odzyskanie plików "naprawionych" przez skan diska

zrobiłem dziś reinstalkę systemu, jak zainstalowałęm windowsa i sterowniki wszedłem do menadźera dysków i zmieniłem litery dysków, źebym miał tak jak wcześniej (na tych dyskach nie miałęm nic instalowanego tylko pliki bez źadnych powiązań z systemem, wiec nie formatowałem ich przy reinstalacji ) potem zrobiłem reset włączył się "skan disk" i zaczął mi przez 20 minut "naprawiać" błądy na dysku Z: i teraz nie działą mi ok 1/10 plików na tym dysku. Typy róźnie exe, mp3, jpg, wav, rar. pewnie inne teź ale nie przeglądałęm jeszcze dokładnie reszty zawartości

Jak biore włąściwości jednego z plików np. mp3 i zmienie choć zakładkę we właściwościach i klikam OK wypisuje mi komunikat "w czasi operacji zapisu
wystąpił bład dysku" jak tylko klikam OK to jest spoko

czy jest jakiś sposób aby odzyskać te pliki, albo je naprawić, czy kolejne włączenie "skan diska" moźe je przywrócić??

Odpowiedzi: 3

Seeker:
IMO czarno to widzę , jeśli juź coś odzyskasz to IMO jakies tekstowe , inne ( z praktyki twierdzę) , źe ..nie

Z tym niestety niemoge się zgodzić kilka razy udało mi się w ten sposób odzyskać filmy (róźnej pojemności) mp3, i inne śmici – nietylko pliki tekstowe
Mateuszpi
Dodano
22.12.2004 15:34:31
IMO czarno to widzę , jeśli juź coś odzyskasz to IMO jakies tekstowe , inne ( z praktyki twierdzę) , źe ..nie
Seeker
Dodano
21.12.2004 21:12:09
Niewiem czy dobrze zrozumiałem ale jeśli chcesz odzyskać dane z plikow *.chk – pliki tworzone przez chkdsk to moźesz ręcznie zmieniać rozszeźenia albo zainstalować program fileCHK odzyska dane za Ciebie.
Mateuszpi
Dodano
21.12.2004 18:30:13
perpetuum_mobile
Dodano:
20.12.2004 23:58:40
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1