OEM XP jak??
Odpowiedzi: 3
-
1.Masz xp Oem ? Wg licencji: 1 licencja - 1 instalacja systemu... Chyba, ze stanowi inaczej... 2.Rescue and Recorvery -> prawdopodobnie <- jesli nie mozesz uruchomic, to oznacza, ze byl ustawiony pod konkretna konfiguracje [zmiana plyty glownej u Ciebie, heh...] i dlatego nie dziala -> to tak jak z licencja Oem na dana konfiguracje, zmiana konfiguracji = nowy klucz Oem... Chyba :-) Wiec jesli np. masz wifi wbudowane, to stery do nich byly w Recorvery itd... 3.Czegos nie lapie. Raz piszesz, ze wpisales kod i poszla instalacja [2 RAZY !!!] a teraz, ze nie masz plytki 0.o Hmm... 4.Masz 2 systemy na 1 partycji czy na 2 osobnych ? ad1) nie wiem jak to z licencjami jest ja przełożyłem twardy dysk jak zmieniałem płytę główną i cały czas działało normalnie aż naszła mnie ochota na odświeżenie systemu i działa dalej tylko że mam dwa systemy zainstalowane ad2) Rescue and Recorvery nie działa domyśliłem się że to dlatego że płyta główna ibm poszła do kosza a mam wifi i działa mi wszystko po reinstalacji bez żadnych problemów ad3) płytki nie mam. napisałem w jaki sposób zainstalowałem od nowa system za pomocą pliku winnt exe. w katalogu I386 tam w czasie instalacji poproszony zostałem o wpisanie numeru więc wpisałem to co miałem na naklejce na obudowie tam był numer licencji xp i wszystko poszło kiedy już podłączyłem net zarejestrowałem się i komputer sam pobierał uaktualnienia łącznie z SP3. przypominam że cały czas chodzi o ten sam dysk twardy który zakupiłem razem z komputerem ibm żadne piractwo czy inne cuda. ad4) niestety mam dwa systemy na jednej partycji C 12 GB pozatym mam dwie partycje D 18 GB na której mam swoje programy i partycje E 20 GB na którym syn instaluje swoje gierki mi taki dysk wystarcza bo ja głównie pracuje korzystając z sieci a dziecku na te jego gry też wystarcza bo jak skończy to po prostu odinstalowuje je.