Hunter86
Dodano:
30.06.2005 11:26:14
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1