okno przy zamknieciu
kurde mam problem moze troche banalny . nie wiem czemu ale zawsze gdy otiweram okno zamkniecia windowsa nie pojawia mi sie (STAN WSTZYMYWANIA)
Odpowiedzi: 15
masz racje troche idiotyczny, sterowniki do karty graf, zmienialem juz z 4 razy i nicAdasB:
...:: Moim zdaniem wystarczyla ponowna instalacja sterownikow do karty graficznej, moze faktycznie na pierwszy rzut oka idotyczny pomysł
...:: Moim zdaniem wystarczyla ponowna instalacja sterownikow do karty graficznej, moze faktycznie na pierwszy rzut oka idotyczny pomysł, ale po nowej instalacji systemu jak karty smigają na zwyklych sterach VGA opcja stan wstrzymania jest niedostepna. A po instalacji sterownikow wszystko juz jest ok...
Ale warto, by dodać, źe musisz wcisnąć R dopiero w drugim oknie, które to umozliwia
@Seba1988 Nie wiem czego tu nie rozumieć. Tak jest i juź :) A jeźeli o os – operating system po polsku operacyjne system
@Seba1988 Nie wiem czego tu nie rozumieć. Tak jest i juź :) A jeźeli o os – operating system po polsku operacyjne system
Dzeki. ze wczesniej o tym nie pomyslałem, ze to mozna tak zrobicBobi_robert:
wybierasz klawisz "R", aby naprawic biezaca instalacje
.
Seba1988:
dzeki. :? ale instalowac systemu nie chce mi sie to juz to zostawie tak jak jest
raczej nie. W większości wypadków trza po zmianie postawic os na nowo
dzeki. :? ale instalowac systemu nie chce mi sie to juz to zostawie tak jak jest
Przeczytaj jeszcze raz zdanie w moim poscie o trybie naprawy. Jesli nie pomoze to przykro mi to mowić, ale chyba pozostaje ponowna instalacja systemu, ale tym razem przy właczonym supportowaniu ACPI.
tak system instalowałem przy "disabled" :( da sie teraz cos z tym zrobic???????? :lol: przez nakładke czyli jak?????????
tak system instalowałem przy "disabled" :( da sie teraz cos z tym zrobic???????? :lol: przez nakładke czyli jak?????????
Seba1988:
Bobi_robert:
ACPI support w BIOSie załaczone ??
dałem "disablad i enabled" i nic dalej to samo :(
Czyli miałes wszystko co tyczy sie ACPI w BIOSie załaczone ??
Jesli nie i teraz dopiero probowałes przełaczac, a system instalowałes przy disabled to zdaje sie mozna sprobować trybu naprawy systemu przez nakładke
Bobi_robert:
dałem "disablad i enabled" i nic dalej to samo :(
DokładnieAdasB:
..::: Tu kolego powyzej chyba sie pomylił, pytanie dotyczy st. wstrzymania a nie hibernacji.
jest ale nie da sie go uzyc. jest zanzaczony na szaro :)
..::: Tu kolego powyzej chyba sie pomylił, pytanie dotyczy st. wstrzymania a nie hibernacji.
Stan wstrzymania + shift = hibernacja
Jezeli chodzi o stan wstrzymania, to powiedz czy jest on widoczny na panelu zamykania, czy moze jest widoczny ale nie da sie go uzyc ?? Co jest czesto wynikiem problemu ze sterownikami karty graficznej..
Stan wstrzymania + shift = hibernacja
Jezeli chodzi o stan wstrzymania, to powiedz czy jest on widoczny na panelu zamykania, czy moze jest widoczny ale nie da sie go uzyc ?? Co jest czesto wynikiem problemu ze sterownikami karty graficznej..
Panel Sterowania=>Opcje zasilania
Wejdź na zakładkę hibernacja i zaznacz "Włącz hibernację"
Wtedy powinno się to pojawić, ale jeśli nie zamierzasz korzystać z hibernacji to nie polecam, plik hiberfil.sys. który odpowiada za hibernację zajmuje tyle megabajtów, ile posiadasz pamięci RAM, więc będzie ci zabierał tylko miejsce na twardym dysku.
Wejdź na zakładkę hibernacja i zaznacz "Włącz hibernację"
Wtedy powinno się to pojawić, ale jeśli nie zamierzasz korzystać z hibernacji to nie polecam, plik hiberfil.sys. który odpowiada za hibernację zajmuje tyle megabajtów, ile posiadasz pamięci RAM, więc będzie ci zabierał tylko miejsce na twardym dysku.
Strona 1 / 1