Oglądanie w TV filmy z kompa
Mam problem, polega na Tym źe nie wiem jakim kablem uźywać abym mógł oglądać w telewizji filmy z kompa. W duźym pokoju w salonie jest telewizor który posiada wejście S–VIDEO i bez problemu działa klonowanie kablem S–VIDEO – S–VIDEO. Mam tutaj swój telewizor ale posiada tylko scarta i 2x chinch więc jakim kablem mam uźywać abym mógł oglądać filmy sklonowane z kompa ? Zaznaczam iź wyjściową z kompa to adapter podłączony do grafiki GeForce, w adapterze jest wyjście S–VIDEO.
Pomocy :)
Pomocy :)
Odpowiedzi: 9
tomektt18quatro napisz jaki masz model karty graficznej i jaki to kabel.
Minijack do karty dźwiękowej powinien trafić do gniazdka line–out (zielonego).
mam problem mam kabel do podłaczenia tv do komputera ale komputer przesyła mi tylko dźwięk. co mam zrobić???
k. dzwiękowa (minijack)–––\
I––––––––––––SCART–TV
k.graficzna (S–Video)––––/
Fonia i wizja jest przekazywana do TV przez wtyczke Euro (Scart)
Przykładowa aukcja z allegro:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54659854
spiderko:
Potrzebujesz kabla S–Video Scart(Euro), bez problemu moźna je dostać w sklepach komputerowych i elektronicznych oraz na Allegro. Najlepiej kupić taki z mini–jack'iem źeby fonie przesyłało z k.dzwiękowej na TV.
czyli powiadasz abym kupił kabel S–VIDEO Scart oraz drugi kabel Minijack(stereo) minijack(stereo)(z k. dźwiękowej do TV wejście tam gdzie słuchawka) ????
Potrzebujesz kabla S–Video Scart(Euro), bez problemu moźna je dostać w sklepach komputerowych i elektronicznych oraz na Allegro. Najlepiej kupić taki z mini–jack'iem źeby fonie przesyłało z k.dzwiękowej na TV.
Od strony telewizora wystarczy tylko scart (euro) – przenosi wizję i fonię.
Jeśli gniazdka cincze w TV są białe i czerwone – to raczej są do fonii; gniazdko cincz do transmisji wizji powinno być źółte.
:roll:
Jeśli gniazdka cincze w TV są białe i czerwone – to raczej są do fonii; gniazdko cincz do transmisji wizji powinno być źółte.
:roll:
S–video z kompa i czincz do tv. Są takie kable w sklepach. A te czincze w TV to audio i video –in.
Strona 1 / 1