Oglądam filmy = nie ma miejsca na dysku

W trakcie przeglądania internetu, zaczyna brakować mi miejsca na dysku systemowym. Wejde na YouTube'a i po którymś filmie z kolei wyskakuje ten upierdliwy systemowy dymek, że "nie ma miejsca". ZMIENIŁEM TEMP na inny dysk w systemie. No to dlaczego wciąż buforuje mi video nie tam gdzie chce? Przeglądarka moja to Opera, ale nie widziałem tam innych ustawień (gdzie ma buforować videa) niż tylko opcje pobierania video (które i tak dla na wypadek są ustawione są na inny dysk)

Odpowiedzi: 6

A po restarcie kompa sprawdzasz, czy zmiany nastąpiły, zamiast pytać o to w poście.
XanTyp
Dodano
16.03.2010 12:35:37
  • BUNCH 28.03.2010 20:37:38

[quote=XanTyp]A po restarcie kompa sprawdzasz, czy zmiany nastąpiły, zamiast pytać o to w poście.[/quote] Niestety nie ma zmian. A co dziwne, usunąłem tez wiele plików z dysku systemowego. Czyszczenie dysku itp. I miejsce po chwili znika. Nagle zrobiło się 50MB wolnego a za 5 minut i tak woła że nie ma miejsca. Używam Odkurzacza ale on nie pomaga. A gdybym tak wywalił pliki z miejsca: C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji ? Jest tam około 300MB zajęte. A normalnie mam inne konto niż "All users". To mogłoby coś sknocić z programami? To jest dziwne.

Yyyy dzięki. A jak się to robi? Wybrałem DYSK E i kliknąłem ten button z napisem USTAW. Dobrze zrobiłem, prawda? To do tego służy ten przycisk, prawda? Przyzwyczajony jestem do innego interfejsu zatwierdzania zmian.
BUNCH
Dodano
16.03.2010 08:24:36
Zmień lokalizację pliku wymiany na inny dysk (np. E:). Co prawda uzyskasz 4 MB, ale na jakiś czas wystarczy.
Ucho
Dodano
15.03.2010 22:50:24
[IMG]http://i39.tinypic.com/1hf5v4.jpg[/IMG]
BUNCH
Dodano
15.03.2010 11:59:39
Może warto pomyśleć o gruntownym przeczyszczeniu dysku systemowego np. CCleanerem
pulkownik
Dodano
14.03.2010 13:01:13
Dlaczego mi się wydaje że to nie o pliki tymczasowe przeglądarki chodzi, lecz o pamięć wirtualną systemu .... #-o
Veers
Dodano
14.03.2010 11:45:03
  • BUNCH 15.03.2010 00:39:22

[quote=Veers]Dlaczego mi się wydaje że to nie o pliki tymczasowe przeglądarki chodzi, lecz o pamięć wirtualną systemu .... #-o [/quote] Nie wiem. [quote]Może warto pomyśleć o gruntownym przeczyszczeniu dysku systemowego np. CCleanerem[/quote] No od czasu do czasu używam Odkurzacza (ale po skanowaniu automatycznie mnie wylogowuje z wszystkich stron i muszę logować się od nowa).

• Veers 15.03.2010 08:21:12

[quote=BUNCH] Nie wiem. [/quote] To się dowiedz. [quote=BUNCH] No od czasu do czasu używam Odkurzacza (ale po skanowaniu automatycznie mnie wylogowuje z wszystkich stron i muszę logować się od nowa).[/quote] Hmm - a nie wpadłeś na to, że te programy (zarówno CCleaner jak i Odkurzacz) też dają się konfigurować, i rzeczony problem odchodzi w niepamięć ? Wracając zaś do tematu: jak masz ustawiony plik wymiany ?

BUNCH
Dodano:
14.03.2010 05:43:20
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1