Ograniczenia nałożone przez administratora
!!!POMOCY!!![-o<
Z nieznanych mi przyczyn na mój komputer z systemem Windows Xp zostały nałożone ograniczenia cyt:" Operacja została anulowana ze względu na ograniczenia nałożone na ten komputer.Skontaktuj się z administratorem systemu."
Wszystko co chcę uruchomić nie daje się i wywala mi w/wym. komunikat.
W meniu Start/Mój komputer nie ma wogóle ikon znazwami dysków.Nie ma opcji Uruchom w meniu Start.Reinstalacja systemu nie pomogła.Nie mam dostępu do żadnych programów i gier na dyskach. Do Panelu Sterowania dostałem się poprzez opcję Eksploruj a nie przez opcję Otwórz, bo jest ten sam komunikat.Poprzez Panel sterowania mam dostęp do internetu,ale co z tego jak żadnej aplikacji nie mogę ciągnąć na żaden dysk,bo jest niewidoczny. Menedżer zadań został wyłączony przez administratora.Do rejestrów mam dostęp poprzez tryb awaryjny z wierszem poleceń.wiem w którym miejscu ustawić poszczególne opcje,ale to nic nie daje.scrolling ekranu jest skokowy,a nie płynny.Myszka się zacina.W międzyczasie od ostatniego zamknięcia systemu do otwarcia systemu już z ograniczeniami był krótki zanik prądu,bo przeskoczył mi kanał w TV.Myslę,że to raczej nie ma znaczenia bo ja mam kompa podłączonego przez UPS-a,który na moment zaniku napięcia też był wyłączony. Dlatego też proszę !!!POMOCY!!!](*,)
Odpowiedzi: 19
Witam wszystkich Weteranów i Guru w sprawach Windowsa Xp. Ja Żółtodziób chylę przed wami czoła i dziękuję Wam za cierpliwe uwagi w stosunku do mojej awarii systemu.Szczególnie Tobie Żółty, oraz pozostałym kolegom. Wiem ,że nie wszystko zrozumiałem z waszych uwag i w rezultacie zakończyło się to ponowną instalacją systemu.Teraz system chodzi ,gra i buczy:-({|= ,ale wasza wiedza jest to pomocną dla mnie wskazówką na przyszłość.Jeszcze raz dziękuję.:-" :lol: .Mam nadzieję,że mogę się do Was zwrócić ponownie jak coś nie będę wiedział.:d/ =d> Dzięki, uważam ten temat za zamknięty.Pozdrówka
Nie musiałeś robić - repair (nie jest to plik a katalog tak formalnie) jest zakładany z automatu przez system. Tyle, że nie pamiętam czy to co sie w nim znajduje w Twoim przypadku to nie jest kopia zrobiona podczas nakładki systemu (bo normalnie tam sa czyste pliki rejestru po albo podczas instalacji systemu kopiowane). Jeżeli podczas nakładki skopiowały sie pliki rejestru z juz pozakładanymi ograniczeniami to nic z tego nie będzie - ale to widać po rozmiarach plików (np mój plik software znajdujący sie w katalogu repair ma około 8 MB a aktualny software z katalogu windows\system32\config ma 39 MB)
Nie robiłem wczesniej kopii rejestrów, dlatego teraz nie mam pliku repair.:redface:
Artykuł to jedynie instrukcja gdzie i co należy podmienić i taki jest jego cel.
Można jeszcze spróbowac pomiany pliku software z Windows\Repair do WIndows\system32\config (uprzednio zrobić oczywiście kopię alktualnego pliku software). A jak zaskoczy z możliwością edycji rejestru chociaż to podłaczyć zbackupowany plik software i wyczyścić restrykcje.
