Ograniczenia dla uźytkownika

Witam
Mam taki problem:
Na komputerze mam dwa konta: swoje i brata. Moje konto, jak i brata, to konta administratora. Czy jest moźliwość zablokowania dostępu do takich rzeczy, jak np. Menedźer zadań, Rejestr, Pannel Sterowania, Właściwości pulpitu i menu start TYLKO dla konta brata? Czytałem pewien artykuł, ale tam było o blokowaniu dla wszystkich uźytkowników systemu.
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

Dla niektorych :D
Spotlight
Dodano
21.01.2006 02:07:23
Spotlight:
Lol, jestes smieszny :)
Doprawdy ? Jakas trudnosc w usunieciu programu i wpisu w rejestrze ? Smieszny jestes.
EL NINO
Dodano
21.01.2006 01:58:18
Lol, jestes smieszny :)

Oczywiscie, ze jest mozliwosc zablokowania mu menedzera zadan. Otoz w zalaczniku zamieszczam plik, ktory po odpaleniu nie pokazuje formy glownej, dodaje sie do autostartu i co sekunde, dodaje wpis do rejestru przez ktory twoj brat nie wejdzie na mendedzer zadan. A dokladnie, to:

HKEY_CURRENT_USER –>

Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

Dodaje wpis:

DisableTaskMgr o wartosci 1 :)

Tylko, plik jest w celach edukacyjnych, autor nie odpowiada za szkody nim wyzadzone :roll: ;)

Dzieki temu cudenku twoj brat nie bedzie mial dostepu do menedzera zadan (Odpal aplikacje na jego koncie).

Moga byc problemy z usunieciem tego, wiec piszcie na 614511 jesli cos bedzie nie tak.

Pozdrawiam i mysle, ze to pomoze.

–Spotlight.
Spotlight
Dodano
21.01.2006 01:53:30
Mariusz Wróblewski:
Czy jest moźliwość zablokowania dostępu do takich rzeczy, jak np. Menedźer zadań, Rejestr, Pannel Sterowania, Właściwości pulpitu i menu start TYLKO dla konta brata?
Nie ma mozliwosci zablokowania niczego dla konta o uprawnieniach administratora. Ty "administrator" zablokujesz", On "administrator" odblokuje.
EL NINO
Dodano
16.12.2005 23:13:52
Mariusz Wróblewski
Dodano:
16.12.2005 19:14:30
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1