Ograniczone logowanie
Witam!
W systemie Win XP Pro SP2 jest możliwość ustalenia w jaki dzień tygodnia oraz w jakich godzinach można zalogować się na dane konto za pomocą komendy net user nazwa konta /times:........ Jedynym problemem tego rozwiązania jest taki, że jeśli osoba zaloguje się przed końcem danej godziny to może kożystać bez problemu z komputera. Moje pytanie jest takie czy istnieje możliwość nałożenia takiego ograniczenia, które automatycznie po upływie zadanego czasu wyłączy komputer lub wyloguje użytkownika??
Jest to dla mnie bardzo ważne dlatego bardzo proszę o pomoc, z góry dzięki.
W systemie Win XP Pro SP2 jest możliwość ustalenia w jaki dzień tygodnia oraz w jakich godzinach można zalogować się na dane konto za pomocą komendy net user nazwa konta /times:........ Jedynym problemem tego rozwiązania jest taki, że jeśli osoba zaloguje się przed końcem danej godziny to może kożystać bez problemu z komputera. Moje pytanie jest takie czy istnieje możliwość nałożenia takiego ograniczenia, które automatycznie po upływie zadanego czasu wyłączy komputer lub wyloguje użytkownika??
Jest to dla mnie bardzo ważne dlatego bardzo proszę o pomoc, z góry dzięki.
Odpowiedzi: 1
utwórz w autostarcie nowy skrót shutdown -f -s -t 120 należy wpisać czas w sekunadach
Strona 1 / 1
Ale utworzenie takiego skrutu spowoduje poprostu wyłączenie komputera? Mnie chodzi o to, że mam dwa konta i jedno z nich (z ograniczonymi uprawnieniami) chciałbym mieć skonfigurowane tak, aby dana osoba mogła się zalogować tylko w określone dni oraz o określonych godzinach, a po przekroczeniu zadanego czasu następowało automatyczne wyłączenie kompa.<br>