Opcja sprawdzania dysku(C:)

Witam-system XPHESP1 z dodatkiemSP2.Po otwarciu Mój komputer-Narzędzia-Sprawdz-Opcje sprawdzania dysku-optaszkowanie pozycji-Automatycznie napraw błędy systemu plikow-Rozpocznij- nie sprawdza po ponownym uruchomieniu komputera.Z wiersza polecenia Start-Uruchom-cmd-chkdsk c: /f /r nie ukazuje się Cytat: Czy wolumin ten ma być sprawdzony przy następnym uruchomieniu komputera?. Nie działa z Konsoli Odzyskania- Start-Uruchom-cmd- chkdsk c: /p /r Czy jest inna metoda sprawdzenia Automatycznego . -------------- Po kilku włączeniach i wyłączeniach komputera pojawił się niebieski ekran-System zakończył sprawdzanie dysków-Nie można otworzyć wolomin bezpośredniego dostępu. -------------- W Podglądzie zdarzń-Aplikacja--Ostrzeżenie_EvntAgnt-zdarzenie 1003 i 1015. System-Błąd-Netllogon-zdarzenie-3095.

Odpowiedzi: 7

Nie to "R" - o jedne krok wcześniej. [b]Przed[/b] zaklepaniem licencji jest pytanie o naprawę przy użyciu konsli, ew. dogranie tejrze bezpoścrednio na dysk - to już z poziomu "uruchom" w systemie. Wpis: D:\i386\winnt32.exe /cmdcons ( zamist d: litera napedu CD odpowiednia dla konfiguracji Twego komputera ). Potem oczywiście zmiana, ustawienie w boot.ini czasu wyświetlania listy ( na inny niż '0" )z wyborem między systemem, a konsolą.
Rebe
Dodano
09.10.2007 16:10:23
Jak ustawić atomatyczne logowanie do konsoli odzyskiwania w XPHE: Panel sterowania-narzędzia ądministracyjne-brak jest węzła Zasady zabezpieczeń lokalnych? Z płytki nie można przeprowadzić naprawy z konsoli odzyskiwania, ponieważ po naciśnięciu R nastepuje instalacja systemu ,probowałem na różne sposoby.
jerzy20072
Dodano
09.10.2007 15:10:59
A to "nie działa z konsoli" to czym się objawia ? - komunikat jakiś czy brak reakcji po "enter"?
Rebe
Dodano
08.10.2007 17:01:01
Achwum przeczytałem 3x. Z komputerowym systemem bawię się od paru m-cy ponieważ jestem na emeryturze.Nie studiowałem informatyki ,bo nie było wowczas takiego przedmiotu.W pracy zawodowej kiedy podejmowałem temat drążyłem go do końca. Może za dużo przeczytałem tematów dotyczących pomocy centrumxp.Najlepiem samemu drążyć problem i rozwiązac go nie czekająć na pomoc Forum XP.
jerzy20072
Dodano
08.10.2007 16:31:19
Flood połączyłem w jedną całość. Jak nie będziesz edytował postów by coś dopisać to następnym razem wywalę posty floodem będące bez czytania. W temacie niemożności otworzenia woluminu do bezpośredniego odczytu - sięgnij do archiwum i przeglądnij co do tej pory napisano na ten temat. Wystarczy w [url]http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=search[/url] wpisać na ten przykład woluminu i wybrać dział Windows XP do przeszukania aby odnaleźć nieco na ten temat.
Żółty
Dodano
08.10.2007 15:12:02
W Podglądzie zdarzń-Aplikacja--Ostrzeżenie_EvntAgnt-zdarzenie 1003 i 1015. System-Błąd-Netllogon-zdarzenie-3095.
jerzy20072
Dodano
08.10.2007 11:26:03
Po kilku włączeniach i wyłączeniach komputera pojawił się niebieski ekran-System zakończył sprawdzanie dysków-Nie można otworzyć wolomin bezpośredniego dostępu.
jerzy20072
Dodano
08.10.2007 11:15:15
jerzy20072
Dodano:
08.10.2007 11:02:59
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1