OneCare
Witam
Przetestowałem usługę OneCare z poziomu WWW. Zastanowiły mnie wyniki wygenerowane po użyciu opcji "Oczyszczanie" i "Dostrajanie". Raport z oczyszczania wskazywał na kilkaset MB zbędnych plików tymczasowych oraz informował, że zostały one usunięte. Natomiast raport z dostrajania traktował o fragmentacji jednej z partycji na poziomie 7600%! Partycja została zdefragmentowana za pomocą Contig. Ponowna analiza OneCare wskazała, że fragmentacja nadal jest dokładnie na takim samym poziomie, a oczyszczanie mimo, że przeprowadzone, jak wskazywała ponowna analiza nie odniosło skutku.
Czy spotkał się ktoś już z taką sytuacją i potrafi się do niej odnieść?
Odpowiedzi: 3
Spróbuj przenieść pliki na inną partycje, a tą sformatować, i zobacz co się stanie, a nawet ją usunąć i założyć ponownie.
Zrobiłem jak pisałem wyżej. Nadal raport analizy wskazuje na fragmentację na poziomie 7644%! Hmm, zastanawiające... Screen z raportu: [url=http://byfiles.storage.live.com/y1p1xy_OOZR97wLJkimf8q-DW8TDU3JJMa5dbTs32snHDZxPGbMmsb2x2RX5diRA1OX]OneCare[/url]
Nigdy nie korzystałem z tego narzędzia, ale czy dysk może być pofragmentowany w 7600%? Wydaje mi się to trochę dziwne.
-
[quote=ChrisGud]Nigdy nie korzystałem z tego narzędzia, ale czy dysk może być pofragmentowany w 7600%? Wydaje mi się to trochę dziwne.[/quote] Dokładnie. Zastanowiła mnie ta analiza, a raczej jej wynik. Wykonam defregmentację programem Perfect Disk i powtórzę test.
Strona 1 / 1
[quote=Small Mike]Spróbuj przenieść pliki na inną partycje, a tą sformatować, i zobacz co się stanie, a nawet ją usunąć i założyć ponownie.[/quote] I tak zrobiłem. Oczywiście, sytuacja uległa diametralnej poprawie. Może MFT miała jakieś "dziwne..." wpisy...