ograniczony dostep

Witam Jest komp na którym sa dwa dyski, pierwszy z partycjami C (system), D, E, i drugi z partycjami H oraz I. Jak zrobić zeby nikt poza administratorem nie mógł nic zainstalować na partycjach z C,D, a pozostałe byly dostepne dla wszystkich? Jestem administratorem kompa i jest jeszcze 3 użytkowników z ograniczonymi kontami. Dzieci mi mieszaja w kompie i nie chce zeby miały dostep do partycji C i D :lol:

Odpowiedzi: 3

Jest chyba coś takiego jak udostępnianie (w opcjach foderu trzeba odznaczyć : użyj prostego udostępniana plików) i wtedy we właściwościach dysku można ustawić uprawnienia :) albo program [b]Access Administrator Pro[/b]. Możesz nim ograniczyć dostęp dla innych użytkowników nawet dla osobnych folderów, o dyskach nie wspominając.
jacek24
Dodano
07.06.2007 18:17:31
[quote=qufel]Witam Dzieci mi mieszaja w kompie i nie chce zeby miały dostep do partycji C i D :lol: [/quote] Może wystarczy je ukryć Program Tweak UI >> My Computer >> Drives >> odznacz C: i D: >> OK Cała operacja ukrywania i odkrywania partycji zajmuje kilka sekund bez restartu :lol:
Leon$
Dodano
07.06.2007 00:54:31
  • Peter_l 07.06.2007 12:42:38

[quote]Może wystarczy je ukryć Program Tweak UI >> My Computer >> Drives >> odznacz C: i D: >> OK Cała operacja ukrywania i odkrywania partycji zajmuje kilka sekund bez restartu[/quote] Niewygodne toto, za każdym razem trzeba zmieniać jak isę chce fizycznie bez kombinacji dostać na partycję.

Masz tam NTFS? Windows w wersji Home czy Pro? (choć to nie ma większego znaczenia, bo w Home wystarczy uruchomić system w trybie awaryjnym i zaawansowane zabezpieczenia się pojawią)
Bobi
Dodano
07.06.2007 00:54:04
qufel
Dodano:
06.06.2007 23:41:09
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1