Ograniczenie dostępu do folderów
Przepraszam, że nie w dziale "bezpieczeństwo" ale chciałbym w jak nnajprostszy sposób uniemożliwić dostęp do części folderów np. Moje dokumenty lub całego Dysku lokalnego C. Wiem, że są specjalne programy, ale to trochę skomplikowane i czy nie zachodzi obawa, że z jakigoś powodu program przestanie prowidłowo funkcjonować nie zablokuje mi to dostępu do tych folderów. Nie widzę też potrzeby ustanawiania kont użytkowników z ograniczeniami. Najprostszym sposobem byłoby wprowadzenie hasła, ale ze wszystkich poziomó /pulpit, meni start, wszystkie programy, mój komputer itp/ czy jest to możliwe ?
Odpowiedzi: 1
A uprawnienia NTFS nie wystarczą do zapewnienia kontroli dostępu ??
Strona 1 / 1
Mam system NTFS i czytałem na ten temat ale nie bardzo wiem jak to zrobić. W karcie Widok nie mogę znzleżć pola wuboru Użyj prostego udostępnienia folderów i co to daje.
XP Home ?? Uruchom system w trybie awaryjnym. Przeszukaj forum bo podawałem linka do wypowiedzi Nixtone na jamie, gdzie podawał narzędzia zewnętrzne do zarządzania uprawnieniami NTFS<br>
<P>Dzięki, ale to chyba dla mnie za bardzo skomplikowane. Wolałbym przy pomocy hasła. /mam Home Editon/</P>
W tym wypadku - również przeszukaj forum bo podawane były programy do tego celu. Wpisz w szukajke np folder na hasło i poczytaj.<br>