Ograniczenia nałożone przez administratora

!!!POMOCY!!![-o< Z nieznanych mi przyczyn na mój komputer z systemem Windows Xp zostały nałożone ograniczenia cyt:" Operacja została anulowana ze względu na ograniczenia nałożone na ten komputer.Skontaktuj się z administratorem systemu." Wszystko co chcę uruchomić nie daje się i wywala mi w/wym. komunikat. W meniu Start/Mój komputer nie ma wogóle ikon znazwami dysków.Nie ma opcji Uruchom w meniu Start.Reinstalacja systemu nie pomogła.Nie mam dostępu do żadnych programów i gier na dyskach. Do Panelu Sterowania dostałem się poprzez opcję Eksploruj a nie przez opcję Otwórz, bo jest ten sam komunikat.Poprzez Panel sterowania mam dostęp do internetu,ale co z tego jak żadnej aplikacji nie mogę ciągnąć na żaden dysk,bo jest niewidoczny. Menedżer zadań został wyłączony przez administratora.Do rejestrów mam dostęp poprzez tryb awaryjny z wierszem poleceń.wiem w którym miejscu ustawić poszczególne opcje,ale to nic nie daje.scrolling ekranu jest skokowy,a nie płynny.Myszka się zacina.W międzyczasie od ostatniego zamknięcia systemu do otwarcia systemu już z ograniczeniami był krótki zanik prądu,bo przeskoczył mi kanał w TV.Myslę,że to raczej nie ma znaczenia bo ja mam kompa podłączonego przez UPS-a,który na moment zaniku napięcia też był wyłączony. Dlatego też proszę !!!POMOCY!!!](*,)