Niestety folderze System volume information tych plików nie ma, a wchodząc na stronę z podanym linkiem pojawia się cały artykuł i nie wiem co tam ściągnąći jak ewentualnie podmienić.Jeszcze raz próbowałem przeinstalować system przez konsolę odzyskiwania.Niestety nie ma żadnej poprawy.[-o<
Zobacz z poziomu drugiego systemu czy w folderze System volume information leżą pliki rejestru jeszcze - bo jak tak to może uda się je podmienić w sposób taki -> http://support.microsoft.com/kb/307545/pl
Podmieniałbym jedynie pliki software i ntuser.dat z twojego profilu. ntuser.dat to będzie plik zaczynający sie od _REGISTRY_USER_NTUSER a potem w nazwie będa cyferki i literki (sid Twojego uzytkownika dokładnie rzecz ujmując) - powinieneś zorientować sie który to po rozmiarze.
Przed podmiana zrób sobie kopie zapasowe aktualnych plików rejestru.
Mam partycje Fat32
raczej nie... masz partycje ntfs czy fat?
Witam!
Mam na pierwszej partycji system Win98, na drugiej zas WinXp.Czy z pozycji Win98 można pozmieniać ustawienia w rejestrach WinXp.Chodzi mi o to,żeby zlikwidować te ograniczenia.Pozdrawiam:-s
Mam konto Gosc.Mogę się na niego zalogować , ale niestety też są nałożone ograniczenia.Narazie muszę zakończyć dialog.Później się odezwę.
Inne konto masz ?? Możesz sie na nie zalogować ??
Niestety klawisz WIN+R też jest nałożony tym samym ograniczeniem
Możesz uruchomić wiersz polecenia -> klawisz Win+R i wpisać cmd ??
Dzięki Żółty - ale pobrać nie mogę, bo nie mam widocznych dysków, i nie mam gdzie wstawić pobrany w/wym program,następnie nie mam dostępu do notatnika bo są ograniczenia.Pozdrówka
[url=http://www.silentrunners.org/Silent%20Runners.vbs]Silent Runners[/url] - pobierasz, uruchamiasz, czekasz na komunikat końcowy i otworzenie notatnika z wygenerowanym logiem - kopiujesz zawartość tego co w notatniku i wstawiasz do postu.
Witam! Dzięki za szybkie odpowiedzi.Od razu na początku wyjasniam co następuje:
Przeprowadziłem już wczesniej naprawę systemu,bez formatowania.
Po tej naprawie,własciwie mam jeden punkt przywracania systemu.do poprzednich nie mam dojscia,albo dojscie jest a ja nie wiem,albo nie znam się na tym.Nie wiem,być może te ograniczenia można wyłączyć jakims przełącznikiem w rejestrach
Formatu nie było.Nie było też preinstalki, a tylko naprawa systemu, w/g poleceń na ekranie.Płyta systemowa włożona do stacji, w/g polecenia na ekranie ominąłem konsolę odzyskiwania,a dopiero w późniejszej fazie zrobiłem włączenie "R",a nie instalację.Boję się,że po preinstalce utracę łącznosć z aplikacjami w szczególnosci z ksiązkami adresowymi w GG,Skypie czy w messendzerze.Oprócz tego stracę "Ulubione" strony. nie wiem gdzie te książki adresowe są, i te ulubione strony,aby je zachować.Co do pytania Żółtego to są ograniczenia na wszystko.Nie wiem też jak pokazać loga silent Runners.Żółty - Przepraszam, Nie rozumiem powiedzenia zapodaj logi:-s [-o<
A nie wystarczy tylko opcja 'przywracanie systemu????'
-
[quote=muchamet]A nie wystarczy tylko opcja 'przywracanie systemu????'[/quote] Co da przywracanie systemu skoro po formacie Seezar dalej ma to samo? Czy na 'gołym' windowsie, zanim jeszcze instalowałeś swoje programy też miałeś problemy? Podejrzewam, jakiegoś robala, w instalce jakiegoś softu, ale tak jak mówi Żółty - zapodaj logi.
Dużo tych ograniczeń.
Pokaż loga silent Runners - pokazuje cześć nałożonych polis.
XanTyp - system był już reinstalowany.
Przełączanie pomiędzy użytkownikami również padło?
Ostatecznie może przeinstaluj system bez formatowania...
Strona 1 / 1