Okienko z folderami po zalogowaniu
Witam!
Denerwuje mnie okno z tym samym otwartym katalogiem które samo otwiera się po zalogowaniu do komputera
Na dzień dobry zamiast zobaczyć swój pulpit zawsze uruchamia się to okienko z otwartym folderem.
No i pracę zaczynam od zamknięcia tego okna – irytuje mnie to.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jaki klucz w rejestrze za to odpowiada w autostarcie tego nie ma :?
Proszę o pomoc.
Denerwuje mnie okno z tym samym otwartym katalogiem które samo otwiera się po zalogowaniu do komputera
Na dzień dobry zamiast zobaczyć swój pulpit zawsze uruchamia się to okienko z otwartym folderem.
No i pracę zaczynam od zamknięcia tego okna – irytuje mnie to.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jaki klucz w rejestrze za to odpowiada w autostarcie tego nie ma :?
Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 14
Macie jeszcze jakieś pomysły :? :?: :?
Start–>Uruchom–>msconfig (enter) Zakładka Uruchomianie. Wyłącz (odptasz) puste, lub z cudzysłowiami. Zatwierdź.
SiD_ND:
a co dokładnie usunąłeś bo mam taki sam problem i nie wiem jak go rozwiązać :?: :roll: :?:
Wcale nie musi być to samo. Zastosuj się do w/w wskazówek, a jak nie wiesz za bardzo o co chodzi to zapodaj zrzut ekranu z zawartości klucza Run w ścieźce jaka podał demostrator.
a co dokładnie usunąłeś bo mam taki sam problem i nie wiem jak go rozwiązać :?: :roll: :?:
Huraa udało się !!
W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
siedziało badziewię :)
ale ulga
DZIEKI WSZYSTKIM ZA NAPROWADZENIE !!!!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
siedziało badziewię :)
ale ulga
DZIEKI WSZYSTKIM ZA NAPROWADZENIE !!!!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Jezeli o mnie chodzi, to w autostarcie nie mam zadnego folderu, wpisy w rejestrze tez wydaja sie ok, a jednak przy kazdym starcie ten sam folder, mam odznaczona opcje "przywróć poprzednie okna folderów po zalogowaniu" w Widkou folderow.
widze mettal ze pomyśleliśmy o tym samym w tym samym czasie.. Telepatia jakaś czy co :wink: a co do sprawy, demonstrator, sprawdziles autostarty?
Mam ten sam problem, zaczal wsytepowac po aktualizacji sterow do plyty glownej, a otwiera sie folder:
"C:\Program Files\NVIDIA", plyta glowna oparta na nforce 4
"C:\Program Files\NVIDIA", plyta glowna oparta na nforce 4
A jaki to folder? Sprawdź w autostarcie w menu Start i w msconfig w zakładce uruchamianie. moze zainstalowal ci sie jakis syf przy buszowaniu po necie :wink:
A co to za folder? Moze przypadkowo wrzuciles skrot do tego folderu do autostartu ? Start > Wszystkie programy > Autostart
miałem tą opcję wyłączona ale zarówno włączenie i wyłączenie nie daje efektu w dalszym ciągu po zalogowaniu otwiera się :(
spróbuj Mój komputer–>menu Narzędzia–>opcje folderów–>zakładka Widok–>odznacz "przywróć poprzednie okna folderów po zalogowaniu"
Strona 1 / 1