Odpowiedzi: 19

Witam wszystkich Weteranów i Guru w sprawach Windowsa Xp. Ja Żółtodziób chylę przed wami czoła i dziękuję Wam za cierpliwe uwagi w stosunku do mojej awarii systemu.Szczególnie Tobie Żółty, oraz pozostałym kolegom. Wiem ,że nie wszystko zrozumiałem z waszych uwag i w rezultacie zakończyło się to ponowną instalacją systemu.Teraz system chodzi ,gra i buczy:-({|= ,ale wasza wiedza jest to pomocną dla mnie wskazówką na przyszłość.Jeszcze raz dziękuję.:-" :lol: .Mam nadzieję,że mogę się do Was zwrócić ponownie jak coś nie będę wiedział.:d/ =d> Dzięki, uważam ten temat za zamknięty.Pozdrówka
Seezar
Dodano
17.02.2008 20:57:35
Nie musiałeś robić - repair (nie jest to plik a katalog tak formalnie) jest zakładany z automatu przez system. Tyle, że nie pamiętam czy to co sie w nim znajduje w Twoim przypadku to nie jest kopia zrobiona podczas nakładki systemu (bo normalnie tam sa czyste pliki rejestru po albo podczas instalacji systemu kopiowane). Jeżeli podczas nakładki skopiowały sie pliki rejestru z juz pozakładanymi ograniczeniami to nic z tego nie będzie - ale to widać po rozmiarach plików (np mój plik software znajdujący sie w katalogu repair ma około 8 MB a aktualny software z katalogu windows\system32\config ma 39 MB)
Żółty
Dodano
14.02.2008 11:55:13
Nie robiłem wczesniej kopii rejestrów, dlatego teraz nie mam pliku repair.:redface:
Seezar
Dodano
14.02.2008 00:52:45
Artykuł to jedynie instrukcja gdzie i co należy podmienić i taki jest jego cel. Można jeszcze spróbowac pomiany pliku software z Windows\Repair do WIndows\system32\config (uprzednio zrobić oczywiście kopię alktualnego pliku software). A jak zaskoczy z możliwością edycji rejestru chociaż to podłaczyć zbackupowany plik software i wyczyścić restrykcje.
Żółty
Dodano
13.02.2008 22:14:42
Niestety folderze System volume information tych plików nie ma, a wchodząc na stronę z podanym linkiem pojawia się cały artykuł i nie wiem co tam ściągnąći jak ewentualnie podmienić.Jeszcze raz próbowałem przeinstalować system przez konsolę odzyskiwania.Niestety nie ma żadnej poprawy.[-o<
Seezar
Dodano
13.02.2008 14:47:58
Zobacz z poziomu drugiego systemu czy w folderze System volume information leżą pliki rejestru jeszcze - bo jak tak to może uda się je podmienić w sposób taki -> http://support.microsoft.com/kb/307545/pl Podmieniałbym jedynie pliki software i ntuser.dat z twojego profilu. ntuser.dat to będzie plik zaczynający sie od _REGISTRY_USER_NTUSER a potem w nazwie będa cyferki i literki (sid Twojego uzytkownika dokładnie rzecz ujmując) - powinieneś zorientować sie który to po rozmiarze. Przed podmiana zrób sobie kopie zapasowe aktualnych plików rejestru.
Żółty
Dodano
11.02.2008 23:11:37
Mam partycje Fat32
Seezar
Dodano
11.02.2008 22:56:40
raczej nie... masz partycje ntfs czy fat?
Small Mike
Dodano
11.02.2008 20:40:15
Witam! Mam na pierwszej partycji system Win98, na drugiej zas WinXp.Czy z pozycji Win98 można pozmieniać ustawienia w rejestrach WinXp.Chodzi mi o to,żeby zlikwidować te ograniczenia.Pozdrawiam:-s
Seezar
Dodano
11.02.2008 20:31:12
Mam konto Gosc.Mogę się na niego zalogować , ale niestety też są nałożone ograniczenia.Narazie muszę zakończyć dialog.Później się odezwę.
Seezar
Dodano
11.02.2008 16:49:34
Inne konto masz ?? Możesz sie na nie zalogować ??
Żółty
Dodano
11.02.2008 16:06:13
Niestety klawisz WIN+R też jest nałożony tym samym ograniczeniem
Seezar
Dodano
11.02.2008 15:56:02
Możesz uruchomić wiersz polecenia -> klawisz Win+R i wpisać cmd ??
Żółty
Dodano
11.02.2008 15:45:03
Dzięki Żółty - ale pobrać nie mogę, bo nie mam widocznych dysków, i nie mam gdzie wstawić pobrany w/wym program,następnie nie mam dostępu do notatnika bo są ograniczenia.Pozdrówka
Seezar
Dodano
11.02.2008 14:55:09
[url=http://www.silentrunners.org/Silent%20Runners.vbs]Silent Runners[/url] - pobierasz, uruchamiasz, czekasz na komunikat końcowy i otworzenie notatnika z wygenerowanym logiem - kopiujesz zawartość tego co w notatniku i wstawiasz do postu.
Żółty
Dodano
11.02.2008 14:51:53
Witam! Dzięki za szybkie odpowiedzi.Od razu na początku wyjasniam co następuje: Przeprowadziłem już wczesniej naprawę systemu,bez formatowania. Po tej naprawie,własciwie mam jeden punkt przywracania systemu.do poprzednich nie mam dojscia,albo dojscie jest a ja nie wiem,albo nie znam się na tym.Nie wiem,być może te ograniczenia można wyłączyć jakims przełącznikiem w rejestrach Formatu nie było.Nie było też preinstalki, a tylko naprawa systemu, w/g poleceń na ekranie.Płyta systemowa włożona do stacji, w/g polecenia na ekranie ominąłem konsolę odzyskiwania,a dopiero w późniejszej fazie zrobiłem włączenie "R",a nie instalację.Boję się,że po preinstalce utracę łącznosć z aplikacjami w szczególnosci z ksiązkami adresowymi w GG,Skypie czy w messendzerze.Oprócz tego stracę "Ulubione" strony. nie wiem gdzie te książki adresowe są, i te ulubione strony,aby je zachować.Co do pytania Żółtego to są ograniczenia na wszystko.Nie wiem też jak pokazać loga silent Runners.Żółty - Przepraszam, Nie rozumiem powiedzenia zapodaj logi:-s [-o<
Seezar
Dodano
11.02.2008 14:36:36
A nie wystarczy tylko opcja 'przywracanie systemu????'
muchamet
Dodano
11.02.2008 01:57:24
  • domin45670 11.02.2008 02:17:16

[quote=muchamet]A nie wystarczy tylko opcja 'przywracanie systemu????'[/quote] Co da przywracanie systemu skoro po formacie Seezar dalej ma to samo? Czy na 'gołym' windowsie, zanim jeszcze instalowałeś swoje programy też miałeś problemy? Podejrzewam, jakiegoś robala, w instalce jakiegoś softu, ale tak jak mówi Żółty - zapodaj logi.

Dużo tych ograniczeń. Pokaż loga silent Runners - pokazuje cześć nałożonych polis. XanTyp - system był już reinstalowany.
Żółty
Dodano
11.02.2008 00:40:16
Przełączanie pomiędzy użytkownikami również padło? Ostatecznie może przeinstaluj system bez formatowania...
XanTyp
Dodano
10.02.2008 23:26:42
Seezar
Dodano:
10.02.2008 16:47:53
Komentarzy:
19
Strona 1 / 1