Ograniczenia dostępu
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób moźna innemu urzytkownikowi komputera zamknąć dostęp do wybranych folderów/partycji lub dysków. Czyli ja mając uprawnienia administratora chciałbym aby np. Gargamel:) mógł mieć dostęp tylko do katalogu Muzyka na dysku D a niemiałby dostępu a nawet moźliwości przeglądania dysku/partycji C.
Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób moźna innemu urzytkownikowi komputera zamknąć dostęp do wybranych folderów/partycji lub dysków. Czyli ja mając uprawnienia administratora chciałbym aby np. Gargamel:) mógł mieć dostęp tylko do katalogu Muzyka na dysku D a niemiałby dostępu a nawet moźliwości przeglądania dysku/partycji C.
Odpowiedzi: 5
Zaleca sie backup danych przed. Czyli nie jest 100%–towo bezpieczna.Milek666:
czy jest jakis minus tej operacji?
Zaraz zaraz. i Co uruchom –> convert i tak dalej i po krzyku 10 minut i juz z fat32 robi sie ntfs i nie ma problemów bez strat ubytków i wogóle? nie trzeba nic instalowac od nowa?
to musisz poszukać na necie programów do zabezpieczania, choć da sie je obejść.
Pewniejszym sposobem jest przekonwertowanie partycji na NTFS i uźycie 'windowsowego' zabezpieczania.
Start –> uruchom –> convert C: /FS:NTFS –> OK
Pewniejszym sposobem jest przekonwertowanie partycji na NTFS i uźycie 'windowsowego' zabezpieczania.
Start –> uruchom –> convert C: /FS:NTFS –> OK
Mam FAT 32 :)
Masz Windowsa XP Professional i partycję na NTFS? Jeśli tak moźesz skorzystać z zabezpieczeń oferowanych przez system. Wiele juź zostało na ten temat napisane, skorzystaj z wyszukiwarki forumowej i wpisz: "ograniczenie dostępu" jednocześnie zaznaczając "Szukaj wszystkich słów"
Strona 1 / 1